Jump to content

Recommended Posts

БОДЕЖИ.

На какво се дължат запример бодежите по известни части на тялото? Те се дължат на свиване на капилярните съдове в организма. Известно е, че капилярните съдове служат при кръвообращението. Те разнасят кръвта по всички части на тялото. Когато капилярните съдове на гръдната област се свиват, електричеството в организма, което носи светлина, не може да функционира правилно по целия организъм, вследствие на което се натрупва повече в известни области, както водната пара в парния котел, и предизвиква бодежи в тия места. На научен език, ние наричаме тия бодежи електрически пълнежи. Често атмосферното електричество се съединява с електричеството в човешкия организъм и се образува малък взрив, който човек усеща като болка. Горният свят е взел електричество от долния и ако не знае това, човек казва, че има бодежи в сърцето, в кръста, в бъбреците и т. н. Какво трябва да правите, за да се освободите от бодежите? Внесете повече топлина в организма си. Да внесете повече топлина в организма си, това значи да измените състоянието на чувствата си. Като измените чувствата си, вие изпращате повече кръв към онази част на тялото си, в която усещате бодежи. Щом тази част се стопли, бодежите изчезват. Значи, човек може да лекува със силна мисъл, с положителни и възвишени чувства, а също и с гореща вода.

БОЛКИ.

Всеки човек има в себе си различни уреди, с които може да изучава промените, които стават във външния свят. Запример, някой се оплаква, че го боли врат, крак, ръка, пръст и т. н. Това са барометри, чрез които можете да познаете какви промени ще станат в атмосферата... Тъй щото, каквито болки и да усещате, не се страхувайте. Те са дадени за работа и за учене. Чрез тях вие придобивате знания за времето, за атмосферните течения.

Докато не стане господар на външните условия, човек всякога ще се поддава на промените, които стават в природата. Тази е причината, поради която хората се оплакват от болки в кръста, в краката и ръцете, във венците на зъбите и т. н. Когато в атмосферата има повече влага, отколкото трябва, в ставите на човешкия организъм става разширяване; електричеството в атмосферата пък произвежда свиване на ставите. Това неестествено разширяване и свиване на ставите произвежда различни болести и неразположения.

Всяко болезнено състояние се заражда у човека, когато се срещнат две противоположни мисли, две противоположни чувства или две противоположни волеви действия. Болка може да се яви навсякъде в нашия организъм, когато умът, сърцето и волята не си хармонират. В такъв случай ще се почувства главоболие и то ще се изрази като болка или между веждите, или в слепите очи, или в корема.

Всяка болка показва, че пожар има във вас гори нещо в организма ви.

Всяка болка се дължи на натрупване на излишна енергия на известно място по тялото. Натрупването на тази енергия предизвиква известно напрежение в нервната система. За да се махне болката, тази енергия трябва да се разреди. Щом енергията се разреди, кръвта почва да циркулира правилно по целия организъм и положението на болния се подобрява. Ако натрупалата се енергия не се разреди, кръвта мъчно циркулира по тялото, вследствие на което се образува триене, търкане на тия места. Болният усеща големи болки, нервно възбуждение, което лекарите наричат възпаление.

Някой път присъствието на някой елемент образува болка, а отсъствието на някои неща пак става причина за болка.

Всяко малко бодване, всяка болка е резултат на някаква слаба експлозия, която става в нервната система на човека. Това са малки избухвания, причинени от електрически пълнежи, които се пукат като електрически бомби.

Не е лесно, когато човек го боли нещо, да му се каже да търпи. Някой страда от стомах, гърчи се, а вие му казвате да търпи. Вместо да го съветвате да търпи, кажете му да тури ръцете си на слънчевия възел или на мястото, дето е болката, и ще видите, че след известно време положението му ще се подобри.

