Jump to content

Глас / Гняв / Грип (испанска болест)


Recommended Posts

ГЛАС.

Гласът, и той трябва да се упражнява. Гласът, и той като не се упражнява, и той огрубява. Та по някой път ще седнете и ще четете нещо на глас. Вие се слушайте, като четете... Като четеш сам, виж приятно ли е, или не. Не викай другиго да те слуша. Пей и криво-ляво, как да е. Ти ще пееш дотолкоз, доколкото ти можеш да слушаш.

Боли ви глава, дишайте дълбоко.

ГНЯВ.

Как ще се справиш с гнева си? Гневът е вътрешен пожар в човека. Как се справяш с пожара? Взимаш вода и гасиш. По същия начин ще се справиш и с гнева си. Вземи вода и гаси! Ще изпиеш една чаша вода на глътки.

Аз ще ви дам един метод, как да се справяте с тази излишна енергия. Който от вас се разгневи, да вземе мотиката и да отиде... да копае земята... Някои може да секат дърва, а не само да копаят, но все-таки физическа работа се изисква.

Който може да впрегне гнева си на работа, той усилва своята памет.

Когато е крайно нервен, възбуден, човек може да си помогне, като направи един студен душ. Студената вода предизвиква такава реакция в организма, че всякакво неразположение изчезва. Водата е проводник на добри сили. Тя освобождава човека от излишните енергии в организма му... Като говоря за студени душове, аз имам предвид такава вода, температурата на която да бъде винаги над нула градуса, но по никой начин под нулата. За гневния човек температурата на водата трябва да бъде над 10 градуса. За да се справи с гнева си, човек трябва да направи поне шест студени душа през годината. Така той ще уравновеси силите на своя организъм, ще дойде до онова естествено състояние, при което става господар на себе си.

Ще ви дам едно правило, което ще прилагате против гнева, против дразненето. Щом се разгневите, изпейте упражнението: „до, ми, сол, до (горно до)“ 10 пъти. Прилагайте това правило да видите как музиката тонира.

ГРИП (ИСПАНСКА БОЛЕСТ).

Рициново масло.

Всеки ден сутрин, на обяд и вечер по три чаши гореща вода най-малко девет чаши.

За храна да се употребяват само варени или печени картофи с малко сол. Никакъв хляб, никакво мляко, никаква захар, защото те повишават температурата, а горещата вода и варените или печените картофи понижават температурата.

Когато върлуваше „испанската болест" и задигна шест милиона души из целия свят, попитаха ме как да се лекуват. Казвам им, че не съм лекар, но според законите, които зная, да пият вряла вода и да ядат топли картофи, и след седмица или десет дена кризата ще мине.

Като лек против „испанската болест" аз препоръчвам да се пие гореща вода и да се ядат варени картофи, по три-четири най-много... Испанската болест се отразява вредно главно върху стомаха и белия дроб; разстройството на тези органи се отразява върху нервната система... Картофите са готов естествен екстракт против испанската болест.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...