Jump to content

Кожа / Колит (гноен) / Коляно / Копривна треска


Recommended Posts

КОЖА.

Физическото огрубяване започва с огрубяване на кожата.

На физическия свят кожата е проводник на жизнените енергии от Природата. Щом загрубее кожата на човека, течението на жизнените сили в него става неправилно, и той заболява. Ще кажете, че кожата на всички работници е груба. Следва, че те трябва да боледуват. Огрубяване на кожата не се заключава в почерняване, напукване или закоравяване. Други са признаците на огрубяването, причинено от загасване на свещения огън... Изгасне ли, човек огрубява и в духовно отношение: чувствата му стават груби, а мисълта му постепенно се помрачава. Дали физически или духовно огрубява човек, ще знаете, че едното влече след себе си другото.

Кожата на тялото трябва да бъде малко мазна. Ако е суха, груба, това показва коравина на чувствата.

Ако кожата ти стане суха, обърни внимание на това и потърси начин да стане мека. Сухата кожа се нуждае от повече вода.

Чрезмерното безпокойство протрива кожата на човека.

Ако човек не диша правилно, кожата на лицето и на ръцете му преждевременно се набръчква. Набръчкването се дължи на разстройство на черния дроб и на неправилно дишане. Щом започне да диша правилно, бръчките от лицето и от ръцете на човека постепенно изчезват.

Щом кожата на ръката ви се охлузи, ще я намажете с малко зехтин, ще я превържете и оставите да зараства. Щом я оставите спокойно да зараства, раничката ще се покрие с коричка, която без да я чоплите, сама ще падне. Под нея ще се яви нова, здрава кожа.

Ако триеш само отвън кожата си, тя няма да стане толкова чиста, колкото ти искаш. Добрият живот чисти кожата и отвън, и отвътре.

Ако не държи в изправност мозъка и кожата на тялото си, човек сам се излага на големи страдания и нещастия.

КОЛИТ (ГНОЕН).

Учителят препоръча на една сестра да се качи на Бивака на Витоша... Диета: десет дни само боровинки без хляб и нищо друго, като същевременно си пече корема на Слънце и прави обливни бани със слънчева вода. На осмия ден сестрата се събужда с ужасни болки в корема и висока температура. Надвечер изхвърлила много гной и кръв, без да има изпражнения. Пратила веднага да кажат на Учителя за състоянието си. Учителя ги успокоил: „Това състояние ще мине, настъпила е криза. Отмине ли кризата, да приема малко печени картофи и печен лук и да не яде повече сурови боровинки, но да ги вари и пие отварата." След деветия ден сестрата прилагала няколко деня казаното от Учителя и вече здрава се върнала през Симеоново на Изгрева. Нямала вече нито колит, нито болки. Още една седмица яла печени и варени картофи и печен лук. После започнала да употребява храна, която обича, като спазвала последното изискване на Учителя известно време да не пие прясно мляко, а кисело може.

КОЛЯНО.

Боли ви коляното... Вземете една тенджера вода, стоплете я и като вземе пара да излиза, турете коляното над парата, да го бие, да се стопли така 10-15-20 минути. Като се стопли коляното, започваш да ходиш. Най-първо ще залиташ. Направете опит, като ви боли коляното, нищо не е осакатено, ще се разширят капилярните съдове.

КОПРИВНА ТРЕСКА.

Най-напред се взема рициново масло. Чист въздух, умерена топлина в стаята. Пиене на гореща вода с чаена лъжичка. Мазане на обрива с чисто дървено масло.

Диета изключително млечна: прясно и кисело мляко. А може да се употреби и следната диета: печен лук, варени картофи, картофена супа. Ще се избере една от двете диети.

Всяка вечер миене на краката с топла вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...