Jump to content

Recommended Posts

чрез ПЕЕНЕ.

Ако човек не пее, не може да бъде здрав. Ако искаш да бъдеш здрав, трябва да пееш. Който никога не пее, той често боледува.

Едно благо имате, което струва милиони гласът на човека. Магическа сила има гласът.

В човешкия звук, когато вие пеете, ще образувате ония висши трептения в себе си, които веднага ще ви нагласят, онова, което ви дразни, онова което във вашия свят хвърля известна тъмнина, известно неразположение може да се премахне... Не се изисква дълго време, с месеци да се лекувате. Тогава може да употребите вашия глас като едно средство за лекуване, с което може да се подкрепите. Щом дойде облия глас, ще влезете в хармония с хората. Тогава магнетическата сила на всичките хора ще започне да циркулира във вашето тяло и вие ще бъдете здрав.

Някой път вие сте неразположен, болен сте, попейте си... Боли те крака. Започни да му пееш. И вие пеете: „Оле, оле, олеле, ох!"... Пей: Колко си хубав, откакто си дошъл, колко добро си ми направил. О, крачка, едно време можах много добре да живея. Сега всичко добре разбирам."

Да кажем, вас ви боли по някой път гърлото попейте му. Хрема имате, попейте на хремата. Ако знаеш да пееш добре, болестта ти се смекчава.

Дойде болестта, пей.

Пейте и като здрави, и като болни... Не е лесно да те боли счупен крак и да пееш.

Всеки трябва да пее, като условие за подобряване на здравето. Пейте, колкото може повече.

Чрез пеенето, в човешкия организъм се влива особена жизнена енергия.

Трябва да пееш, за да придобиеш известни енергии. Ако болният не пее, ще умре преждевременно. Той трябва да пее, за да набави изгубената енергия на организма си.

Ако накарате болния всеки ден да пее по малко, той скоро ще оздравее; и обратно, ако здравият престане да пее, той лесно ще заболее.

Който знае да пее както трябва, той може да лекува и себе си, и ближните си.

Ако ви боли ръка, крак, не търсете лекар, но започнете да пеете на болката си. Можете ли да вземете тона „до" правилно, болката ще мине.

Като пееш „Грее Слънцето", ти ставаш проводник на Божествената енергия... Преди да пееш песента, ти си бил болнав; като я изпееш, ще се почувстваш здрав и разположен. 7

Ние говорим за онази музика и за онова пение, които тонират човешките чувства. По този начин те тонират и нервната му система.

И на болни няма да пеете. Като отидете при някой болен, можете да се помолите за него, а той сам трябва да пее. Ако пее болният, и вие ще пеете с него; ако той не пее, и вие не трябва да пеете.

Правете опити, като пеете, да задържате тоновете дълго време. Следете по часовник колко време може да издържате. Колкото повече издържате, толкова по-здрави сте. Колкото повече издържа човек, толкова по-дълбоко диша... Когато сте свободни, взимайте различни тонове и правете опити, да видите до колко най-много издържате. Ако всеки ден увеличавате задържането на тона, вие придобивате по нещо.

Една наша позната заболяла доста сериозно, имала силна кашлица, висока температура, вследствие на което била принудена да легне. Като размишлявала известно време върху болестта си, най-после дохожда й мисълта да съчини една песен за своята болест. Тя съчинила следната песен: „Нямам вече кашлица, нямам вече температура." Така пяла тя на болестта си около една седмица и духът й започнал да се ободрява, да се повдига. След една седмица тя била съвсем здрава. За човек, който пее, действително няма кашлица, няма температура.

На болния ще кажеш да пее... Ако болният не пее, ще влоши състоянието си. Той трябва да пее, за да оздравее.

Добре е човек да привикне да пее, да трансформира състоянията си, да издържа, да подобрява здравето си. Чрез пение и свирене човек става по-здрав, калява волята си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...