Jump to content

Изгорено / Изкривено / Изпотяване / Ипохондрия


Recommended Posts

ИЗГОРЕНО.

Някои хора са крайно внимателни, но въпреки това са изгаряли крака, ръката си с гореща вода. Важно е какво да се прави против изгореното. Най-напред трябва да се намаже с кисело мляко.

ИЗКРИВЕНО.

Как ще си помогнете, ако сте изкривили някой от своите удове? С мисълта си. Като изправите мисълта си, ще изправите и удовете си.

Красиво трябва да бъде човешкото тяло. Това се постига чрез правилен и хармоничен вътрешен живот. Това значи да храни човек правилни мисли и чувства, които са в състояние да поддържат красотата и пластичността на мускулите на лицето, също така да изправят всички изкривявания на лицето и на тялото, унаследени от далечното минало. Изкривяването на мускулите на човешкото тяло се дължи на излишък от отрицателни енергии в човека.

ИЗПОТЯВАНЕ.

Ако температурата на тялото се повишава, това предизвиква изпотяване.

Кога се изпотява човек? Когато се намери в зор, в мъчнотия. Здравият човек не се поти, болният се поти. Когато човек е здрав, има магнетизъм в организма си, влага, която чисти. Чрезмерното изпотяване не е добро, не е здравословно състояние.

Като се изпотявате, веднага ще се преобличате. Никога не оставайте с потна риза на тялото си.

ИПОХОНДРИЯ.

Много от болестите се явяват от разстройството на черния дроб. Той като не функционира, иде повреждането на тялото, явяват се болести, които мъчно се лекуват: хипохондрията се явява от разстройството на черния дроб.

Който страда от диспепсия, изпада в много лошо състояние, в ипохондрия, не му се живее, не може да спи, лоши сънища го безпокоят, всичко се обръща с главата надолу. Това състояние аз наричам разстройство на симпатичната нервна система.

Един американски лекар страдал от ипохондрия. За да го излекуват от това крайно недоволство и мрачно гледане на живота, колегите му решили да отрежат един от пръстите на ръката му. Като отрязали пръста му, той започнал да цени живота и се излекувал от ипохондрията. Тъй щото, когато питате защо идат страданията в света, ще знаете, че те имат предвид освобождаването на човека от вътрешното недоволство, което може да се превърне в безразличие едно от опасните състояния, в което може да изпадне човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...