Jump to content

Recommended Posts

чрез УМ.

Всеки един от вас е обгърнат с един по-висок ум, той е Божественият. Запример, вие решавате да направите нещо, но във вас се започва една борба. Вие казвате: „Тъй ще направя, иначе ще направя." Веднага във вас се явява едно противодействие, вие започвате да се съмнявате, да се борите, дали ще успеете или не. Най-после Божественият ум, който ви обгръща, определя посоката на вашето движение.

Ако желаете да освежите вашия ум, мислите ви трябва да прииждат пряко от Божествения свят.

Когато хората ви хвалят много, те без да искат, ще спрат развитието на ума ви... Центърът на тщеславието, който се намира в задната част на главата, представя крадец, който взема голяма част от кръвта, която отива към предната част на мозъка... Който иска да развива, да разработва своя ум, той не трябва да бъде тщеславен... Затова, докато сте живи, бъдете глухи и за похвалите, и за укорите; като умрете, тогава слушайте какво ще говорят хората на гробищата за вас.

Който слуша ума си, никога няма да страда. Ще дойде ден, когато ще се лекува с умствени билки. Ще каже само една дума или ще помисли нещо, и ще оздравее.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...