Jump to content

Recommended Posts

КАШЛИЦА.

Човек кашля, задушава се, за да се научи да пее. Понеже доброволно не иска да пее, изкуствено го заставят да изучава пеенето.

Днес много от вас кашлят. Кашлицата е предметно учение. Тя показва, че човек има излишен материал в себе си, т. е. излишно богатство, което трябва да раздаде. Щом кашляш, това показва, че си бил неразумен, нарушил си законите на Природата: стоял си изпотен на течение или изпотен си пил студена вода.

За да бъдеш здрав, не трябва да губиш нито физическата, нито психическата си топлина. Кашлицата иде като последствие от изгубване топлината на организма.

Кашлицата е признак на недоволство, което се предава от човек на човек. В този смисъл, и кашлицата се предава от един човек на друг. Всеки може да кашля, т. е. да се зарази. Въпрос е, трябва ли човек да кашля или не? Трябва да кашля, да се изхвърли нечистото навън. Лошо е, когато не знаеш отде е дошла кашлицата и защо е дошла.

Кашлицата говори за един вътрешен недъг в човека.

Кашлицата е резултат на човешкото безлюбие. Който кашля, търси човек да го обича... Ако двама души обикнат онзи, който кашля, в скоро време ще го излекуват. Кашлицата се явява при понижаване вибрациите на човешкия организъм. Щом се повишат, кашлицата минава. Любовта е в състояние да повиши вибрациите на организма.

Кашлицата показва, че в умствения свят има дисхармонични мисли. Всякога, когато хората страдат епидемически от кашлица, има обща дисхармония. Тази дисхармония не е грях на един човек, но общо престъпление на всички хора. И тогава, по-слабите натури ще се засегнат от кашлица. Все трябва злото да се излее през някъде. Тези, които кашлят, през тях злото излиза навън.

За да се излекува кашлицата, белите дробове трябва да се изчистят от нечистотиите и лигавата течност, която е запушила бронхите.

Чрез кашлицата се чистят дробовете.

Как ще се справите с кашлицата? Ако кашляте през зимата, трябва да имате дърва и въглища, да запалите огъня. Ще сварите вода и ще пиете, докато е гореща. После ще турите краката си в топла вода.

Ще ви дам едно лекарство и за най-силната кашлица. Вземете сухите люспи на десет глави лук и ги сварете във вода. Прецедете водата и в нея турете половин килограм мед, една-две лъжички счукан синап, една-две лъжички ленено семе. Взимайте по една лъжичка от тази смес по три пъти на ден: сутрин, на обяд и вечер.

Всички сте опитали силата на внушението и затова, стремете се да си внушавате добри и прави мисли... Някой от вас започва да кашля. Какво трябва да прави? Трябва ли да се страхува, да търси лекар, да му даде някакви лекарства? Приложете за лекуване на кашлицата следния метод. Пребройте колко пъти ще кашляте днес. Напрмер, днес сте кашляли 40 пъти. Тогава, вечерта като си лягате, кажете си: „Утре аз ще кашлям 30 пъти." Бройте и този ден, да видите колко пъти ще кашляте. Ако сте успели в лекуването си, вие ще кашляте 30 пъти само. Вечерта, преди лягане, пак си кажете: „Утре ще кашлям само 20 пъти." Така постепенно намалявайте броя на кашлянето, докато стигнете да кашляте само един път през деня.

Болен си. Концентрирай ума си и ще се излекуваш. Като се концентрираш, и кашлицата ти ще изчезне... Кашлицата се лекува с воля. Кажи: „Няма да кашлям." Който мисли, че има вяра, нека я приложи, да се справи с кашлицата си.

Когато някой страда от кашлица, ако не може да се справи с нея, въпреки неговата силна мисъл, кашлицата му ще зарази окръжаващите. И той ще кашля, и те ще кашлят, без да могат да си помогнат. Това се дължи на един психически закон, който произвежда известно огъване. Човек започва да подражава, без да иска.

Ще се употребят външните червени люспи на десет глави лук. Когато заври 700 грама вода, ще се турят люспите и ще врат 10-15 минути; приема се на три пъти: сутрин, на обед и вечер. Когато се пие, водата да е гореща. Това да се прави една седмица. След това ще има една седмица почивка. После пак ще се приема, три седмици да се взема от този извлек.

Набавят се индийски орехчета, мед и чер пипер. Медът се стопява, а индийските орехчета и черният пипер се счукват. Забъркваме тези три неща и се получава един маджун, от който болният с кашлица приема в устата и гърлото си, но без да го гълта. Този маджун запарва и топли, от което кашлицата минава.

За кашлица се взема троскот, вари се петнадесет минути и се пие отварата. После се маже гърлото със зехтин, а и вътрешно се приема по малко зехтин.

Варят се листата на конски или див кестен и се пие водата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...