Jump to content

чрез УСЛОВИЯ / чрез УШИТЕ / чрез ФОРМУЛИ


Recommended Posts

чрез УСЛОВИЯ.

Знайте, че условията, които имате днес на Земята, са много благоприятни... Колкото време и да ви остава на Земята, използвайте го така, че да се свържете с енергиите на Слънцето.

Използвай условията, които ти са дадени на физическия свят. Използвай условията, които ти са дадени в духовния свят. Използвай условията, които ти са дадени в Божествения свят.

Казвам: Вие изгубихте първите добри условия не съжалявайте за тях... Като изгубите първите условия, ще дойдат втори, трети, четвърти, но знайте, че колкото повече пропущате условията, толкова повече се увеличават страданията.

Поставете двама души при различни условия единият при добри условия, а другият при лоши, и вижте какво ще стане с тях. Първият ще бъде задоволен от всичко: каквото пожелае, ще му се достави. Той няма условия да мисли, да чувства, да действа. Всяка инициатива в него ще се ограничи. Вторият ще се бори с условията, ще пада, ще става, ще се мъчи, ще страда, но в края на краищата ще израсте, човек ще стане. Първият, понеже няма условия за растене, ще си остане на същия уровен на развитие.

Идат вече новите условия, които трябва разумно да използвате.

чрез УШИТЕ.

Ако искате да раздвижите енергиите, които минават през ухото, може да го натиснете отзад. Там има една кост, от която зависи устойчивостта и издръжливостта на човека в живота. Ако си болен, разтривай тази част на ухото.

Болният трябва често да пипа долната, месестата част на ухото си, за да оздравее по-скоро. Той трябва да разтрива с двете си ръце задната долна част на ухото.

Прекарайте пръстите си на долната част на ухото, да въздействате върху тялото си... Така ще се освободите от някои болезнени състояния.

Ако си болен, дръпни долната част на едното и на другото ухо и кажи: „Ще оздравея!"

Ако се разгневиш... хвани ухото си. Има едно място на ухото, като го хванеш, веднага гневът ти изчезва... Хвани ухото си и кажи: „Слава Богу, минах една криза."

чрез ФОРМУЛИ.

Сега, вие като следвате Школата, може да ви се дадат много формули, много теории, но ако не ги прилагате навреме, няма нищо да ви ползват.

Но едно нещо трябва да знаете: вие не можете да приложите една формула на Всемирното Бяло Братство вътре в живата Природа, ако имате прегрешения и неразположения. Не се ли свържете със законите на Бога, с тия велики сили на Природата, тия формули не струват нищо, тия формули тогава ще имат обратни резултати върху вас.

Всички магически формули не важат еднакво за всички. Всеки един от вас трябва да има по 12 формули, които да му са в полза за дадения случай.

Ще ви дам една магическа формула, чрез която да се освобождавате от всички ненужни натрупвания. Тази формула трябва не само на хартия да се напише, не само с устата да се изговори, но да се напечата и в сърцето. Тя мъчно се пише, мъчно се изговаря, а още по-мъчно се разбира. За да изговорите тази магическа формула и да се ползвате от нейната сила, вие предварително трябва да направите три неща... Първото нещо: в който град или село да живеете, ще намерите най-бедния, най-нещастния човек и ще го посетите. Ще седнете при него, ще се разговаряте, като го запитвате как живее, какво е положението му, как са домашните му и т. н... Ще се разговаряте с всички в този дом, докато внесете между тях нещо хубаво. Като видите, че те се развеселяват, ще си отидете. Второто нещо, което трябва да направите, е да излезете в един бурен ден вън и да дочакате изгряването на Слънцето. Този ден може да е дъждовен, ветровит, но вие ще имате търпение да посрещнете Слънцето и след това ще се приберете вкъщи. Само при такава обстановка вие ще прецените какво представя изгряването на Слънцето. Третото нещо, което можете да направите, е да наблюдавате как малкото дете се учи да ходи... Това дете се моли на Бога. То се изправи на краката си, спре се за момент, и току изведнъж падне. После пак се допре с пръстите си до земята, ту с първия, ту с втория, третия, четвъртия или петия, стане от земята, вдигне главата си нагоре и пак започва да се моли: „Господи, искам да разбера живота. Помогни ми да постигна това!" Туй дете ту пада, ту става и пак се моли... И тъй, като направите тези три неща, вие ще се изпълните със свещен трепет и ще бъдете в сила да произнесете великата, магическа формула на живота: „Бог е Любов!"

Каквато болест и да имаш, хвани болното място и кажи: „Ще служа на Господа!"

Кажете: „Господи, помогни ми в този тежък час, да се освободя от болестта, за да Ти служа с радост. Искам да посветя живота си в служене на Любовта, в изпълнение на Твоята воля."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...