Jump to content

Recommended Posts

КРЪВ.

Като погледнете съвременния човек, ще видите, че той има изобилно венозна кръв, порите му са запушени, вследствие на което се раждат ред болести, страдания и нещастия.

Някой човек страда от неврастения или от язва в стомаха, или тумор в корема, или друга някаква болест. Какво ще бъде неговото състояние? Той е неспокоен, нервен, измъчен, недоволен от живота. Изхвърлете всички тия чужди вещества от организма му, внесете чиста кръв във вените му, и състоянието му веднага ще се измени.

Ако кръвта е чиста, човек мисли и разсъждава правилно. Нечистата кръв помрачава съзнанието. Щом съзнанието му не е ясно, и мисълта не е права.

Здравето, силата и разположението на човека се дължат на чистата кръв.

Чистата кръв е първо условие за здравето. За да бъде здрав, човек трябва да има абсолютно чиста кръв.

Чистата кръв носи здраве и веселие. Чистата кръв зависи от чистите мисли и чувства.

Щом кръвта на човека е чиста, той е неуязвим никакви болести, никакви смущения не могат да го победят. Той е устойчив и в психическо, и във физическо отношение.

Чистата кръв в организма преодолява на всички физически и психически неразположения.

От правилното кръвообращение зависи чистотата на кръвта.

На какво се дължи нечистата кръв в човешкия организъм? На нечистата, нездравословна храна. Като знаете това, яжте чиста, здравословна храна; от нея зависи кръвта да бъде чиста, а от чистата кръв здравето и добрият живот. Под „чиста, здравословна храна" разбирам не само физическата храна, но и чистите мисли и чувства.

Правилното дишане и храносмилане са причина за чистата кръв.

Каквато кръв отива към сърцето, такава ще отиде и по целия организъм.

Всички трябва да имате абсолютно чиста кръв! Човек трябва да пречисти кръвта си, ако иска да подобри своя живот. Кръвта може да се пречисти главно с чисти мисли и чисти чувства.

Помнете, че колкото по-чисти са човешките мисли и чувства, толкова по-чиста е неговата кръв.

Чрез скърбите се пречиства кръвта на човека, но докато се пречисти, той е недоволен, гневен, иска да се кара с хората.

Дълго време ще се лекува човек с горчиви билки и лекарства, докато се пречисти кръвта му.

Съществуват два начина за пречистване на човешката кръв: чрез мислите и чрез чувствата. Чувствата се пречистват чрез даване. Като дава с любов, сърцето на човека се разширява. Колкото по-широко е сърцето на човека, толкова по-лесно се пречиства.

Доброто влияние на Слънцето върху човека подобрява състоянието на артериалната кръв. Връзката между влиянието на Слънцето върху артериалната кръв се крие в хармонията между мислите и чувствата на човека. Слънцето повдига човешките мисли и чувства, с което и кръвта на човека се пречиства.

Луната има отношение към среброто, Слънцето към златото, Марс към желязото. Ако човек страда от недоимък на един от тия елементи в кръвта си, той заболява. За да се подобри състоянието му, този елемент трябва да се внесе в кръвта му.

Златото поддържа здравословното състояние на организма. Колкото по-малко е златото в кръвта на човека, толкова повече той е изложен на страдания и болести.

Само органическото злато, проникнало в кръвта на човека, е в състояние да подобри неговия живот. Това злато е проводник на жизнена сила, тъй наречената жизнена прана в Природата.

Златото е добър проводник на топлината и електричеството. Следователно, органическото злато в кръвта на човека е проводник на енергиите на Природата.

Методи за придобиване на злато в кръвта са: съзнателна работа върху себе си и употреба на храни, които съдържат злато. Новите химици знаят кои храни съдържат повече злато.

Задачата на всеки човек е да се домогне до онова вътрешно знание, чрез което да намери златото, нужно за неговата кръв.

Когато казвам, че трябва да работите за придобиване на злато в кръвта, това значи да се свържете с разумните, възвишени същества, които създават в човека подтик за работа.

Желая ви всеки ден да внасяте по малко злато в кръвта си, за да се облагородите, да придобиете здраве и сили в себе си, да се домогнете до новия живот.

Освен тези елементи, има и други, които влизат в кръвта на човека. Те са също така от физически характер. Обаче, има елементи, които влизат направо в живота и го видоизменят. Ако попаднете в някоя област на живота, дето тия елементи са проникнали, вие ще изпитате голям страх. Защо? Защото не разбирате характера им, не можете да се справите с тях.

Чрез своите мисли и чувства ще внасяте в кръвта си всички елементи, от които се чувства недоимък. Това е наука, която трябва да се изучава не само теоретически, но и практически. Тези знания не се придобиват изведнъж, но постепенно.

Ако детето е малокръвно, давайте му повече круши.

Ако оставите една болест да напредне много и кръвта по цялото ви тяло се отрови, какво ще рече лекарят? „Късно е вече, трябваше да ме повикате по-рано."

Правилното дишане и храносмилане са причина за чистата кръв.

През сърцето минава чиста и нечиста кръв, но само по себе си сърцето не е нито чисто, нито нечисто. Друг е виновник за нечистотата на кръвта, за боледуването на човека от нечиста кръв. Ако храната, която човек приема отвън, е нечиста и ако стомахът не може да я смели добре, непременно ще стане отравяне на кръвта, а оттам и заболяване на човека. Махнат ли се тия условия, кръвта се пречиства и човек оздравява, и става добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...