Jump to content

Заекване / Запек / Затлъстяване / Зъби


Recommended Posts

ЗАЕКВАНЕ.

Всякога да поемат дълбоко въздух и преди да вземат думата да направят дълбоко дишане. Почнат ли да говорят, да подхванат речта с бавно темпо.

Всяка вечер да си мият краката с топла вода и то пак съвсем бавно, като движат ръцете си по краката с бавни движения; така с воля ще привикнат към нужната умереност.

Когато нареждат някои прибори върху масата или книги по рафтовете, или когато си оправят леглото, или пък когато разтребват една стая, да мислят над всяко движение и да го приучват към ритъм. В началото е нужно да вършат всичко подчертано бавно, за да калят волята си с отмерени движения, което ще се отрази и на говора.

Майката да разказва с изразителен глас на детето си неща, които да са изпълнени с доброта и красота, после да го подканва то да ги разкаже и да следи изговора. Изобщо да се създаде около детето една среда на мекота и разбирателство. Детето да направи дълбока вдишка и при издишване да изговори съвсем бавно една дума, например „благост", като я изговори няколко пъти. После по същия начин да произнася думата „мир". По-нататък да изговори при издишването двете думи „благост, мир" или думите „радост, светлина".

ЗАПЕК.

Да се употребява тричав хляб жито смляно, без да се отделят триците. Такъв хляб е грубичък, но е вкусен и усилва перисталтиката на червата. Склонният към запек, за да го избегне, да пие половин час преди ядене сутрин, на обяд и вечер по една чаша гореща вода.

Запекът се дължи на недоимък на вода в кръвта.

Гневите ли се, ще дойде запичането.

Ако стомахът ти е стегнат, яж череши и мисли за райската градина. Те действат разслабително на организма.

ЗАТЛЪСТЯВАНЕ.

Ако магнетизмът вземе надмощие, човек затлъстява много. Такъв човек може да яде малко и пак да дебелее.

Симпатичната нервна система е носителка на магнетизма в човека. Когато тя е развита в някой човек, той надебелява, явява се натрупване на излишна материя, която се обръща после в тлъстини... Когато човек затлъстее много, какво трябва да прави? Да упражнява ума си. Всички хора, които не мислят, затлъстяват. Такъв човек става един чувствен обект, той само чувства, но не мисли. Задебелееш ли, мисълта ти не е сериозна, не е дълбока. Силната мисъл е едно сигурно средство против затлъстяването.

Преди да затлъстее човек, трябва да му кажете какво да направи, за да предотврати затлъстяването.

ЗЪБИ.

Щом се развалят зъбите, човек не яде сладко, храносмилането не става правилно, а оттам и здравето му се разстройва. Без зъби няма здраве.

Който има здрави зъби и дъвче добре храната си, е здрав.

Боли ви зъб... потърсете причината на заболяването. Тя е духовна. Зъбоболието се дължи на нарушаване закона на Любовта. Това нарушаване може да е станало в далечното минало, а днес изпитвате последствията му. Първоначално нарушаването на закона се е отразило върху ума, изопачило е мислите; после е слязло в чувствата, а оттам във физическия свят, дето се е отразило дисхармонично на зъбите. Значи човек може да си помогне по духовен начин, да въздейства на ума и на сърцето си, да изправи отношенията си към Любовта.

От какво се развалят зъбите? От рязката температура. Не е позволено да пиеш студена вода след горещо кафе или чай.

Зъбите ви трябва да се докосват леко, да не ги стискате.

Човек трябва да мие зъбите си по десет пъти на ден.

Зъбите не трябва да се мият всякога с четка, да се изтъркват. Достатъчно е да ги миете с топла вода и сапун, или с малко спирт. Много болести се дължат на микробите, които се развиват в зъбите.

Заболят те зъби. Това може да е от атмосферното налягане. Един отличен барометър имаш в себе си. Болят те зъби: или ще има сняг, или голям вятър, или дъжд, или мъгла ще има. „Измени се това време, не ме болят зъбите!"

Като ви заболи зъб, ще знаете, че болката трае моменти само. Затова, със силата на волята ще гледате да прекратите рефлексиите на тази болка. Какво правят съвременните хора? Като ги заболи зъб или като заболеят от някаква болест, те казват: „Аз зная, че ще боледувам най-малко цяла седмица." И така става. Те съзнателно се поддават на отражението на болестта.

Когато някой се оплаква от болки в зъбите, той търси някакво външно лекарство, за да успокои болките: компрес, гаргара със солена вода, йод и др. Също така приема и вътрешни лекарства. Как действат тези лекарства, той не се интересува, важно е да му помогнат. Има и психически начини за лекуване. Те се отнасят главно за съзнателния ученик, който не критикува, но прилага и се учи от придобитите резултати. Само за ученика давам следния начин за лекуване на зъби. Ако зъбоболът съвпадне с изпразването на Луната, нека вземе едно чукче, да тури раницата на гърба си и, ако денят е топъл, да тръгне към планината.

Като види на пътя си камък, да спре там и да започне да удря с чукчето, докато откърти малки парченца. Ще чука с чукчето и мислено ще си казва: „Както камъкът се кърти, така да се откърти болката на зъба ми." Същевременно, нека брои, да види след колко удара болката ще мине. Колкото по-съзнателно се отнася към опита, толкова по-бързо ще мине болката. Така той ще има възможност да направи екскурзия и да се излекува. Ще знаете, че този опит може да стане само лятно време и при изпразване на Луната. Ако ви боли зъб през друго време, ще прилагате други методи. Как ще си обясните лекуването на зъбобола по този начин? Чрез скритата, потенциална енергия в камъка. Чрез чукането човек се свърза с потенциалната сила на камъка, която лекува. Този опит се отнася само за ученика. Докато сам не направи опита и не получи резултат, нищо да не говори за него.

Пазете зъбите си, за да бъдете всякога млади и да благодарите за всичко, което ви се дава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...