Jump to content

Recommended Posts

ГЪРДИ.

Гръдоболът се дължи на недоимък на топлина в чувствата. Тогава човек става топъл отвън, а студен отвътре. Всъщност, той трябва да бъде вътрешно топъл, в чувствата си, а външно студен. Когато чувствата на човека са топли, краката, ръцете и цялото тяло му са топли, вследствие на което той се чувства разположен.

Ако живее добре в духовния свят, гърдите му ще бъдат добре развити.

Любовта на човека към ангелите регулира дишането му... Щом имаш здрави дробове, любовта ти към ангелите е правилна. Болят те гърдите любовта ти към ангелите е неправилна.

Ако заболеят гърдите ви и ги излекувате с песен, вие ще знаете как да се отнасяте с ангелите.

Гърдите пострадват от омразата. Мястото на духовната любов в човека е в гърдите.

Когато тази любов се проявява правилно, човек изпитва известно разширяване в гърдите. Не се ли проявява правилно, човек изпитва мъка, стеснение в гърдите. Без никаква видима причина, той усеща тежест, стягане, мъка в гърдите. Тази мъка се дължи на дисхармония в чувствата на човека. Ако си даде отчет за мъката, човек ще види, че причината се крие в съмнението. Той се съмнява в онзи, когото обича.

Хора със слаби гърди трябва да живеят на високи места, над 2000 м височина, дето въздухът е чист и лек. При тези условия става силна реакция в организма им. Там електрическите течения са по-силни, отколкото в ниските места; те раздвижват кръвта на организма.

Да допуснем, че страдаш от болки в гърдите. Ако попаднеш в течението, което иде отгоре надолу, т. е. от мозъка, чрез концентриране на ума, ти ще прекараш това течение към центъра на Земята, към сърцето, да стане движение. Тогава ти ще си помогнеш, ще се освободиш от болестта. Не се плашете, че ще се свържете със земята. Не се страхувайте нито от Земята, нито от Слънцето. Течението, което иде от Слънцето, трябва да мине през центъра на Земята. В това движение се образува един светъл кръг, който се движи правилно. При това движение, човешкият ум постепенно се разведрява. Щом се излекуваш, ти може вече да обърнеш течението отдолу нагоре. Забелязваш, че твоята духовна природа заяква, но волята ти отслабва. За да усилиш волята си, обърни течението от центъра на Земята към Слънцето. Дето се кръстосват двата кръга, там се явява истинската култура, истинският живот. Не мислете, че течението, което иде от центъра на Земята, е вредно. То е вредно, когато постоянно тече през вас и вие възприемате неговата енергия.

Гърдите се лекуват с Мъдростта.

Само болният от гръдна болест може да яде пражен лук, като лекарство.

ГЪРДИ ТУБЕРКУЛОЗА.

Всички слабогръдни са мързеливи хора. У тях се натрупват отрицателни мисли, които действат убийствено върху психиката им. Те знаят, че малко ще живеят, че са болни, но никога не признават това. Ако вие уплашите един туберкулозен, че след месец ще умре, в него веднага се събужда силно желание за живот, той се стресва, започва да реагира срещу болестта и тръгва към подобрение. Туберкулозните обикновено са страхливи хора, затова, ако ги уплашите, че ще умрат, те започват да се борят с болестта и оздравяват.

Когато у някой туберкулозен се събуди любов към живота, той става издръжлив, устойчив към външните условия. Туберкулозният човек трябва да живее на високи места и да се излага на слънчева светлина. Ако е студено там, той трябва да бъде добре облечен, краката добре затоплени, а главата може да бъде открита, тя повече издържа студа, защото е акумулатор на електрическа енергия.

Когато момъкът се разочарова в момата или момата в своя възлюбен, създават се условия или за нервно разстройство, или за туберкулоза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...