Jump to content

Гръб / Гръбначен стълб / Гръбнак - схванат / Гръдна жаба / Гърбица


Recommended Posts

ГРЪБ.

Кривината на гърба не трябва да бъде голяма. Боли те гърбът. Изложи гърба си на светлината, мисли за нея, за това, което тя съдържа, и болката ще изчезне.

ГРЪБНАЧЕН СТЪЛБ.

Естественото положение на гръбначния стълб е със слаба извивка, във формата на буквата S.

Кога човек навежда главата си? Когато центърът на тежестта е минал отзад. Кога изправя главата си?

Когато центърът на тежестта е минал повече напред. Който се навежда много, постепенно се връща към животинското си състояние. За да не изпада в това състояние, човек трябва да се изправя, гръбначният стълб да дойде в естественото си положение. Правете упражнения, да изправяте гръбнака си, като се облягате на някоя стена или врата, да могат теченията на организма да вървят в съгласие с природните енергии.

Често неморалният живот на човека се дължи на изкривяване на гръбначния стълб.

Боли ви гръбнакът... дишайте дълбоко. Ако имате екзема или ви падат косите, ако имате ревматизъм... На тераса, изложена към Слънцето и оградена със стъкла, хвърлете ризата си до пояса, легнете на един креват с главата на север, а краката на юг, изложете гърдите си на Слънцето, като пазите главата си от него и стойте така 1/2 час, после 1/2 час гърба, 1/2 час пак гърдите, 1/2 час гърба си и т. н., докато се изпотите. Ако направите 20-30-40 такива бани, всичко ще ви мине. Ако са болни ръцете, краката? Може да излагате на слънце цялото си тяло. През кой час на деня? Сутрин от 8 до 10 часа. Ако тези бани произведат ефект върху гръбначния стълб, мозъка, дробовете ви, вие ще почувствате ефект върху цялото си тяло. Добре е да се правят през май, юни, юли, август.

Като ходи, някой човек удря силно с петите си и предизвиква голямо сътресение на гръбначния си стълб. Това сътресение се предава и на главния мозък. Човек трябва да върви тихо, спокойно, едва да се чува, че стъпва.

ГРЪБНАК СХВАНАТ.

Да се пече на Слънце.

Да се правят разтривки на гърба с дървено масло.

Разтривките да вървят отгоре надолу.

Болното място да се маже с дървено масло. Един наш брат... беше се парализирал, гръбначни ят му стълб се схванал. Дохождат двама братя да ми кажат какво е положението му. Лесна работа, ще се лекува с вяра. Идете при него, хванете го за ръцете и мислено направете молитва да стане от леглото. Вярата ви ще му помогне. Те отишли, направили каквото им казах и след два деня идат при мене отчаяни, обезсърчени. Казват: „Учителю, тази работа не е за нас. Освен че нищо не направихме, но болестта му се предаде и на нас, едва се движим, гръбнакът ни се схвана." ... Според мене тази болест е проста, някое дете от невидимия свят си играло с болния и по някакъв начин го свързало.

ГРЪДНА ЖАБА.

Дълбоко дишане по шест пъти сутрин, на обед и вечер.

Разходки и екскурзии по магнетични планини, каквито са например Родопите.

Пиене отвара от външните червени люспи на лука сутрин, на обяд и вечер преди лягане по една кафена чашка.

ГЪРБИЦА.

Срещаме много млади и стари хора, които се прегърбват. Защо се прегърбва човек? Когато се крие човек, какво прави? Прегърбва се... Щом започнем да се крием в нашата мисъл или в нашия чувствен живот, ние започваме да се прегърбваме, докато най-после съвсем се изкривим.

Срещнеш един човек, който се прегърбил. Не го критикувай, не му се смей, но виж коя е причината за прегърбването му. Ако товарът му е физически, снеми част от него и го облекчи; ако товарът му е сърдечен, кажи му няколко сладки, ободрителни думи, да го насърчиш; ако товарът му е умствен, изпрати му няколко светли мисли, да го повдигнеш.

Дръжте гръбнака си изправен. Ако се прегърби, това е лош признак. Не допущайте никаква гърбица на тялото си. Тя прекъсва протока на енергиите от симпатичната нервна система към мозъчната. Щом жизнените токове се прекъсват, човек не се развива правилно. Искате ли да изправите гръбначния си стълб, опирайте се с гърба си на стената. Правете това упражнение често, да не остане никаква гърбица у вас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...