Jump to content

чрез СТРЯСКАНЕ / чрез единство на СЪЗНАНИЕТО / чрез СЪН


Recommended Posts

чрез СТРЯСКАНЕ.

Един българин, отчаян от живота си, решил да се удави. Неговият добър приятел, като разбрал намерението му, взел една кофа с чиста вода и тръгнал след него. В момента, когато се готвел да се хвърли във водата, приятелят му се засилил и излял върху него кофата с вода. Той се стреснал веднага, обърнал се назад и попитал: „Защо ме измокри?" Той не помислил даже, че като се хвърли във водата, цял ще се измокри... Постъпката на приятеля му го стреснала и той се върнал у дома. Като размишлявал, той си казал: „Добре, че ме заляха с вода, да ми дойде умът в главата." Значи, като ти дойде мисъл за давене, излей върху главата си кофа вода, тя ще те тонира, ще възстанови твоето равновесие.

чрез единство на СЪЗНАНИЕТО.

Животът е в единството на съзнанието. Единство на съзнанието се изисква от вас. Щом придобиете това единство, вие ще можете да регулирате силите в своя организъм... Само при това състояние на съзнанието, вие ще можете да контролирате мислите, чувствата и постъпките си.

Всеки трябва да се стреми към единство на съзнанието, като метод за лекуване, като метод за работа върху себе си. От каквато болест да заболеете, достатъчно е да възстановите единството на съзнанието си, за да се дигнете от леглото си здрав и бодър. Висшите сили на съзнанието се насочват към вашия организъм и започват да му въздействат, докато стане обрат в тялото ви, вследствие на което всички енергии потичат нагоре, взимат обратно движение. При това положение, чуждите вещества в организма, които са причина на болестите, изчезват моментално.

Опасно е да се раздвои съзнанието на човека. Всеки недъг показва, че един от кръговете на тяхното съзнание не функционира правилно... Всички кръгове на съзнанието трябва да се поставят в ред и порядък. Тези кръгове представят известни сили, известни енергии, които заобикалят човешката душа.

чрез СЪН.

Когато човек спи, той наваксва изгубената енергия.

Чрез съня човек влиза във връзка със силите на живата Природа, които го обновяват.

Вечер, когато спи, човек напуща физическото си тяло, през което време става пълно пречистване и обновяване на клетките му... Добрият сън зависи от правилното пречистване на тялото.

Когато спи и сънува различни сънища, човек несъзнателно излиза от тялото си и се разхожда из пространството... Че наистина излизате от тялото си и се разхождате из пространството, се вижда по това, че се връщате освежени и обновени. Ако не сте могли да излезете правилно от тялото си, вие се събуждате неразположени и уморени.

Когато спите, вие отивате в астралния свят на училище. Това, което вечер учите, денем го прилагате. Ако не спите правилно, и в астралния свят не можете да учите добре; щом в астралния свят учите добре, и на Земята ще можете да учите. Следователно, сънят е от голямо значение за човека. Когато спи правилно, добре, човек става бодър, със свеж ум, с пресни сили, и каквато работа започне през деня, всичко ще му върви добре; обаче, ако ученикът не е спал добре, той не е работил добре и в астралния свят, вследствие на което се събужда неразположен, уморен. И тогава работата му през целия ден ще бъде такава, каквато е била в астралния свят. Ето защо, като лягате вечер, кажете си: Сега отивам в училището на астралния свят и желая да свърша добре работата, която ще ми се даде там.

Когато човек спи, Бог работи усилено върху него. Затова, когато се приготвя за сън, човек трябва да остави настрана всичките си раници, да се успокои, за да може Духът свободно да работи върху него. Като се събуди, може да вземе раниците си и да продължи работата си.

Ако нервната система е крайно възбудена, човек не може да спи... Щом не можеш да спиш, започни да мислиш и насочи погледа си към върха на носа. Няма да мине половин час и ще заспиш. Преди да заспиш, фиксирай в ума си мисълта да се събудиш в 5 или 6 часа.

Когато човек спи, в стомаха трябва да има малко храна и главата трябва да е обърната на север или поне на изток.

Колкото по-добре спи човек, толкова по-здрав става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...