Jump to content

Recommended Posts

чрез СЛЪНЦЕ.

Без светлина, без Слънце няма живот.

Най-естественото състояние на човека е това, което има при изгрев на Слънцето. Той трябва за задържи това състояние през целия ден.

Светлината е свързана с живота. Дето е животът, там е и светлината. Животът се облича в светлина... Затова казваме, че Слънцето носи живот.

Слънцето е израз на колективната дейност на разумни същества. Като работят и мислят, те произвеждат светлина, която изпращат на целия свят. Ние наричаме тази светлина слънчева. Чрез червения цвят те изпращат живот на Земята; чрез портокаления внасят индивидуализъм в съществата; чрез жълтия пращат интелигентност; чрез зеления подтик за растене; чрез синия вяра и надежда; чрез виолетовия те внасят във всички живи същества сила, да се борят с мъчнотиите и да ги преодоляват. Слънцето изпраща още много цветове на Земята, които не са проучени добре. Благодарение на разумните същества, хората се ползват от Божествената светлина.

Чрез светлите слънчеви лъчи, във вас влизат разумни същества, които ви носят нещо ценно. Всяко същество се представя чрез специален цвят: син, червен, жълт, зелен, портокалов и т. н. Приемайте цветовете и благодарете за тях.

Във всеки слънчев лъч ще видите един ангел с красиво лице.

Слънцето изпраща еднакво на всички същества своята топлина и светлина, обаче от самото същество зависи колко слънчева светлина и топлина може да възприеме и как то ще я асимилира.

Нашият организъм е образуван от милиарди клетки, които имат свойствата на земята, да възприемат слънчевите лъчи, да ги трансформират и да задържат от тях необходимата прана за обновяване и лекуване.

Като ученици, вие трябва да се свързвате със Слънцето, за да се ползвате от неговото влияние. Слънцето влияе главно върху слънчевия възел и симпатичната нервна система на човека. За да координира силите на своя организъм, човек трябва да свърже симпатичната нервна система с мозъчната нервна система.

Човек трябва да прави ред опити. Всеки ден, през различни часове на деня, той трябва да се излага на Слънце, докато мозъкът му привикне на действието на слънчевите лъчи. Хората не познават още какво нещо е Слънцето.

Който разбира същината на живота, той гледа съзнателно и на изгряването, и на залязването на Слънцето. Като изгрее Слънцето, той знае, че то носи безброй блага за живота. Ама щял да почернее от Слънцето той не се смущава от това. За него Слънцето представя сбор от милиарди разумни същества, които идат на експедиция на Земята. Всяко разумно същество оставя своя подпис върху лицето на хората, да знаят кой ги е посрещнал. Тези подписи именно хората наричат почерняване. Ние пък казваме, че здрав човек е онзи, който почернява. Слънцето извлича от него нечистотиите и го лекува. Който не почернява, той не може да се лекува от Слънцето. В това отношение Слънцето носи големи блага за човека.

Почерняването не става от Слънцето. Чернотата се дължи на лошото, което се крие в самия човек. Слънцето изтегля нечистото, лошото, което е скрито в човека. Ако то не излезе навън, човек ще се изложи на големи страдания и нещастия. Когато почернява, човек трябва да се радва, защото Слънцето го лекува. Хора, които не почерняват, не могат да се лекуват от Слънцето.

Когато отношенията на хората към Слънцето станат съзнателни, когато привикнат на неговите лъчи и могат разумно да ги използват, тогава Слънцето ще им покаже истинската красота, която крие в себе си. Докато е свързан със земята, човек постоянно губи енергиите си. Свърже ли се със Слънцето, той черпи от неговите енергии и се възобновява.

Как ще развиваш и закрепваш организма си, ако не се ползваш от слънчевата енергия? При възприемане на слънчевата енергия, водата и храната дават резултати... Съвременният човек малко спира вниманието си на слънчевата енергия. Излезе ли на открито, той бърза да отвори чадър... Не, сега именно ще оставиш настрана чадъра и шапката си, за да възприемеш свободно слънчевата енергия. Ще посрещнеш Слънцето гологлав, за да възприемеш слънчевата светлина. Ако децата ти са слаби, ще ги излагаш на Слънце.

Мислете за Слънцето, което изпраща енергията си по целия свят.

Енергиите, които излизат от Слънцето, крият в себе си запас от жизнени сили, от лечебни енергии.

Слънцето има отношение към здравето на човека.

