Jump to content

чрез ЦВЕТЯ / чрез ЧЕСЪН / чрез ЧИСТЕНЕ


Recommended Posts

чрез ЦВЕТЯ.

И болен да си, ако обичаш цветята, по-скоро ще оздравееш.

Цветята регулират нервната система. Добре е нервният човек да полива червени цветя и да ги мирише.

Цветята със своето благоухание привличат вашите ближни; с тях можете само да се лекувате, но не и да се нахраните.

Всяко растение е обвито в седем различни цвята, които се преплитат красиво и образуват неговата аура.

Ясновидецът вижда зад всяко цвете по едно разумно същество.

Краските на цветята са език на разумните същества.

Радвайте се на благоуханието на цветята, за да бъдете здрави.

Който иска да бъде здрав, да не страда, нека отглежда цветя. Те лекуват, съживяват и подмладяват човека.

Розата лекува човека и физически, и психически.

Един човек разказваше, че някога бил тежко болен, но обикнал цветята и започнал да се занимава с тях, да ги отглежда, и оздравял. Той започнал да ходи по гори и планини, да търси цветя, да ги изучава и отглежда. Така той съвършено оздравял и осмислил живота си.

Като ученици вие трябва да знаете, че всяко цвете има свое велико предназначение. Щом е така, не късайте цветята безразборно. Късате ли ги, мачкате ли ги, и вие ще пострадате в известно отношение. Запример, ако откъснете един син цвят и го захвърлите, непременно ще изгубите нещо във вярата си. Ако постъпите небрежно с някой жълт цвят, ще изгубите нещо в умствено отношение. Ако смачкате някой червен цвят, животът ви ще се намали.

чрез ЧЕСЪН.

За да се неутрализира силата на греха, хората се принуждават да ядат чесън. Подобното с подобно се лекува. Сега, аз ви говоря на символичен език. Взимам чесъна като символ. Той е добро лечебно средство. Когато иска да дезинфекцира устата си или да подобри състоянието на стомаха и на гърдите си, човек трябва да яде чесън. На болния предписвам чесън, но не и на здравия.

чрез ЧИСТЕНЕ.

Човек трябва да се чисти. Как става това? Чрез добри мисли и чувства. Коя мисъл е добра? Която чисти. Кое чувство е добро? Което чисти. Коя мисъл е лоша? Която петни и каля.

Добрите мисли и чувства чистят човека, а лошите го калят.

Умът се чисти чрез светлината, а сърцето чрез топлината.

Ако човек не работи върху себе си, сам да се чисти, Природата ще го застави насила да направи това.

На мнозина от вас краката, устата, телата миришат. Всички тия миризми трябва да се премахнат. Вие трябва да се заемете да се изчистите най-първо органически.

Докато е жив, човек трябва да се чисти. Ще изчистиш първо устата и стомаха си, отдето иде миризмата. Същевременно ще развиваш обонянието си, сам да разбереш доколко си се изчистил.

Ще кажете: Устата ни, мястото на Любовта, трябва да е чисто.

Питам: Какво може да се постигне от един такъв живот, пълен само с отрицателни мисли? Казвам: Всички непотребни неща в човешкия ум и в човешкото сърце трябва да се изхвърлят навън. Човек трябва да се освободи от всичката кир, от всички физически нечистотии; човек трябва да се освободи от всички нечисти мисли и желания.

Ние, които сме дошли на Земята, не трябва само да знаем как да живеем, но трябва да пречистим своя живот, да пречистим ума и сърцето си, за да бъдем здрави.

Много е работило човешкото сърце, затова се е оцапало. Това не се вменява в грях на човека, но работа се иска от него, докато се изчисти.

Както чистиш къщата си отвън и отвътре, така трябва да чистиш и тялото си.

Тялото си дръжте винаги чисто!

Човек трябва да се освободи от всички натрупвания, които му създават ред страдания.

Мазнините трябва да изгорят, да стане коренно пречистване на организма.

За да се освободят от чуждите тела в своя организъм, хората трябва да мислят право.

Очистете първо очите си от влагата, да виждат ясно. Очистете ушите си, да чувате музикално. Очистете носа си, очистете устата си, очистете ръцете си. Чрез скръбта се пречиства кръвта на човека. Светът на дебелите и тънките черва е чистилището, адът. Всеки човек носи този ад в себе си. Червата съставляват ада у човека, дето живеят всички паднали и грешни духове, всички демони... Ето защо, когато съвременната наука се заеме да лекува някого, най-първо очиства стомаха и червата му.

