Jump to content

Recommended Posts

чрез ПЛАНЕТИТЕ.

Всички планети имат влияние върху човека. Следователно, всеки човек трябва да се интересува от тях дотолкова, доколкото те имат влияние върху него. Изобщо всички планети оказват известно влияние върху човека, според теченията и силите, които излизат от тях.

Като ученици, вие трябва да изучавате влиянието на планетите върху човека като принципи, за да се ползвате от благотворното им въздействие. Всяка планета има добро и лошо влияние. Човек трябва да бъде разумен, да се ползва от доброто им влияние.

Като ученици, вие трябва да знаете, че непрекъснато се намирате под влиянието на Юпитер, на Сатурн, на Марс, на Венера, които представят сбор от същества, завършили своето развитие. Те познават законите на човешкото развитие, вследствие на което всякога могат да ви дадат добри съвети и напътвания... Всички планети и слънца във Вселената представят банки, от които човек може да извади онова богатство, което в даден случай му е потребно.

Всички планети представляват една разумна система. Те са образувани от разумни същества, затова тези течения са под строгия контрол на тези същества и чрез тях те влияят на хората през пространството. Когато един възвишен дух иска да ви повлияе в една насока, той ще бутне известен бутон и ще изпрати тия течения чрез тях ще ви помогне.

Ако ръцете и краката са по-топли или по-студени, отколкото трябва, това е лош признак. Човек трябва да вземе мерки, да възстанови нормалната топлина на своя организъм. Сегашните учени знаят много неща за Слънцето, за планетите, но не знаят по какъв начин да прекарат кръв към пръстите на ръцете и краката си, да ги стоплят. Ако не знае как да изпрати кръв към показалеца си, човек не може да свърже приятелство с Юпитер; ако не знае как да изпрати кръв към средния си пръст, човек не може да свърже приятелство със Сатурна; ако не може да изпрати кръв към безименния си пръст, човек няма възможност да свърже приятелство със Слънцето; ако не може да изпрати кръв към малкия си пръст, човек няма възможност да се свърже с Меркурий. И най-после, не може ли да изпрати кръв към големия си пръст, към палеца си, човек няма възможност да свърже приятелство със съществата от Божествения свят.

За да използва настоящето, човек трябва да координира силите на своя организъм с тия на Природата. За да постигне това, човек трябва да координира своя слънчев възел с енергиите на Слънцето, енергиите на черния дроб с тия на Сатурна, задната част на мозъка с Венера, долната част на челото с Меркурий.

Под влиянието на Марса човек развива физическа сила, здрава мускулатура, става енергичен във всяко отношение. За да уравновеси енергията на Марса, той трябва да приложи своята разумност, т. е. да тури спирачка на голямото напрежение.

Като знаете влиянието на планетите върху човека, а оттам и свързаните метали с тях, вие можете да си въздействате с металите. Запример, когато не сте разположени, мислено внесете в кръвта си известно количество злато. Ако разположението ви не се подобри, увеличете количеството на златото. Направете този опит няколко пъти, докато разположението ви се измени. Луната е свързана с религията... В този смисъл, жената е силна, когато е религиозна.

На влиянието на планетите върху човека се дължи неговият стремеж към придобиване на здраве, богатство и знание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...