Jump to content

Recommended Posts

КОСТИ.

Силите, които се крият в минералите, имат отношение към костната система на човека.

Ако костната ви система е слаба, изучавайте съзнателно скъпоценните камъни, възприемайте чрез ума си техните краски и ги отправяйте към костите си. Като знаят влиянието на скъпоценните камъни върху човека, някои майки зашиват по едно-две камъчета на шапките на децата си, за да не се поддават на силните погледи на хората и да заболяват. Скъпоценните камъни привличат несъзнателните сили на Природата и ги контролират. Под думите „несъзнателни сили" разбираме такива, които нямат морал в себе си. И те са живи сили, но без морал. Който попадне на пътя им, те няма да го пощадят. Например, ако на кожата ви капне малко сярна киселина, тя не иска да знае, че ще ви причини болка и ще изгори мястото, дето е паднала.

КРАЙНИЦИ.

Мнозина се оплакват от изстиване на крайниците. Те търсят начин да си помогнат. Много начини могат да се приложат миене на краката с гореща вода, бързи движения, но това са външни методи. За да се лекува, човек трябва да намери причината за своето болезнено или ненормално състояние на тялото си. Изстиването на крайниците се дължи на нечиста кръв в организма. Нечистата кръв произвежда електричество в организма, а чистата магнетизъм. Електричеството произвежда студ, а магнетизмът топлина. Следователно, за да не изстиват ръцете и краката ви, трябва да внесете в организма си повече топлина. Това става, когато човек даде ход на Божественото в себе си. При това положение той няма да се страхува нито от студ... нито от болести... Излезе ли вън, на студ, той ще бъде тих и спокоен, няма да се плаши от простуда. Това значи да се уравновесяват силите в човешкия организъм. Щом силите му се уравновесят, той придобива естествена, нормална топлина на своя организъм.

Ако ръцете и краката са по-топли или по-студени, отколкото трябва, това е лош признак. Човек трябва да вземе мерки, да възстанови нормалната топлина на своя организъм. Сегашните учени знаят много неща за Слънцето, за планетите, но не знаят по какъв начин да прекарат кръв към пръстите на ръцете и краката си, да ги стоплят. Ако не знае как да изпрати кръв към показалеца си, човек не може да свърже приятелство с Юпитер; ако не знае как да изпрати кръв към средния си пръст, човек не може да свърже приятелство със Сатурна; ако не може да изпрати кръв към безименния си пръст, човек няма възможност да свърже приятелство със Слънцето; ако не може да изпрати кръв към малкия си пръст, човек няма възможност да свърже приятелство с Меркурий. И най-после, не може ли да изпрати кръв към големия си пръст, към палеца, човек няма възможност да свърже приятелство със съществата от Божествения свят.

Ако някой се оплаква от болка в крака или в ръката, наложете болното място с печен лук и малко масло. Лукът смекчава болката и отнема температурата.

Светските хора, когато страдат от болки в ръцете и краката, те посещават различни бани, дето се лекуват, като стоят по половин час във водата.

Стреми се към вътрешна хармония с Истината, за да не страдаш от болки в ръцете и в краката.

Болят ви ръцете, краката нямате правилно отношение към Истината и свободата.

Ако ръцете и краката те болят, това показва, че в любовта ти към растенията има нещо неправилно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...