Радостите и скърбите в живота са моментни само, а когато ние казваме, че продължават много, това се дължи на тяхното ехо. Запример, някой ви удари. Болката, която усещате, е резултат на първия удар. Ако болката още продължава, тя е рефлексия на първия удар. Значи, между интензивността на енергията и продължителността на времето има съотношение. Като знаете това, вие можете да изчислите математически колко време часове, минути или секунди, ще трае известна болка. За това е необходимо да знаете силата, с която е нанесен ударът. Забелязано е, при това, че болката постепенно се намалява. В първия момент е била най-силна, но този момент не се повтаря.

Човек трябва да знае, че всяка болест трае няколко момента само, а от психиката на човека зависи колко време ще продължат рефлексиите на болестта. Математически може да се определи каква част от секундата ще продължи известно страдание или известна болка. Затова, като ви налегне някакво страдание, ще му напомните, че то е кратковременно, да не се забрави да седи часове и дни. Щом кажете така, страданието ще си отиде.

Когато страда от някаква болест, в първо време човек понася болките. Колкото повече болестта се усилва, страданията се увеличават. Най-после болките стават толкова големи, че човек не може вече да ги понася и губи съзнание.

Всяка болка в света има свой максимум на проявление. Дойдете ли до крайния предел на болестта, тя или ще премине, или ще изгубите съзнание. По-добре е болката да се прекрати, отколкото да изгубите съзнанието си.

Някой се оплаква от болки по цялото тяло: ръцете, краката го болят, главата го боли, гръбнакът го боли, стомахът му е разстроен. От всички тия болки невидимият свят ще му създаде само една болка, но по-голяма, към която ще насочи неговия ум и ще го застави да се лекува. По този начин, той ще забрави малките болки и ще започне усилено да работи в едно направление. Ако заболеете, не тичайте веднага при лекар. Спрете се в себе си и започнете да се разговаряте със заболелия орган. Ако ви боли крак, ръка, глава или стомах, поговорете си с него. Първо му се извинете, че никога не сте се занимавали с него, не сте влизали в положението му. Кой човек е спазил досега нужната обхода към тялото си, както и към отделните удове? Кой е благодарил на клетките за работата, която ежеминутно вършат в неговия организъм? Клетките са разумни душички, със специална работа.

Не е достатъчно да каже, че го боли кракът, но той трябва да знае причината, защо го боли. Когато човек знае причината на известна болка, той ще може и да я лекува.

Колкото повече те боли нещо, толкова повече ще дишаш и ще благодариш.

Ако някой се оплаква от болка в крака или в ръката, наложете болното място с печен лук и малко масло. Лукът смекчава болката и отнема температурата.

Боли те пръст. Лекуваш го по един, по друг начин не минава. Ако употребиш молитвата или мисълта си, болката минава.

Ако наистина болката ви е голяма, турете ръцете си на болното място, съсредоточете мисълта си и кажете: „Това е живот вечен, да позная Тебе, Единаго, Истинаго Бога и Христос, Когото си изпратил." Като чуе, че говорите за вечния живот, болката ще се изплаши и ще ви напусне.

Турете малко вода в черната земя, направете от нея каша и ако ви боли ръката, наложете я, ето ви един компрес! И този компрес помага много повече от бялата пръст.

Когато някой счупи ръката или крака си, казва: „Заболя ме душата." Значи болката е толкова силна, че се отразява на душата. Мине ли болката, всичко се забравя. Обаче, има състояния, които са по-страшни от всякаква физическа болка. Те се отразяват на духовното състояние на душата. При онова положение човек мъчно забравя това, което е преживял.

Кажеш ли „Аз за Господа", ще знаеш, че няма нищо невъзможно за тебе. Споменеш ли си това име, всяка болка трябва да те напусне. Ако си сакат, ще проходиш; ако си мъртъв, ще оживееш; ако си цар и чуеш името Божие, ще хвърлиш царската мантия и ще започнеш да работиш.

Изпей една песен хубаво веднага болката ти ще изчезне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...