Jump to content

Recommended Posts

КОСА.

Космите на човешката глава представят антени, чрез които човек приема знания от висшите светове. Като разчесва косите си, човек поставя всяка антена на мястото й. Ако космите на главата ви не са добре вчесани, възприемането се нарушава... Искате ли да живеете добре, бъдете внимателни към косата си. Вчесвайте добре космите на главата си и ги дръжте в порядък, за да може Божествената енергия да прониква в мозъка ви.

Космите винаги поглъщат слънчевата енергия, а тя трябва да се поглъща, за да бъдете винаги здрави. Колкото косми паднат от главата му, той ги изброява и измерва, да разбере причините на падането им... Ще кажете, че падането на космите е маловажна работа.

Не е така, космите са антени, чрез които човек се свързва с духовния свят. Ето защо, не ги хвърляйте, дето попадне. Събирайте ги в плик и когато отидете на планината, накладете огън и там ги изгорете.

Космите на главата окапват от големите тревоги.

Защо окапват космите на човека? От недоволство. Чешеш косата си, недоволен си и казваш: „Дотегна ми тая коса, всеки ден да я чеша, да я чистя, да не се завъдят паразити." Днес си недоволен, утре си недоволен, докато косата ти окапе и се лишаваш от връзката си с външния свят.

Някой се оплаква, че косата му е много суха, често се разбърква и стърчи нагоре. Това се дължи на голямото количество електричество, което се събрало в главата му. За да се освободи от това електричество, той трябва да хармонизира мислите си, да регулира теченията на електричеството и магнетизма в мозъка си. Това се постига по външен и по вътрешен път. Вътрешният път е по-мъчен. Външно всеки може да си въздейства: ще мокри косата си по няколко пъти на ден и добре ще я разчесва.

Окапването на космите показва, че човек поумнява.

Четири пъти на ден си мокрете косата с хладка вода.

Втривайте в косата отвара от корени на репей.

За да се засили косата, хубаво е да пиете цяла година отвара от корените на коприва. Даже по този начин бялата коса може да възвърне цвета си. Засилва се косата, когато при хубаво време се ходи гологлав, за да действат благотворно въздухът и Слънцето.

Ще ви дам един съвет относно космите, които падат от главата ви при ресане. Когато се решите, не хвърляйте космите си, но събирайте ги в торбичка; като съберете повече, занесете ги на Витоша, и там, на някой чист камък, ги изгорете. Нека пепелта от космите се разнесе из въздуха, за да се оплодят идеите, които са минали през главата ви.

Чрез изпитанията косата побелява. Как ще се почерни? Ако можеш в 24 часа да забравиш всички мъчнотии и изпитания, през които си минал. Като видиш всичко в розова светлина, като се зарадваш с чиста детинска радост, само така косата ти ще почернее.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...