Jump to content

чрез ПОРИТЕ / чрез ПОСЛУШАНИЕ / чрез ПОСТ / чрез ПОЧИВКА


Recommended Posts

чрез ПОРИТЕ.

За да бъде дишането ви пълно, вие трябва да отворите порите на тялото си. Това се постига чрез употребата на вода. Пълното дишане подразбира да диша човек не само с дробовете си, но и с кожата на тялото си. Всяка клетка в човека трябва да диша. Който диша по този начин, може да се нарече здрав човек.

Човек има около седем милиона пори на кожата си, които трябва да се отворят, да влиза през тях Божественото дихание.

Защо се къпе и мие човек? За да бъде чист, да отвори порите на своето тяло, да диша през кожата. Порите представят канали, чрез които енергиите на Природата се вливат в човешкия организъм. Човек се храни чрез порите, но несъзнателно. Порите възприемат прана от въздуха и по този начин обновяват организма.

Първото лекуване, при каква и да е болест, се свежда към отпушване на порите, за което е нужно изпотяване, измиване на тялото. Изпотяването става най-добре с пиене на гореща, вряла вода, от 1 до 10 чаши най-много.

През летния сезон направете 20 потни бани, в продължение на 20 деня. След всяка баня пийте по две чаши гореща вода, облейте се с топла вода и се преоблечете. Чрез изпотяването се отварят порите на кожата и организмът започва да диша правилно.

чрез ПОСЛУШАНИЕ.

Дойде ли човек до положение на болен, който трябва да се лекува, там лекарят има думата. Болният не може да се налага на лекаря. Каквито лекарства му препоръча, той е длъжен да ги вземе. В широк смисъл на думата, Божият Промисъл е лекарят, който лекува болните хора.

чрез ПОСТ.

Човек трябва да се чисти. Как? Чрез пост... Ще постиш не да отслабнеш, да станеш жълт, като светия и да изчезнеш от Земята, но да се пречистиш, да не мирише дъхът ти.

чрез ПОЧИВКА.

Почивката е необходима за всички живи същества като обновителен процес.

Съвременните хора се нуждаят от почивка. Всички несгоди, всички болести в живота на хората се дължат на преуморяване. Благодарение на преумората, на изтощаването, организмът на човека се отклонява от нормалните условия на здравето.

Почивката е едно естествено състояние, при което човек променя положението си, придобива загубените енергии, обновява организма си и след това се усеща бодър и готов за работа.

Сега, всички хора се оплакват от нервност. Те не подозират, че тяхната нервност се дължи на невежеството им. Те не знаят как да почиват. Някой седне на стол, наведе се надолу и мисли, че си почива. Друг ходи из стаята, нищо не мисли, нищо не работи и казва, че си почива. Нито едното е почивка, нито другото. Хората не знаят как да почиват... Може да си починеш на стол, но трябва да отпуснеш всичките си мускули, да се облегнеш спокойно на стола. Може с ходене да си починеш, но трябва да ходиш ритмично. Да си почиваш, това значи да канализираш силите на своя организъм така, че да протичат хармонично, плавно, без насилие и напрежение.

Няма да почиваш цял живот; ще почиваш по един-два часа на ден и ще се усилиш.

Почивката подразбира освобождаване от безпокойството.

Ако искаш да починеш, тъмна стая ти трябва. Защо е създадена тъмнината? За почивка. В тъмнината човек се освобождава от всички впечатления.

Когато си болен, почивай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...