Jump to content

Гърло / Гърлобол / Далак / Дванадесетопръстник - язва


Recommended Posts

ГЪРЛО.

Студеният въздух се отразява вредно на гърлото.

Ако гърлото ви боли, вие можете да отправите към него портокаловия цвят.

ГЪРЛОБОЛ.

Да се употреби млечен компрес, който се приготвя така: сварява се литър мляко и щом се свали от огъня, веднага в него се изцежда един лимон. И докато все още е горещо, пресеченото мляко се прецежда през марля и с гъстата маса се налага болното място. Върху марлята се поставя гутаперча, а върху нея вълнен плат, завит няколко пъти и всичко това се бинтова. Важно е гутаперчата и вълненият плат да са прилепнали така добре, че да не влиза въздух под тях, за да се запази за дълго време топлината на пресеченото мляко, даже до сутринта. Млечният компрес се поставя вечер, за да престои дванадесет часа. Това се прави няколко пъти.

ДАЛАК.

Увеличаването и разстройството на далака показва, че Правдата е нарушена и човек е в дисхармония с Началствата, наречени Божествена правда и победа в света.

ДВАНАДЕСЕТОПРЪСТНИК ЯЗВА.

Цветове на жълтия кантарион се заливат със зехтин и стоят на Слънце четиридесет дни. След това се взема по една супена лъжица всяка сутрин и вечер, половин час преди ядене. Отвара от жълт кантарион се пие по една супена лъжица преди ядене.

При язва да не се употребява кисело, люто и пресолено, също така да се приема боб, леща и грах, само ако са олющени от люспите.

Възварява се вода в джезве и щом клокне, турят се в нея три листа от тетра (смрадлика), веднага се отстранява от огъня, похлупва се и се оставя да постои така. Тази вода се пие три пъти на ден, половин час преди ядене, по една кафена чашка. На тетрата се употребяват листата, ала хубаво е да се бере, когато цъфти, тъй като тогава те имат по-голяма сила. При слаб стомах да се употребява препечен хляб, който да се натопи във вода и да се яде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...