Jump to content

чрез ХАРМОНИЯ / чрез ХИГИЕНА / чрез ХОДЕНЕ


Recommended Posts

чрез ХАРМОНИЯ.

Всяка дисхармония ражда болести.

Когато някой ме пита, защо еди-кой си човек плаче, казвам: той плаче, защото се намира в една дисхармонична среда. Турете го в една хармонична среда, между добри приятели, този човек веднага ще се усмихне и сълзите му ще престанат. Питате: какъв е цярът на сълзите? Хармоничната среда. Какъв е цярът на сиромашията? Хармоничната среда. Всички учени хора доказват това нещо. Съвременните лекари дават наставления за болните, да не се смущават, дават разни лекарства, правят различни инжекции, бани и т. н. Новите методи за лекуване избягват всички тия средства и казват: създайте хармонична среда на болния, и духът му ще се успокои. Който отива при болен, не трябва да има в себе си някаква дисхармонична или негативна мисъл, защото болният е крайно чувствителен субект.

Ако частиците на материята, от които е съставен човешкият организъм, се намират в правилни отношения помежду си, всички негови органи ще бъдат в хармония.

Задачата на човека се заключава в хармонизиране силите на неговия организъм и в създаване на правилни отношения с всички звезди.

За да се кали, за да не боледува, човек трябва да внесе хармония между своите мисли и чувства.

Ще поставите една мисъл срещу друга, според правилата и законите на хармонията. Това значи съпоставяне на нещата. Съпоставяйте мислите и чувствата си според законите на хармонията и не се страхувайте. 60-195 Какво трябва да прави човек, за да не нарушава хармонията на съзнанието си? Първо човек трябва да се огради от влиянието на дисхармоничните съзнания вън от себе си. Това значи да ограничи, да затвори съзнанието си за външни, нисши влияния.

чрез ХИГИЕНА.

Всички хора разбират значението на думата „хигиена" като наука за запазване на здравето... Обикновената хигиена се различава коренно от природната или естествената. Първата може да продължи живота на човека най-много до 120 години и като го изпрати на другия свят, да прекъсне връзката му с живота. Който е живял по правилата на природната хигиена, продължава да живее и след като напусне Земята. Тя дава правила за здравословното състояние на ума, на сърцето и на волята. Който живее по тези правила, има здрави мисли, чувства и постъпки.

чрез ХОДЕНЕ.

Изкуство е да знае човек как да ходи. Ако ходиш правилно, ще бъдеш здрав; ако не ходиш правилно, ще си създадеш различни болезнени състояния.

Като ходи ту с десния, ту с левия крак, човек мени енергията си.

За да има хармония между ума и сърцето на човека, той не трябва да се държи по-дълго време на единия или на другия крак.

Разумното се крие и в малката стъпка, в малкото движение. Разумните същества те гледат как вдигаш и слагаш крака си и се радват. Болният, прикован на леглото си, се радва, като ходиш, и очаква с нетърпение момента и той да подвижи краката си, да направи стъпка напред. Аз мога да излекувам болния с ходене. Достатъчно е да направя няколко стъпки пред него, за да пожелае и той да ме последва и да стане от леглото си. И ти можеш да лекуваш така, но трябва да знаеш как да ходиш. Ходенето се подчинява на специални закони. Болен си, ще гледаш как ходят разумните хора и ще подражаваш на тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...