Jump to content

ЧРЕЗ РАЗПОЛОЖЕНИЕ / ЧРЕЗ РАЗТРИВАНЕ / чрез РАЗХОДКИ


Recommended Posts

ЧРЕЗ РАЗПОЛОЖЕНИЕ.

Човек не подозира, че една добре скроена и ушита дреха може да окаже влияние върху разположението му.

ЧРЕЗ РАЗТРИВАНЕ.

При известни болести препоръчвам разтриване на тялото до изпотяване.

Ако искате да работите върху себе си, започнете най-напред със сърцето си със симпатичната нервна система. Направете следния опит. Като станете сутрин от сън, разтрийте с дланта на дясната си ръка мястото под лъжичката. Разтриването трябва да става кръгообразно. След това ще разтривате същото място с лявата си ръка, пак кръгообразно, отгоре надолу. Десет кръга с дясната ръка и десет кръга с лявата ръка. Бъдете съсредоточени. Така ще имате резултат... Правете опита десет деня наред. Ако ви боли корем, разтривайте пак същото място. Вие ще почувствате известна промяна в мозъчната и симпатичната нервна система. Следните десет деня ще потопите пръстите си в гореща вода, колкото можете да търпите, но само края на пръстите първата фаланга. И така, с пръстите ще правите същите разтривки. През последните десет деня ще правите същото упражнение с ръка, цяла потопена в гореща вода. Упражнението ще ви отнеме най-много 10-15 минути. Ще го правите 30 деня наред. Това е най-малкото, което можете да направите за смяна на своето състояние. Обаче, докато нямате резултат, нищо не говорете за упражнението.

Представете си, че тялото на един човек се е схванало, има болки навсякъде... Трябва да го разтривам с палеца, да му направя разтривка по цялото тяло и да се изпоти три пъти, за да изчезнат тези болки, които има... Желая ви да си направите едно правилно разтриване с палеца и с всички други пръсти. Аз гледам някои, които разтриват и виждам, че не могат да разтриват, те разтриват само с палеца. А пък другите пръсти са свити. И онзи вика „Олеле-е!" Ако аз разтривам, най-първо ще разтрия лекичко с палеца, без да разтривам, след това с няколко пръста и най-после с цялата ръка надолу и настрана. Някой път вие страдате, правете си разтривка. Ако аз виках хората да ме разтриват, не би имало този резултат, който би се получил, ако аз сам бих се разтривал. Някой път ме заболи тялото. Аз правя разтривка по лявата ръка и рамената. След това си изтърсвам ръката навън и после правя с лявата ръка върху дясната. Да няма никой. Ако ти концентрираш ума си върху Великата Разумност и ако твоя ум е буден и активен, то ти, като направиш едно движение с ръката си, всички тези болезнени състояния ще изчезнат. Всички болки произтичат от простата причина, че температурата не е еднакво разпределена по цялото тяло. Тялото е изгубило своята нормална топлина. Следователно, за да оздравее човек, трябва да възстанови нормалната температура на тялото си.

чрез РАЗХОДКИ.

Използвайте ранните утринни разходки, когато въздухът е пълен с жизнена енергия, която индусите наричат прана.

Щом се запролети, започнете всяка сутрин да излизате на разходка. Колкото по-рано излизате, толкова по-добре. Излизайте на открито, на чист въздух, далеч от градския прах и дим и посветете за дишане, за гимнастика поне един час... След това можете да започнете работата, която ви предстои за деня. Правите ли тия разходки, работите ви ще вървят по-добре, отколкото ако стоите в стаите си и работите. Очистете първо машината си, нагласете я и тогава започнете да работите с нея. Не направите ли това предварително, тя ще ви изненада в момента, когато не очаквате. И тогава, вместо един час, вие ще употребите десет часа, докато я поставите в пълна изправност.

Правете често екскурзии по планините, да избягвате онази инертност, която води човека до мързел. Тази инертност внася в него разположение към покой, към бездействие.

Излизайте вечер и при добро, и при лошо разположение на духа. Във втория случай ще трансформирате състоянието си и ще се върнете бодри и с добро разположение. Едно се иска при опитите спокойствие. Никакъв страх, никакво смущение!.. Който е страхлив и не се решава сам да излиза вечер, нека извика своя приятел и заедно да излязат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...