Jump to content

VI. БОЛЕСТИ И ЛЕКУВАНЕТО ИМ. Алкохолизъм


Recommended Posts

БОЛЕСТИ И ЛЕКУВАНЕТО ИМ.

АЛКОХОЛИЗЪМ.

И виното, и ракията са добри неща, но те са изгубили своите хранителни вещества. Ракията и виното упояват. Те действат като наркотични средства и човек се напива. Щом се напие, той става медиум и привлича низши духове около себе си. Като изтрезнее, човек е недоволен, понеже е станал проводник на низшите духове, които ядат и пият в него и оставят нечистотиите си, той да се справя с тях.

Грозденият сок, когато ферментира и се превръща във вино, образуват се отрови, които са вредни за организма. Квасът или маята, от която се образува виното, не е нищо друго освен малки същества, ферменти, които се размножават в сока и оставят нечистотиите си в него. Какво може да се очаква от хора, които се хранят с нечистотиите на ферментите?

Когато човек се напие и почне да лудува, това не е свойствено на човешкия дух, това е винцето вътре в него. Не у всички хора обаче винцето действа еднакво. Един човек, като се напие, почва да лудува, а друг, като се напие, отива да спи.

Хора, които пиянстват, това показва, че организмът им се нуждае от повече вода. Който обича да пие, за оправдание пред другите, той често казва: „Водата не е за хората, тя е за жабите." Обаче, ако вие успеете да убедите този човек да пие вода, вместо спиртни питиета, той ще престане да пиянства и в скоро време здравословното му състояние ще се подобри. Казвате: Как може да се лекува пиянството? Заставете пияницата да изпива на ден по две-три кила вода, и той ще се излекува. В процеса на лекуването си той трябва да започне от най-малкото количество вода и постепенно да увеличава: първия ден да изпие една чаша вода, втория ден две чаши, третия ден три чаши, после четири, пет, шест чаши, докато достигне до 15-20 чаши на ден. Ако изпълнява тези наставления, в скоро време той ще се откаже от употребата на спиртни питиета. Когато пияницата обикне водата, той ще престане да пие вино и ракия.

Ако обичате да пиете вино, вследствие на което често се опивате, турете пред себе си една чаша с чиста, планинска вода и щом усетите жажда, веднага дигнете чашата с вода, приближете я към устните си и кажете: „Щом искаш да пиеш, пий чиста, планинска вода." Като пиеш вода, ще станеш трезвен, бодър и силен. Като постъпвате един месец по този начин, ще замените пиенето на вино с пиене на вода.

Знае се, че пиянството, блудството и престъплението вървят заедно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...