Много от съвременните хора са болни. Защо? Защото не знаят как да се ползват от слънчевите лъчи. Слънцето съдържа всички медикаменти в себе си. Няма болест, която да не се подчинява на действието на слънчевите лъчи.

Човек трябва да знае през кои часове на деня да се излага на Слънце, за да възприема само неговите благотворни лъчи. Има лъчи, които уморяват, убиват човека. Той трябва да избягва влиянието на такива лъчи. Когато земеделецът работи на нивата по цели дни и е принуден да се излага на всяко време на Слънце, за да се предпазва от вредните лъчи на Слънцето, той трябва да носи шапка, във форма на многоъгълник, да пречупва вредните слънчеви лъчи.

Мнозина се греят на Слънце, но малцина използват неговата енергия. Ако се грееш на Слънцето с любов, ще възприемеш неговата целебна сила.

Не че Слънцето лекува, но разумният живот, който е вложен в него, разединява проказата у човека и тя след време изчезва.

Има известен род слънчеви лъчи, свойствата на които учените тепърва започват да изучават. Ако човек би могъл да се свърже с този род лъчи, той щеше да използва тяхното лечебно действие. Запример, ако някой човек заболее от някаква неизлечима болест като проказа, туберкулоза, разстройство на гръбначния стълб или друга тежка болест и успее да се свърже с тези лековити лъчи на Слънцето, тогава всякаква болест, всякакъв недъг на тялото ще изчезне моментално.

Всеки човек може да бъде здрав. В един час, в една минута, в една секунда човек може да придобие здравето си. Как? Като се постави на влиянието на специални токове. Такива токове съществуват в Природата. В самото Слънце съществуват особени лъчи, особени токове, които могат да възкресят човека. Човек трябва да има знания, да знае как и кога да възприеме тези лъчи, за да се ползва от тях... Тези токове се наричат лъчи на живота.

Слънцето постоянно дава и взима.

Ако човек няма злато в кръвта си, Слънцето не може да му действа. Има хора, които не могат да се лекуват на Слънце. Защо? Те нямат нужното количество злато в кръвта си.

Чудни са хората, когато при най-малкото разстройство на организма си търсят лекар да ги лекува, да ги масажира, да им прави нагревки със специални лампи. Чудно нещо! Бог е поставил на небето Слънцето, на което да се греете, а вие търсите лекар да ви нагрява изкуствено с лампа. Това не е лекуване. Ако се греете всеки ден на Слънце съзнателно, по половин час, но с участието на мисълта, ще придобиете повече, отколкото да четете с дни в някоя библиотека, да търсите какво казват лекарите за дадена болест.

Слънцето има отношение към здравето на човека.

Само Слънцето може да ти помогне, да те излекува.

Правете опити да излагате гърба си на Слънце и да мислите през това време за него, да се свържете с неговата енергия, да видите какво влияние ще окаже върху вас.

Излагайте гърба си на Слънце и когато сте разположени, и когато сте неразположени и наблюдавайте какви резултати ще имате в единия и в другия случай.

Ако искате да се ползвате от слънчевата енергия, излезте вън, приемете я направо от източника й, а не през стъкла, през лещи.

Когато си болен, излез на слънчевата светлина. Тя ще те милва, ще внесе нещо в душата, както и в организма ти.

Правете различни опити и наблюдения върху себе си, да знаете по какъв начин да възприемате светлината и да се ползвате от нея, както за лекуване, така и за повдигане и растене на ума. Като излезете вън да се печете на Слънце, не е безразлично под какъв ъгъл ще възприемете слънчевите лъчи. Обръщайте ту дясната, ту лявата страна или гърба си към Слънцето и следете как ви се отразяват слънчевите лъчи. При различно положение, ще имате различни резултати.

