Jump to content

Дух / Духове - лоши / Духовно болен


Recommended Posts

ДУХ.

Щом имате неразположение на духа си, направете опита, приложете упражнението! (описано в ТОНИРАНЕ). Направете упражнението и произнесете формулата: Светлина за ума, топлина за сърцето и душата и чистота за тялото и клетките.

ДУХОВЕ ЛОШИ.

Вие мислите, че лошите духове са по-силни от вас. Не мислете така, а знайте, че вие сте по-силни от тях, само че не ги дразнете с нищо. Когато минава лош дух, не му се изпречвайте на пътя, сторете му място, оставете го свободно да си върви. Не го викайте, не приказвайте с него, не разсъждавайте, не спорете... От лошите духове човек не може нищо да научи.

Ако ви нападне лош дух, кажете: Любовта иде!

ДУХОВНО БОЛЕН.

Да бъде човек духовно здрав, това подразбира здрави и устойчиви чувства.

Човек може да бъде физически здрав, да има разположение да си хапне и пийне добре, но духовно може да не е здрав, да няма разположение да направи някакво добро... Ако няма разположение да прави добро, това показва, че е духовно болен, т. е. в духовно отношение сърцето му не е здраво.

Когато не е здрав духовно, той може да си послужи със специално очистително, за освобождаване на сърцето от лоши и горчиви чувства, които внасят неразположение на духа му. И праведни, и свети хора изпадат в неразположение на духа. Не е лесно човек да се справи с живота на сърцето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...