Jump to content

Аномалия / Анормалност / Апендицит


Recommended Posts

АНОМАЛИЯ.

Човек е двояко същество: от пъпа надолу, той е физически човек, а оттам нагоре той е умствен човек. Докато двете естества на човека са в равновесие, той е напълно нормален. Щом се наруши това равновесие, в него настава вече една аномалия, вследствие на което се явява главоболие, коремоболие и т. н.

АНОРМАЛНОСТ.

Ако умът в човека не се развива правилно, ако сърцето в човека не се развива правилно, ако неговата воля не се развива правилно, той не ще бъде нормален човек в пълния смисъл на думата, той ще бъде анормален човек... Вие трябва да бъдете вътрешно хармонично развити, ако искате да се развивате съобразно природните правила и закони: да се развивате правилно умствено, духовно и физически. Тия неща ви са необходими за придобиване на сила.

АПЕНДИЦИТ.

Лекуването да се започне, когато Месечината е в разсип.

Най-напред се приема рициново масло, за да се очистят червата. След това се прави пълен пост за четири дни, без да се яде или пие нещо. По време на поста болният да лежи по гръб, да си слага топло на корема, например: торбичка с топли трици, увита топла тухла, електрическа възглавничка или ютия. И когато постът свърши да се слага вълнена топла превръзка на корема. Отпостването става с картофена супа, при което лицето приема само течността, без картофите, може и със спаначена супа, без спанака, но няма да се употреби хляб; преди супата може да се изпие чаша гореща вода. През втория ден на отпостването се яде картофена супа с картофите, но пак без хляб. На третия ден вече е възможно де се приема хляб и меки храни, например бамя, праз, картофи и постепенно ще се премине след това към обикновено хранене.

Друг начин:

Да се тури на болното място млечен компрес от биволско или овче мляко. Ще заври два килограма мляко, ще се свали от огъня, ще се изстиска в него един лимон и ще се прецеди през тюл. Болното място ще се намаже с дървено масло и пресеченото мляко, още докато е горещо, ще се тури на болното място, обвито в тюл. Отгоре ще се покрие с мушама или гутаперча и после ще се увие с вълнен шал, а и ще се обинтова, без да прониква въздух. Компресът се поставя вечер и след дванадесет часа се сваля. Това се повтаря няколко пъти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...