Jump to content

Recommended Posts

ДУША.

Във всяка човешка форма е скрита душата, чрез която Бог иска да прокара своята мисъл.

Душата се проявява чрез тялото.

Всяка душа търси другите души. Бог е разпределил Своите блага между всички тъй, че като се търсим взаимно, това правим с цел да придобием туй, което нямаме в себе си. И тъй, обмяна става постоянно между душите.

Има тягостни състояния за човешката душа, които непременно трябва да се заличат от съзнанието му и никога вече да не се повтарят. Какъв смисъл има човек да помни своите страдания и мъчнотии?

Щом се намерите в трудно положение, говорете на душата си, тя ще ви помогне.

Умът знае причините на болестите, но не може да ги лекува. Душата лекува болестите. Достатъчно е да пожелае тя да излекува една болест, за да постигне желанието си. Обаче, умът и да желае, не успява.

ДУШЕВНОБОЛНИ.

Душевноболните са обсебени от по-низши духове. Когато говорим за хубави влияния, то иде от висши духове, а пък обсебването е от пакостливи низши духове. Когато низшите духове се намъкнат в човека, умът не функционира правилно. Това не е умопобъркване, умопобъркване няма, а чувствителността му се е усилила и възприема разни мисли от всякъде. Един му говори едно, друг друго и мисли, че това се отнася до него, а той е под влияние на разни същества. Това става по основателни причини: дисхармония, стълкновение между ум и сърце, между мисли и чувства.

За един такъв болен Учителя даде следните съвети: През летния сезон да прекара на високо в планината; тя ще укрепи, тонира и ще лекува нервната система. Да прави обливни бани със слънчева вода, да употребява чеснов лук, счукан и смесен с чисто сурово дървено масло.

Освен това може да се употреби и един духовен метод: една група от шест-седем души да практикува седемдневен пост подред, като се храни само вечер, в определен час и на обща вечеря. И в 3 часа след полунощ да стават и да се молят за оздравяването на болния. Но вън от групата никой да не знае за нейното съществуване и за дейността й, болният също трябва да не научи, иначе се губи силата. Между членовете на групата да има пълна хармония.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...