Jump to content

Recommended Posts

ЕЗИК.

Имате един език, натоварен с три служби: да опитва храните и да се произнася коя може да влезе в стомаха и коя не може; да премята сдъвканата храна, да слиза по пищепровода; да говори, да изпълнява ролята на оратор.

Езикът и устата се лъжат, те лесно се подкупват. Достатъчно е да поставите нещо близо до очите, устата и езика, за да го пожелаят, без да мислят, че могат да се излъжат. Устата и езикът приемат всякаква храна, но щом влезе в стомаха, ако не е чиста и здравословна, последният казва: „Вън!"

На какво се дължи побеляването на езика? На неправилно храносмилане. Вие сте яли мъчносмилаема храна, каквато не подхожда на вашия организъм; вие сте спали, когато не трябва; ставали сте, когато не трябва; мислили сте, когато не трябва, чувствали сте, когато не трябва. Тези са причините за белия цвят на езика.

ЕКЗЕМА.

Екземата показва, че кръвта ви е нечиста и се налага да се пречисти. Ще се храните известно време със сурова вегетарианска храна: ябълки, круши, домати, чушки и пр. Също така и варено жито, за да не употребявате хляб. Суровата храна пречиства кръвта.

Да заври вода в по-голяма тенджера и да се турят листа от тетра (смрадлика) в по-голямо количество и да ври по-дълго време. Тази вода се пресипва в леген и в него се потапя ръката. Това лекува екземата.

В джезве да възври вода и когато клокне, пуснете в нея три листа от тетра. Джезвето веднага се отстранява от огъня, захлупва се и се оставя да постои. От водата се пие по една кафена чашка сутрин, обед и вечер.

ЕНЕРГИЯ.

Всички се оплакват, че няма хармония. Как ще има хармония? Във вас се натрупват излишни енергии, които вие не знаете как да изразходвате. И тогава тя се изразходва в съмнение или в гняв, или в необуздана страст, или в боксиране. Тази енергия трябва да се изразходва по някакъв начин.

Човек трябва да разпредели правилно енергиите на организма си. И най-възвишените енергии създават тягостно състояние на човека, щом са натрупани на едно място.

Често се заражда излишна енергия, но тя трябва да се пласира разумно. Ако човек не може да я пласира разумно, Природата сама ще си вземе излишното.

Преодоляващото влияние на електричеството се обуславя от нашите лични чувства. Последните често задържат електричество и го правят взривно личните чувства правят гранатите и бомбите.

Когато човек има излишна енергия, той трябва да знае по какъв начин да я предаде.

Когато енергията в човешкия организъм не може да се отправя към посоката, която й е определена, тя създава известни страдания на човека. За да се освободи от тия страдания, той трябва да намери някакъв отдушник в себе си, чрез който да прекара излишната енергия навън. В това отношение музиката, поезията, художеството са отдушници, които спасяват човека от големи вътрешни напрежения.

На първо място, като правило, ще знаете да пестите енергия, а да иждивявате (изразходвате) време. Енергията се набавя много мъчно.

Когато човек е здрав, той никога не губи енергията си. Но когато започнат да се образуват тези вътрешни празнини, енергията сама по себе си започва да изтича навънка от вас и тогава вие заприличвате на една счупена стомна.

Въздухът доставя частици или енергия за тялото. Във въздуха се крие една енергия, от която човек има нужда. Във водата се крие друга енергия, в хляба се крие друга енергия.

Онзи разумният човек, който знае как да яде, той ще се ползва от Божествените енергии.

Ако някой е изгубил своята енергия, да се изложи на Слънце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...