Jump to content

Recommended Posts

АНЕМИЯ.

На съвременните хора не достига нещо. Те се нуждаят от злато в кръвта, наречено органическо. Благодарение на отсъствието на органическо злато в кръвта им, те страдат от анемия, физическа и духовна.

Ако някой е силен само физически, в духовно отношение е слаб. Той страда от духовна слабост, от духовна анемия. Тази анемия се дължи на непостигнати желания. Човек трябва да знае как да трансформира желанията си.

Физическата сила на жената е в зависимост от Луната. Ако Луната се намира в дисхармоничен аспект с Марс или Сатурн, жената може да бъде анемична.

Мислено се обливайте със седемте цвята на слънчевия спектър: червените, портокалените, жълтите, зелените, сините, тъмносините и виолетовите лъчи. Най-първо си представете, че над вас има душ от червени лъчи, които ви обливат изцяло и проникват във вас. След като изредите седемте цвята на спектъра, накрая се облейте с бялата светеща диамантена светлина. С това ще завърши упражнението, което ще правите всеки ден по веднъж.

Ще носите ярко червен шал на шията си и често ще го гледате и пипате.

Анемичният обича червения цвят. Анемичният трябва да се облича с червени дрехи.

Той трябва да вземе червения цвят от цветята, а не червената боя, с която бояджиите си служат.

Мислено се качвайте на Седемте рилски езера. При такива мислени пътувания действително се отива на местоназначението с част от етерния двойник, получава се оттам енергия и човек се обновява.

С една кристална призма да проектира дъгата, когато се разложи светлината, да се съсредоточи добре над червената светлина и мислено да я прекара така, като че ли слиза душ върху мозъка му и цялото му тяло. Изпървом ще прави опити с призмата, за да си представи живо червената светлина, а после ще прави опита мислено. А когато няма слънце, опитът ще се прави само мислено.

После да размишлява всеки ден върху едно изречение от книгата „Светът на Великите души".

При червените лъчи да прочете и да държи в съзнанието си първите десет изречения от книгата „Завета на цветните лъчи на светлината": „Бог е Любов, Аз Съм Бог твой. Аз Съм цвете Сароново и пр." Тези стихове като чете, да предизвика червения цвят върху себе си като душ.

После ще му се пратят други десет стиха за червените лъчи и така ще продължим, докато ги свършим.

След това ще прави подобни опити и с другите цветове, като му изпратим и съответните стихове за тях. Но засега ще работи главно с червения цвят. Анемията е липса на червения цвят. В болния преобладава студът, който трябва да се преобърне в топлина. Трябва да употребява всички плодове, които са червени череши, дини, малини и пр. Да съзерцава червени цветя и да мисли върху тях, те са създадени от червените лъчи. Да носи червен шал.

Най-първо ще прочете стиховете за червения цвят от споменатата книга, а после да превърне тези думи в червен цвят и да вижда как червени лъчи се изливат отгоре му. Червеният цвят е емблема на живота. Да прави специални дихателни упражнения за възприемане на праната.

Да пие гореща вода на глътки.

Всяка вечер да си измива краката с топла вода... до над колената. Краката си да държи във водата четири пет минути.

или.

Да диша дълбоко и да задържа въздуха колкото се може повече.

Всеки ден да прави разходки всред природата.

През летния сезон да прекара на палатка на билото на Стара планина.

Да се храни със силна и изобилна вегетарианска храна.

Ако внесете червения цвят в организма на някой анемичен човек, веднага червените кръвни телца в кръвта му ще започнат да се увеличават и животът в него ще се засили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...