Казвате, че някой ви мъчи. Защо ви мъчи? За да ви освободи от нечистата материя, която се е събрала в някоя част на организма ви... Щом излезе нечистата материя вън, състоянието ви се облекчава и мъчението ви напуща. Радвайте се, че сте се освободили от нечистотиите си. Капка по капка излиза нечистата материя, но вместо нея отвън иде нова, жизнена сила, която обновява и повдига.

Мъчнотиите и страданията, неуспехите в живота ви се дължат на облаците, които покриват вашия хоризонт. Те имат велико предназначение. Чрез тях човек се чисти от вътрешните наслоявания.

Природата изпраща на човека различни болести, чрез които организмът му се пречиства и обновява. Трябва да се пречистят човешкият мозък и човешкото сърце. Някой път чувстваш, че желанията ти не са естествени и за тях трябва пречистване.

Като ученици, вие трябва да чистите мислите и чувствата си, да се освободите от всички външни примеси.

Съвременните хора трябва да освободят съзнанието си от всички нечисти образи. Те трябва да създадат в себе си чисти представи, чисти образи.

Водата, въздухът и светлината са условия за пречистване... Водата чисти, въздухът насърчава, а светлината утешава.

Благодарение на въздуха, чувствата се пречистват и обновяват тялото... Дълбокото дишане е необходимо за пречистване.

Колкото повече сребро има човек в кръвта си, толкова повече ще се ползва от енергиите на Луната. Среброто е най-добрият проводник на енергиите, които идат от Луната. Тия енергии чистят човешкия организъм. Който иска да се очисти от греховете си, той трябва да се свърже с Луната. Луната пък може да действа само върху онзи човек, който има сребро в кръвта си. Новите учени са забелязали, че когато минава през своите фази на пълнене и празнене, Луната оказва различно действие върху среброто: когато се празни, тя произвежда върху него едно действие; когато се пълни друго действие. Различни са реакциите между среброто и Луната в периодите на нейното пълнене и празнене.

За да бъдете физически, сърдечно и умствено здрави, пазете следното правило: дишайте всякога чист въздух. Ако влезете в стая, дето въздухът не е чист, веднага отворете прозорците, да влезе чист въздух. Ако влезете в едно религиозно общество и намерите, че въздухът не е чист, веднага отворете прозореца на своето сърце и проветрете своята стая. Ако влезете в някое научно общество и намерите, че въздухът не е чист, веднага отворете прозореца на своя ум... Проветрявайте стаите, в които живеете. Проветрявайте мислите и чувствата, с които се храните... Отваряйте широко прозорците на вашия ум, на вашето сърце и на вашето тяло, да влезе чиста, нова струя въздух, да ви преобрази. Само чистият въздух е в състояние да произведе коренен преврат в човека.

В Бога се крият вътрешните методи за пречистване на човешките души. Тези методи представляват Божествения огън, в който Бог постоянно ни туря. Този огън е Божествената Любов. И често между народа се чуват думите: „Той ме изгори." Да, ако си дърво, ще изгориш, но ако си гърне, ще се опечеш и хубава форма от теб ще се извая.

Окултният ученик трябва да работи за пречистване на тялото си. Някой казва: „За да се пречисти човек, той трябва да изтощи тялото си." Не, това е криво заключение. Вие трябва да правите разлика между плътта и физическото ви тяло. Ако плътта ви отслабва, тялото ви не трябва да отслабва. Какво подразбирам под отслабване на плътта? Да се намалят низшите желания у човека, т. е. желанията му да се възпитат. Низшите желания не се крият във физическото тяло, но в плътта. Ето защо, за да възпитате тия желания, не трябва да измъчвате стомаха си.

Добрият живот чисти кожата и отвън, и отвътре.

Човек се цапа външно, но не и вътрешно. Душата на човека винаги остава чиста... Душата никога не се цапа. Понеже душата е чиста, тя може да очисти тялото.

Ако не работи върху себе си, сам да се чисти, Природата ще го застави насила да направи това.

Препоръчвам пиене на гореща вода за чистене на тялото и за изпотяване.

Ако допуща лоши мисли в ума си и лоши чувства в сърцето си, той внася лоши отпечатъци в психическия си живот, от които трябва да се чисти. Какво правите, когато дрехите ви се оцапат? Изпирате ги. По същия начин трябва да чистите ума и сърцето си, да не остане никакво петно в тях. Който не може да се изчисти, задигат го на онзи свят. Следователно смъртта не е нищо друго, освен събличане на старите и нечисти дрехи на човека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...