Jump to content

Recommended Posts

КРАКА.

За да работи, да яде, да се облича с радост, човек трябва да има здрави крака, т. е. здрави добродетели... Когато всички добродетели правда, милосърдие, кротост, любов, функционират правилно, човек е здрав.

Краката са основа на живота добродетелите, с които можете да работите. Колкото и да са слаби краката ви, бъдете благодарни и за тях... Който има крака, а не може да се държи на тях, не може да ходи, той няма основа на живота.

Краката ми не държат. Ще ги упражняваш да държат.

Някой се оплаква, че краката му са слаби, не може да се движи. Ако в това време в двора му влезе змия, тя иска да му даде урок, да следва нейния път и да не се обезсърчава. Наистина, ако змията се движи без крака, колко повече човек, който има крака, може да преодолее всички спънки и мъчнотии в живота си. Ще кажете, че краката на този човек са болни. Той може да се движи и с болни крака. Достатъчно е да употреби воля, всеки ден да се упражнява, да ходи по малко. Няма да мине много време, краката му ще се усилят и той ще започне свободно да се движи.

Краката на човека трябва да бъдат топли. Това говори за неговото здравословно състояние. Ако краката не са топли и често изстиват, човек не е здрав.

Онзи, на когото краката миришат, трябва да се заеме да ги изчисти с мисълта си.

Чудни са някои лекари, които практикуват гипсирането. Като видят, че кракът на болния е счупен, те веднага го турят в гипс. Ако се окаже, че кракът не е добре наместен, счупват гипсовата превръзка и турят нова. Случва се, че кракът зараства накриво. Тогава чупят костта и отново я гипсират. Новите лекари избягват гипсовите превръзки. Първата им работа е внимателно да наместят счупените кости, които превързват с лека превръзка, да не се движи кракът, и оставят Природата да довърши работата. От страна на лекаря се иска изкуство да намества счупените кости, а останалата работа ще свърши Бог.

От време на време оставяйте краката си свободни, да дишат и те въздух, да ги огрява светлината. Обущата са затвор за тях. Освободете ги от затвора, нека всеки ден и те да приемат въздух поне по 5-10 минути. Някои хора са крайно неразположени, краката ги болят. Това е от времето, което се изменя, атмосферното налягане се променя.

Боли те крак не роптай, не търси причината отвън. Някое същество е влязло в крака ти и те държи, не ти позволява да ходиш. Боли те кръстът друго същество те хванало. Боли те глава трето същество те хванало. Тия същества идат да учат човека, да внесе ред и порядък в живота си.

Ако краката го болят, той е нарушил някаква добродетел.

Боли ви кракът това е за добро. Така ще изучавате добродетелите си.

Когато някой човек го заболи крака, това показва, че той не е доуредил работите си. Тогава Господ казва: „Стегнете този човек, да се погрижи за уреждане работите си."

Който страда от болки в краката, не проявява доброто в себе си.

Ако те боли крак, не мисли, че ще окуцееш. Човек може да остане хром само тогава, когато е извършил някакво голямо престъпление, заради което за предпочитане е да изгуби един уд, отколкото да загуби душата си, т. е. Божественото начало в себе си.

Когато заболее стъпалото ви, това показва, че сте нарушили нещо в умствения свят. Ако ви заболят пищялите, нарушили сте нещо в чувствения свят. Ако ви заболи бедрото, нарушението се отнася до физическия свят.

Като знаете това, ще изправите погрешката си в съответния свят, и болката ви ще мине.

Идва при мене един наш брат, инвалид от войната... търси начин как да лекува крака си, който го заболял... Кракът го заболява сериозно, набъбва, явява се оток. Туря компреси, лекува се, но никаква полза... Лекарят казва: Някъде дълбоко вътре има инфекция, затова трябва кракът да се разреже, та да изтече навън всичката нечиста материя... Казвам: Ще вземеш мляко, ще го свариш и после ще го пресечеш с лимон. Ще вземеш пресеченото мляко и от него ще си направиш компрес. Няколко такива компреси ще подобрят положението ти... Той направи 23 такива компреси и положението му напълно се подобри. Кракът набъбна на това място, дето е нечистата материя, отвори се една малка дупка, отдето изтече всичко нечисто. Температурата му спадна... и след няколко дни раната започна да заздравява.

Трябва ли човек да чака момента, когато краката му са болни, за да се грижи за тях. Бъдете внимателни към своите удове, преди да са заболели.

Ще се грижиш за краката си, няма да ги нараняваш. Ще ги впрягаш на работа, да не се атрофират, но ще ходиш умерено. Ако отслабнат и се откажат да вървят, ще обвиниш съдбата си. В случая, съдбата си ти сам. Ще се движиш, ще работиш, за да не атрофираш органите си.

Боли те кракът никога не си го милвал, и ще погладиш крака си. Ако ти погладиш крака си, и не ти минава, това показва, че не обичаш крака си. И обратно. Ще милваш крака си дотогава, докато той почне [да се затопля] и при това... ще се разширят капилярните съдове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...