Идвали са при мене бедни хора, болни и като виждам, че нямат пари да се лекуват с лекари, аз ги съветвам да излизат рано сутрин, преди да изгрее Слънцето, да погледат една-две минути, да си попекат гърба на Слънцето около един час и да си гледат работата. От слънчевите лъчи ще се подобри здравето им. И главата им, и гръбнакът им ще минат. Но те от голямо пристрастие отиват да гледат Слънцето, стоят дълго време, като мислят, че изведнъж могат да се излекуват... Няма защо да стоите пред Слънцето с часове, да минавате за идолопоклонници. Видите ли, че Слънцето изгрее, дайте му гърба си и кажете: „Искам да ми направиш една разтривка." Наистина няма по-добри масажи от тия, които Слънцето прави на гръбначния стълб на човека. По-добър масажист от слънчевите лъчи, които действат от сутрин до обяд, няма в света. Ако ти не вярваш в Бога и не обичаш това, което Той е създал, ти ни най-малко няма да се ползваш от Неговите блага в живота. Когато се грееш на Слънце и използваш слънчевата светлина, ти трябва да мислиш за светлината и в това време умът ти трябва да бъде в главата. Ако не вярваш в силата на слънчевата светлина и си казваш: „Я оздравея, я не", ти няма да имаш никакъв резултат. През това време умът ти ходи по търговия тук-там и не можеш да се ползваш съзнателно от светлината. Ето защо, когато се лекуваш на слънчевата светлина, ще мислиш само за светлината, за нищо друго. Достатъчно е да концентрираш ума си половин час към Слънцето и слънчевата светлина, за да имаш резултат.

Слънцето оказва влияние върху кръвообращението, дишането и мисълта на човека.

Ако сте неразположени или нямате пари, или сте нещо болен, искате от приятеля си пари да се лекувате, но той не ви дава, тогава аз ще ви дам един чек, който веднага подписвам. Давам този чек на всинца ви даром. Той се състои в следното: излизайте всяка сутрин на Слънце, като излагате гърба си най-напред към юг, после малко на север, малко на изток и постойте така един час, от 7 до 8 часа сутринта. Отправете ума си към Господа и кажете: „Господи, просвети моя ум! Дай здраве на всички хора, а заедно с тях и на мен!" След това започнете да мислите върху най-хубавите неща, които знаете. Направете този опит за цяла година... Ще видите, че 99% вашият опит ще бъде сполучлив.

За да се лекува, човек трябва да прекарва слънчевите лъчи през известни призми. Тези призми могат да бъдат физически, а могат да бъдат и умствени. За да може болният да приеме светлината от Слънцето, тя трябва да мине през мозъка на няколко души, като през призма.

Когато се правят слънчеви бани, добре е да сте облечени в бели или яснозелени дрехи тези цветове са хубави. Важно е изпотяването. Ако сте на открито място, завийте се с тънка мушама. Когато се лекувате по този начин, трябва да съсредоточите мисълта си да се излекувате направо от Природата.

Средният пръст трябва да бъде по-дълъг от показалеца, за да привлече слънчевите енергии към него. Слънчевите енергии оказват влияние върху стомаха. Те събуждат неговата активност.

Пролетно и лятно време, от 22 март всяка година, препоръчително е да се ляга и да се става рано, за да се посреща Слънцето и да приеме човек своя дял от него, тъй както пчелите събират нектар от цветята.

Добре е да се греете на Слънцето през ранните часове, най-късно до обяд. Пазете се от следобедните слънчеви лъчи. Когато искате да се лекувате със слънчеви лъчи, най-добри часове са от 8 до 10 часа.

Не е достатъчно човек само да се ползва от слънчевата светлина и топлина, но той трябва да знае под какъв ъгъл да я възприеме.

Лечебността на слънчевата енергия е различна: преди изгрев Слънце за подобрение на мозъчната нервна система; при изгрев Слънце за уякване на дихателната система, а от 9 до 12 часа за уякване на стомаха... А след обяд изобщо слънчевата енергия има малки целебни резултати.

Един час преди изгрева на Слънцето неговата енергия има психическо влияние върху клетките на тялото обновява тяхната енергия и създава нов импулс за работа с тях.

Преди изгрев лъчите, които се пречупват през атмосферата, имат влияние повече върху мозъка. Ако при изгряването на Слънцето съзнавате, че възприемате повече от Божията Любов и от Божествения живот, тогава слънчевата светлина ще има за вас лечебно действие.

Във време на изгрева, лъчите на Слънцето, които идват по права линия, имат влияние върху дихателната система и върху нашата чувствителност.

Колкото наближава към пладне, лъчите на Слънцето имат влияние върху стомашната ни система. От всички годишни времена, през пролетта слънчевите лъчи действат най-лечебно.

Най-благотворното влияние на Слънцето започва от 22 март. Всички онези организми, които са здраво устроени, се ползват от тази енергия.

Лятно време, когато Слънцето силно пече върху главата ви, гладете косата си с двете си ръце. Чрез ръцете си вие ще отнемете електричеството от мозъка си и ще избегнете всякакъв слънчев удар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...