Jump to content

Recommended Posts

КОРЕМОБОЛИЕ.

Ако човек е в стълкновение с физическия свят, ще има болки в корема си.

Коремоболието може да се яви от чисто органически причини, от храна, от простуда, а някой път може да се яви от натрупване на излишни енергии в стомаха.

Ако страдате от корем, ще изправите отношенията си към физическия свят.

Често ви боли корем нямате правилно отношение към Любовта... Стреми се към вътрешна хармония с Любовта, за да не страдаш от коремоболие.

Боли ме коремът. Защо? Запушени са онези нерви на гръбначния стълб, през които слиза енергията за стомаха и корема. Излагайте гръбначния си стълб на Слънце, да се отпушат нервите ви. Ако не се отпушат, болките неизбежно ще ви следват.

Боли ме коремът. Много естествено. С храната ти прие в стомаха много въздух и той предизвика разширяване. Понеже не се упражняваш да дишаш дълбоко, диафрагмата се вдига нагоре и причинява задуха. Освен това, не дъвчеш добре храната си. Щом се храниш бързо, стомахът и коремът страдат. Ти не даваш работа на зъбите си и товариш стомаха си.

Когато сте сами, ще се научите да не очаквате външна помощ. Представете си, че ви заболи стомах или корем. Какво трябва да правите? Започнете да пеете на корема си. Можете ли да го излекувате с песен, вие можете да се отнасяте добре с всички хора.

Като почнете съзнателно да работите, коремоболът ще изчезне.

Някой път ви заболи коремът; усещате едно въртене вътре. Опитайте си волята! Турете си лявата ръка отзад на гърба, а дясната отпред на корема, съсредоточете ума си и произнесете следната формула към стомаха си: „Моля, болестта да престане!" Ако тази формула не помниш, кажи: „Болестта е престанала." Ако след като кажете формулата, в единия или в другия случай и се подчините на волята си, вие сте послушни и волята ви е силна.

Като ви заболи корем, туряте и двете си ръце върху него. Дясната ръка е положителна, а лявата отрицателна. Енергията от едната ръка тече към другата, и болката изчезва. Колко време трябва да държиш ръцете си на корема?.. Ако е търпелив, човек ще държи ръцете си по-дълго време и болката му ще мине.

Ако ви боли стомах или корем, турете дясната си ръка на слънчевия възел. Като я подържите известно време, болката ще мине... Ако болката на стомаха още продължава, турете дясната си ръка на стомаха, а лявата на кръста.

Взели сте нивата и къщата на някоя вдовица и след това ви заболи коремът. Аз не мога да лекувам корема ви, освен ако върнете нивата и къщата на тази вдовица. Върнете ли ги, веднага болестта ще изчезне.

Боли те корем. Въртиш се на една, на друга страна, викаш лекар да ти помогне, искаш да оздравееш. Според духа на новото учение, казвам: Не бързай да се освободиш от коремоболието, но започни да търсиш причината за болестта. Като се поровиш в паметта си, ще си спомниш за отношенията ти към своите съседи. На една твоя съседка ти беше настойник, пое грижата за децата й, но вместо да изпълниш задължението си, като честен човек, ти изяде всичкото й наследство. Децата й останаха на пътя, в лишения, без никакви средства. После ще си спомниш и други погрешки в живота си. Като решиш да изправиш грешките си, и болестта ще мине. Ще ти дадат жизнен кредит, да изправиш живота си. Ако не се изправиш, ще те задигнат на онзи свят.

Ако някой страда от коремоболие, нека направи следния опит: сутрин да пие по десет глътки гореща вода, на всеки пет минути. Като правите това няколко пъти, коремоболието ще изчезне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...