Jump to content

Апетит / Артериосклероза / Бездетство / Безсъние


Recommended Posts

АПЕТИТ.

Някой казва, че един от признаците на здравия човек е неговият апетит. Добрият апетит още не е признак за здраве.

За да се възстанови вкусът и апетитът при яденето, човек трябва да гладува няколко часа или няколко дни. Ето защо, когато детето се сърди и не иска да яде, майката трябва да го подложи на глад. Тя трябва да го остави гладно 24, 36 или 48 часа, да усети глад и желание да яде.

АРТЕРИОСКЛЕРОЗА.

Болестта „артериосклероза" е резултат на мравешката култура. Невидимите мравки в човека знаят изкуството да втвърдяват артериите в човека и причиняват склерозата. Когато животът постепенно изтича от човешкия организъм, тогава се създават условия за склероза.

Дойде ли до механизиране на органическите процеси, човек приготвя условия за склероза в организма си. Склерозата не е нищо друго, освен изгубване на пластичността на организма. Това се дължи на недоволството, на което човек се натъква.

Когато кръвоносните съдове в човека губят своята пластичност, своята пъргавина, той заболява от артериосклероза. Това се случва най-много със старите хора. Който иска да запази здравето си, да продължи живота си, той трябва за запази подвижността на тялото си. За тази цел човек трябва да не преяжда и да пие гореща вода, която помага за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето. От друга страна, горещата вода предизвиква изпотяване, при което чрез потта се отделят токсините от организма. Тези са елементарни правила, които трябва да спазват, както здравите, така и болните хора.

Ако линията на ума се удължава за сметка на сърдечната, чувствителността се намалява и човек постепенно губи топлината и влагата си, втвърдява се и заболява от артериосклероза. Тази е причината, дето младите страдат от голяма чувствителност, която ги довежда до размекване в чувствата, а старите от сухота, втвърдяване и артериосклероза. Следователно, за да не страдат нито младите, нито старите, между чувствата и мислите им, както и между ума и сърцето им, трябва да има равновесие.

Рече ли, че не се нуждае от много мисъл, той е дал вече път на склерозата в себе си.

Който има много пари, много яде и пие, докато го хване един ден артериосклерозата.

Дайте възможност на човека да живее нормално, ще видите, че никаква склероза не може да го нападне.

БЕЗДЕТСТВО.

Забелязано е, че когато любовта между двама души е активна, и двамата стават положителни и се отблъсват. Ако са мъж и жена, те остават бездетни. Това е закон на физическия свят. Когато мъжът и жената станат отрицателни, раждат им се деца, но не могат дълго време да живеят. Следователно, в любовта между двама души, единият трябва да бъде положителен, а другият отрицателен; единият да създава, другият да гради. Ако и двамата създават, не могат да раждат.

БЕЗСЪНИЕ.

Да ляга рано. Всяка вечер да си измива краката с топла вода преди лягане. Да се свърже със здрави хора, защото здравият човек със своето здраве въздейства добре. Да премине на вегетарианство. Да гледа със спокойствие и оптимизъм на всичко. Сутрин в 5 ч. да идва на Изгрева за гимнастика. Да пие гореща вода и сутрин, и обед, и вечер. Да рисува системно, но и да пее, много да пее.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...