Jump to content

чрез СВЪРЗВАНЕ / чрез СЕКНЕНЕ / чрез СИЛА / чрез СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ


Recommended Posts

чрез СВЪРЗВАНЕ.

Ако сте болни, причината за това е, че сте се изолирали от здравите хора. Щом заболеете, вие започвате да мислите само за болни хора. Вас ви прави впечатление, че този е болен, онзи е болен и по такъв начин сте заобиколени само с болни хора. Ако искаш да бъдеш здрав, да живееш, свързвай се само със здрави хора. Онези от вас, които сте болни, срещайте се само със здрави хора и казвайте: „Ето един здрав човек! Ето още един здрав човек!" Като се срещнете с двадесет души здрави, вие ще бъдете по-добре.

чрез СЕКНЕНЕ.

Когато се обезсърчиш, погледни широката част на носа си и ще се насърчиш. Затова именно човек се секне. В широката част на носа е заровено богатството на човека. Ако не се секне, човек преждевременно ще умре. Секненето се отразява благотворно върху симпатичната нервна система.

чрез СИЛА.

Само вътрешно силният може да сменя отрицателните си състояния в положителни.

Най-малката мисъл, която прониква, най-малкото, което прониква в душата ти, ако можеш да го приложиш, ти си силен човек.

Мъчнотиите, които можем да огънем, показват силата ни.

Чрез болестите се изпитва силата на човека. Ако е силен, той ще събори болестта... И вие ще знаете, че болестите не са нищо друго освен големи юнаци, пехливани, които ви нападат, за да изпитат колко сте силни.

Силен трябва да бъдеш. Но не само да предполагаш на думи, но трябва да бъдеш силен и по тяло, и по сърце, и по воля, и по ум. Във всяко едно отношение трябва да бъдеш силен.

Ако едно дете пожелае да стане силен, физически здрав човек, то работи в областта на физическите сили. Това дете расте бързо и в скоро време ще развие силни мускули. То може да стане атлет, но за сметка на физиката му, слабо ще се развиват умът и сърцето... Човек трябва да работи едновременно в трите свята.

чрез СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ.

Скъпоценният камък носи в себе си специфичен живот. Тази е причината, дето той има особено лечебно действие. Ако носиш в себе си благородни метали и скъпоценни камъни и можеш да се свържеш с техните енергии, ти лесно ще се лекуваш. Те лекуват всички болести. И в Писанието се говори за някакво камъче. Това камъче представя Божественото в човека. Който придобие това камъче, той е придобил ценното в живота.

Един камък е скъпоценен, докато се употреби веднъж. Щом се употреби, той губи своята стойност, особено ако го е носил лош човек. Богатите хора, които имат скъпоценни камъни, знаят това. Като са носили дълго време скъпоценни камъни, те ги давали на майстори, да ги излъскат, т. е. да възстановят изгубеното в тях. Хубав е един скъпоценен камък, но какво ще ти донесе? Ако го продадеш, ще си създадеш нещастие. Скъпоценният камък не обича да го продаваш. Докато го държиш в себе си, той ще ти помага. Щом го продадеш, губиш щастието си.

Бих желал да се спрете върху 12-те главни скъпоценни камъни и да направите един микроскопически опит с тях. Опитът е следният. Когато имате някаква неприятност, била тя от физически, от сърдечен или от умствен характер, започнете мислено да си представяте 12-те скъпоценни камъни в ума си. Започнете от най-простия и отивайте постепенно към най-хубавия и скъпия от тях и следете при кой камък неприятността ви ще изчезне. Като прекарвате тия камъни през ума си, същевременно ги свързвайте с добродетелите, които всеки от тях изразява. При това положение, всеки камък може да въздейства благоприятно върху човека и да смени състоянието му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...