Jump to content

Recommended Posts

чрез УПЛАХА.

Българите лекуват треската чрез уплаха. Когато силите на човешкия организъм се колебаят, равновесието между тях се нарушава и нервната система се разстройва. Значи силите на организма не са в съгласие с природните сили. Тогава човек е изложен на действието на различни микроби и лесно заболява. Той пада духом и губи вяра в себе си и казва: „Няма да оздравея." Този човек се демагнетизирал. За да се излекува, трябва да се уплаши. Как? Като се залее внезапно със студена вода. В този случай, болният се стряска, започва усилено да мисли и си казва: „Искам да живея." Страхът събужда скритите сили в него. Така болестта го напуща. Този метод дава добри резултати. Има смисъл да уплашиш болния, но да не се прекосят краката му. Напротив, уплаши го така, че да тича два пъти по-силно, отколкото по-рано. Видиш ли, че болният бяга, знай, че той ще се спаси.

Чрез външни препятствия или изненади хората могат и да се лекуват. Запример, българите лекуват треската чрез уплаха. Върви един трескав човек по пътя, трепери от студ тресе го. В това време от някой прозорец изливат върху него един котел студена вода. Болният се стряска и веднага оздравява треската го напуща.

чрез УПРАЖНЕНИЯ.

Вие трябва да правите упражнения сутрин, за да привличате жизнените токове от Слънцето към Земята.

Аз зная как ще правите упражненията сутрин ще бързате. Не, като правите упражненията, ще си представяте, че сте на работа, ще знаете, че вършите една много важна работа приемате енергия от Природата. Ръцете са силови линии, по които протича живата енергия. Щом вярваш, ти свързваш ръката си с живата Природа и по всеки пръст протича тази жива енергия. Ако не вярваш, нищо няма да дойде. Щом туриш волята си в действие, веднага тия токове ще потекат, ще потече тази енергия. Като се свържеш с Бога, Бог ще подейства да потече тази енергия.

Като правите физически упражнения, трябва да знаете каква енергия излиза от всеки пръст на ръката, както и от цялата ръка; след това трябва да знаете към кои центрове отива и какво направление взима енергията, която излиза от ръката ви.

„Глупав, слаб човек съм." Кой ти е крив? Упражнявай се всеки ден и след една година ще станеш силен. „Слаби са дробовете ми." Ще ги упражняваш и те ще станат силни. „Очите ми са слаби." Има начин за упражняване на очите, и те ще станат силни.

Стане ли сутрин от сън неразположен, още преди започване на каква и да е работа, човек трябва да направи няколко упражнения с ръцете, с краката, да се хармонизира с Природата.

Ако не правите упражнения за смяна на състоянията си, вие ще се принудите да се скарате с някой от близките си. По какъвто и да е начин, човек трябва да изразходва излишната си енергия. За предпочитане е така да я изразходва, че поне да свърши някаква работа.

Ако искате да работите върху себе си, започнете най-напред със сърцето си със симпатичната нервна система. Направете следния опит. Като станете сутрин от сън, разтривайте с дланта на дясната си ръка мястото под лъжичката. Разтриването трябва да става кръгообразно. След това ще разтривате същото място с лявата си ръка, пак кръгообразно, отгоре надолу. Десет кръга с дясната ръка и десет кръга с лявата ръка. Бъдете съсредоточени. Така ще имате резултат. Ако не получите веднага резултат, не се обезсърчавайте. Посятото семе веднага ли пониква? Следи промените, които стават в тебе, да видиш може ли неразположението ти да се превърне в разположение. Правете опита десет деня наред. Ако ви боли корем, разтривайте пак същото място. Вие ще почувствате известна промяна в мозъчната и симпатичната нервна система. Следните десет деня, ще потопите пръстите си в гореща вода, колкото можете да търпите, но само края на пръстите първата фаланга. И така, с пръстите ще правите същите разтривки. През последните десет деня ще правите същото упражнение с ръка, цяла потопена в гореща вода. Упражнението ще ви отнеме най-много 10—15 минути. Ще го правите 30 деня наред. Това е най-малкото, което можете да направите за смяна на своето състояние.

Ще ви дам едно психическо упражнение, което ще правите сутрин, след ставане и вечер, преди лягане. Ще дигнете ръцете си нагоре и ще произнесете думата „светлина", като наблюдавате каква промяна става в състоянието ви. Упражнението ще продължава 10-25 секунди. (Ръцете се поставят една до друга, пред челото, с длани, обърнати към лицето). След това ще свалите ръцете си долу и ще ги поставите на горната част на носа, като произнесете думата „благоухание". Като произнесете тази дума, ще наблюдавате каква промяна става в състоянието ви. Най-после ще поставите ръцете си под носа, на горната устна, и ще произнесете думата „сладост". Пак ще наблюдавате промените в състоянието ви.

Всяко упражнение трябва да се прави съзнателно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...