Jump to content

чрез РАЗУМНОСТ / чрез РЪЦЕТЕ / чрез СВЕТЛИНА


Recommended Posts

чрез РАЗУМНОСТ.

Разумното в света е вечно настояще, което прониква нещата, живите организми и същества и напълно контролира живота им.

Зад мисълта седи разумната сила, която определя човешкия живот. Разумността е причина, да се подобри или влоши живота на човека.

Болният пита, какво да прави, за да възстанови здравето си. Здравето зависи от разумния живот. Като живее разумно и изпълнява Божията воля, болният скоро ще възстанови здравето си.

Важно е човек да намери начин да се справя с болестите разумно.

Щом е болен, трябва да се лекува, а не да философства и да разисква върху смисъла на живота. Може да разисква, но заключенията му ще бъдат като на болен човек, а не като на здрав.

Разумният живот се проявява само при най-малката съпротива и в най-хармоничната среда.

Забелязано е, че при най-голямата сиромашия човек може да бъде здрав. И при най-голямото богатство човек също може да бъде здрав. Кога? Когато живее разумно. Обаче, ако богатият и бедният не живеят разумно, те са слаби, хилави. Здравето има отношение към разумния живот, а болестите към неразумния. Какво ще кажете за богатия, който затлъстял, носи 100 кг. тежест на гърба си? Ако дойде една болест и отнеме половината от теглото му, той ще олекне, ще се почувства обновен.

чрез РЪЦЕТЕ.

От вашата ръка всякога изтичат животворни сили. Спасението, помощта, която вие очаквате, иде отвътре, от самия вас и се съдържа във вас... От дясната си ръка вие можете да дадете, а от лявата си ръка може да вземете... Като ви заболи корем, вие турите ръцете си на корема и се свиете. Обаче не се минава един-два часа и болката минава. Причината за болката е, че в слънчевия възел се е събрала повече енергия и като поставите ръцете си там, те са като две жици, които възприемат тази енергия, изразходват я и така болката минава... Изобщо навсякъде можете да си помагате по този начин... Бог създаде ръцете, за да ни бъдат в помощ в случай на нужда.

Когато човек заболее, той се пипа по главата, по лицето, по гърдите. Защо прави това, и той сам не знае, но изпитва известно облекчение.

Ръцете представляват два полюса, през които Божествените енергии минават.

В ръцете на човека са вложени ред сили, чрез които той влиза във връзка със същества от невидимия свят, които му се притичат на помощ.

Когато поставите ръцете на гърдите си, с дланите на тях, става обмяна между енергиите на ръцете и тези на гърдите.

Когато поставите ръцете си напред, с дланите навън, това движение влияе върху лицето ви, става обмяна между енергиите на ръцете и тези на лицето и главата.

Да дигне човек ръката си нагоре, това означава призоваване на разумните сили на помощ.

Ако искате да бъдете във връзка с разумните сили в Природата, стегнете хубаво ръцете си... Ако искаш да бъдеш във връзка с едно земно течение, ще обтегнеш ръцете си, краката си, мускулите на цялото си тяло, само за няколко секунди и веднага ще урегулираш теченията в себе си.

Ако поставиш ръката си на болното коляно и не може да изтегли болката, тя не е магическа, няма сила в себе си. Обаче, ако може да изтегли болката, тя е магическа ръка. Хора с такава ръка минават за лекари. Ако те боли главата, достатъчно е такъв лекар да пипне болното място, за да оздравееш.

чрез СВЕТЛИНА.

Веселието на Бога е проявената светлина. От Космоса идат към Земята светлинни вибрации и като дойдат до Земята, те се видоизменят и се ражда оная обикновената светлина. Зад обикновената светлина седят други енергии от по-висок род, а зад последните седи нещо разумно.

Светлината е потребна за растенето, за развитието на нашето тяло. Без вътрешна светлина и външната е безполезна. Външната светлина наричат механическа, физическа. Има една светлина, в която нашият организъм расте. Има една светлина, при която мозъкът расте. Има една светлина, при която сърцето расте. Има една светлина, при която нервите растат. Значи, ако тази светлина не дойде, онези нерви започват да повяхват. Щом се отдалечим от светлината, ако нямаме вътрешна светлина, нашият организъм започва да боледува. Често атакува се нашето гърло, атакуват се нашие уши, атакуват се нашите очи.

Както сгъстеният въздух се стреми да се разшири и да заеме голямо пространство, така и светлата ангелска мисъл се стреми да се разшири, да заеме голям обем и да свърши известна работа. Ние възприемаме тази мисъл като светлина и я използваме. Светлината, която получаваме, не е нищо друго, освен подарък от Любовта. Значи човек се крепи и живее, благодарение на любовта на разумния свят.

Радостта на човешката душа е също така проявена светлина.

Човекът, разгледан сам по себе си, е светлина. Степента на развитие на всички същества зависи от количеството и качеството на светлината, която присъства в даден момент... Всички хора се различават по степента на светлината доколкото са способни да я възприемат и проявяват. Можем да твърдим и друго, че и самият характер, самата духовна проява на човека зависи от качеството и количеството на тази светлина.

Светлината, която човек възприема от Слънцето, произвежда седем процеса в човека... Светлината е съставена от седем различни цвята: червен, портокален, жълт, зелен, син, тъмносин и виолетов. Всеки цвят е свързан с известен род сили в човешкия организъм. Червеният цвят е свързан със силите на сърцето, портокаленият със силите на ума, зеленият със силите на волята, жълтият със силите на душата, виолетовият със силите на духа. Светлината говори на човека едновременно на седем различни езици... Който разбира тия езици, той е здрав, учен, силен.

Който живее в светлина, животът му е сладък и външно, и вътрешно. Човек е създаден от светлина. Защо да не живее в собствената си среда? Светлината води към доброто, а тъмнината към злото.

За светлината знаем, че има светлина, която ослепява, и друга, която отваря очите на хората. Ние имаме предвид обаче светлината, която отваря очите.

Светлината взема участие в обработване на инертната материя в организма... Тя взема участие в преустройване на човешкия организъм.

Светлината в Природата е най-великият деец в нейната творческа работа.

Обичай светлината!

Приеми светлината чрез очите си и кажи: „Колко е добър нашият небесен Баща!"

Ученият познава и вътрешната страна на светлината. Може да я приложи като лечебно средство. Отличителното качество на светлината е, че тя лекува всички болести, всички недъзи.

Светлината не се търси, но се възприема. И когато човешката душа широко се отвори за светлината, тя свободно влиза и пресъздава всичко по нови начини, неизвестни на съвременните хора.

Съвременните хора се нуждаят от ново разбиране на нещата, с което да преустроят мозъка, дробовете, стомаха, както и мускулната си система. Докато не преустрои своите удове, човек не може да възприема правилно светлината, която иде от Слънцето.

Косата пречупва светлината правилно и намалява така силата й, че се възприема безболезнено и безопасно.

Като казваме повече светлина, ние подразбираме условията, при които можем да изменим сегашния си живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...