Jump to content

чрез ПОВЕДЕНИЕ / чрез ПОДСЪЗНАНИЕТО / чрез ПОМОЩ


Recommended Posts

чрез ПОВЕДЕНИЕ.

Трябва да изправите поведението си. Така ще се зароди в умовете ви, в сърцата ви, във волята ви едно здравословно състояние. Всички тия сили у вас ще работят в хармония, и тъй уравновесени в себе си, по-лесно ще се справяте с външните мъчнотии на живота.

чрез ПОДСЪЗНАНИЕТО.

Да допуснем, че имате известна болест. Кажете на вашето подсъзнание: „Аз искам да бъда здрав след една седмица" и забравете туй. След една седмица вие ще бъдете здрав... Но кажете ли два пъти, то няма да изпълни. Значи вие сте се усъмнили в него, а то е Божествено. На Божественото веднъж се казва.

чрез ПОМОЩ.

Има Един, Който ви обича. Радвайте се на това.

Щом живеете, всички братя, които живеят на Земята, ви обичат.

Докато има хора на Земята, трябва да знаеш, че половината от хората мислят като тебе и всеки може да ти помогне. А пък ти се обезсърчаваш.

Има братя, които пътуват невидимо. Те са материални, не са духове. Те не образуват сенки, затова не ги виждате. Такъв брат минава и ти казва: „Ще се оправи твоята работа." Ти ставаш весел. Отде дойде тая мисъл? Тоя брат минава, погледне те. Ти го виждаш само като слънчев лъч.

Видиш ли, че някой е неразположен, не го питай защо е неразположен, но му помогни. Как ще му помогнеш? Потърси причината на неразположението му и ако е гладен, нахрани го; ако е бос, купи му обувки; ако е окъсан, купи му дрехи; ако е обезсърчен, кажи му няколко благи думи, да го насърчиш. Ако искаш да помогнеш на човека, трябва да му дадеш нещо материално.

Според мене, онзи може да помага, който е помогнал на себе си. Не можеш да повдигнеш някого, ако сам не си се повдигнал.

Болният не трябва да съжалява, че е болен, но да благодари на ония, които му услужват. Като оздравее, той ще помага на слабите и немощни хора. Дали братя или сестри ще ви услужват, това е безразлично. Никой не може да злоупотреби с болния. Здравият, който услужва, трябва да повдигне очите си нагоре и да благодари, че има възможност да се прояви, да прави добро на своите слаби и болни братя и сестри. Като помагате на слабите и на болните, вие давате възможност на Божественото във вас да се прояви, да отворите пътя си към велики възможности и постижения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...