Jump to content

Recommended Posts

чрез ХОМЕОПАТИЯ.

Как да се лекуваме? Лекувайте се по хомеопатичен начин. Това е нов метод в медицината. Като го прилагате, ще видите какви чудеса стават с малките дози. Малките величини произвеждат по-големи резултати от големите. Хомеопатията си служи с крайно малки величини. Например едно крайно малко число от килограма на дадено вещество, единица с 60 нули накрая, може да произведе голямо въздействие върху човешкия организъм. Достатъчно е болният да вземе само една капка от тази крайно разредена материя, и веднага да оздравее. В тази капка е вложена Божествена енергия. Ако вярваш в силата на тази енергия, в два-три деня ще оздравееш.

Всички хора са длъжни да изучават силите на злото, да знаят как да ги превръщат, понеже и те са Божествени. Ето, съвременните лекари взимат една отрова в хомеопатическа доза и с нея лекуват известни болести. В дадения случай отровата представя злото. Човек трябва да знае в каква доза да употреби злото, за да се ползва от него. Вие трябва да разбирате злото като творческа сила в света, а не както днес го разбират.

Вие ще кажете: „Защо са тези киселини? Защо Господ ги е създал?" Сами по себе си, те са едно благо. Едно благо са, когато ги вземем в минимално количество, в минимална доза. Ако вземем азотната киселина в 30-то деление (30-та потенция), тя няма да бъде вредна, а ще бъде полезна. Това е теорията на хомеопатите.

От 30-то деление като вземете една капка, тя трябва да излекува болния.

Отличават се алопатите от хомеопатите. Алопатите поддържат силните дози, а хомеопатите слабите дози.

При малките и разредени дози може да имате по-големи резултати. Закон е: При малките усилия имате същите резултати, както при големите.

Сформироването на материалните светове си има причина. В нас има една противодействаща сила. Има една сила, която събира атомите наблизо. Ставаме по-тежки, по-инертни. И друга сила, от центъра към периферията, която отдалечава. Тия атоми, за които говоря, те са монади, в тях живеят разумни същества... Човешката душа не съдържа толкоз материя, колкото в един атом се съдържа. При това, толкоз малко материя има, а пък такава мощна сила има. Сега да ви приведа друг един факт. Да ви покажа, че колкото се разредява материята, става по-мощна. В хомеопатията има лекарства от тридесетото деление и се употребяват за цяр... И от тридесетото деление ще дадете една малка доза и болният ще оздравее.

Хомеопатията се препоръчва в медицината. В съвременната медицина има два метода за лекуване: хомеопатия и алопатия, които коренно се различават една от друга. Алопатията поддържа, че на хората трябва да се дават най-силни дози. Хомеопатията препоръчва да се дават най-слаби дози.

Някои лекари си служат с хомеопатия. Други лекари си служат с алопатия, със силни дози... При хомеопатията методите са подобни на тия на Любовта. Досега всички хора са били алопати. Време е да минат към хомеопатия от силни към слаби дози.

На младия лекар може да се даде следния съвет: никога да не говори на болния за болестта му. Щом пипне пулса му, както и да го намира, лекарят трябва да се изпълни с вяра и надежда в Бога, че болният ще оздравее. Тази положителна мисъл на лекаря ще се предаде и на болния. Щом болният се ободри и обнадежди, оздравяването му е сигурно. В такъв случай, ако болният е трескав, лекарят не трябва да му предписва 50 сантиграма хинин, каквато е дозата за възрастния, но да го лекува по хомеопатичен начин.

Че имаш отрова, е хубаво нещо, но давайте отровата в малки дози. Всичката погрешка не е, че имате отрова, но давайте в тези минимални дози от 30-то деление. Хомеопатично ще давате. Например, искаш да кажеш някому една обидна дума. Но кажи му една дума от 30-то деление, хомеопатично, и този човек ще оздравее.

Един лекар е толкова по-способен, колкото повече се приближава в методите и лекарствата си до тия на Природата великият лекар в живота. Съвременните лекари си служат, както и Природата, с отровни лекарства. Те прилагат като методи за лекуване хомеопатията и алопатията, с които и Природата си служи. Те се основават на известни принципи, за да употребят един или друг метод, едно или друго лекарство. Лекарите знаят, че в човешкия организъм винаги има запас от жизнена сила, която понякога е инертна и не може да се използва. За тази цел те дават на болния известна доза отрова като лекарство. Понеже организмът не търпи чужди вещества в себе си, той започва да се бори, за да изхвърли отровата навън. В тази борба именно в организма се събужда скритата енергия, и той започва усилено да функционира. Така човешкият организъм се справя с различните болести. Понякога отровата е толкова силна, че вместо реакция произвежда спиране на дейността на организма. Алопатите поддържат, че външната подбудителна причина трябва да бъде много силна и дават силни дози лекарства. Хомеопатите поддържат, че външната причина трябва да бъде много слаба и дават за лекарства силно разредени течности. Каквато и да бъде външната причина, всички съзнават, че човек може да се лекува, когато се събуди в него резервната жизнена енергия и се подтикне към деятелност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...