Jump to content

Кръвно налягане / Кръвоносни съдове / Кръвообращение / Кръвоспиращо средство


Recommended Posts

КРЪВНО НАЛЯГАНЕ.

Често лекарите говорят за кръвно налягане. В зависимост от смущението в човека съществува сърдечно, умствено и волево налягане. Само по себе си, налягането не е лошо нещо. Туриш товар на гърба си и усещаш налягане.

Какво е кръвното налягане? Кръвното налягане е събиране на венозна кръв във вените. Значи течението се намалило, отслабнало течението, набрала се кръв, тази кръв наляга. Или другояче казано: налягането произтича от сгъстяването на кръвта. Кръвта започва да се сгъстява. У старите хора налягането иде от желанията. Когато човек иска да уреди живота си, когато се зароди желание да не страдате, да не сте сиромах, ще дойде кръвното налягане. Ако искате всичко на Земята да ви е уредено, кръвното налягане ще дойде. Че кои имат кръвно налягане? Кръвно налягане имат хора, на които всичко е уредено. Трябва да има някаква работа. Тия желания в човека зараждат известен род трептения, които сгъстяват кръвта. Човек, който желае да няма никакво страдание отвън в живота си, иска да избегне всичките мъчнотии, в него се образуват известен род желания, които сгъстяват кръвта му и налягането ще дойде.

Хората се страхуват от кръвното налягане. Защо се страхуват? Защото се предизвиква от нечиста венозна кръв, вследствие на което кръвообращението не става правилно.

Много хора умират преждевременно благодарение на кръвното налягане. Затова именно Христос казва да се избягват всички видове смущения.

Кръвно налягане високо Всяка вечер да се измиват краката с топла вода, за да се подобри кръвообращението.

Болният да употребява малко храна и малко вода. На ден да употребява 300-400 грама вода. Хубаво е водата да бъде дестилирана. Тя спомага за спадане на кръвното налягане. Изобщо, болният трябва да приема по-малко течности и по-малко течни храни.

Вегетарианство.

Да се избягват кисели, лютиви и солени храни. Храната да бъде слабо солена.

Да употребява следната храна: сурови настъргани моркови с малко лимон и дървено масло; варено цвекло с дървено масло и лимон; прясна коприва само попарена с вода, пак с дървено масло и лимон; варено жито вместо хляб. Хляб няма да яде, докато трае този режим. Този режим помага много при високо кръвно налягане.

За известно време да се приложи суровоядство.

Кръвно налягане ниско. Засилване на храната. Да се употребяват масло, яйца, повече гореща вода и супи, разбира се силни.

Коприва.

КРЪВОНОСНИ СЪДОВЕ.

Всяка болест се дължи на известни нечистотии в капилярите, които тровят кръвта, предизвикват натрупвания във вените.

Когато кръвоносните съдове в човека губят своята пластичност, своята пъргавина, той заболява от артериосклероза. Това се случва най-много със старите хора.

Кои мисли и кои чувства предизвикват свиване на капилярите? Отрицателните. Значи, всяка лоша мисъл, всяко лошо чувство и всяка лоша постъпка стесняват капилярните съдове и прекъсват течението на електричеството и магнетизма в човешкия организъм.

Има мисли, който действат като студа, свиват капилярните съдове... Има мисли, които действат като топлината разширяват капилярните съдове.

Защо се дави този човек? Бил изтощен, а водата студена и станало бързо свиване на кръвоносните съдове.

КРЪВООБРАЩЕНИЕ.

Чистата артериална кръв се разнася по цялото тяло и го храни. Всяка клетка приема част от чистата, артериална кръв и по закона на обмяната й предава нещо от себе си. Това нарушава чистотата на артериалната кръв, вследствие на което тя става нечиста. Нечистата или венозна кръв се връща отново в сърцето, да се пречисти. Така пречистена, кръвта пък се разнася по тялото, да предаде от своя живот, т. е. от своята енергия, на всяка жива клетка.

Що се отнася до здравословното състояние, първата ви работа е да подобрите кръвообращението си. Едно от условията за подобряване на кръвообращението е освобождаване на мисълта от всички наслоявания на миналото, от всички стари, криви разбирания.

Добрите чувства поддържат правилното кръвообращение и дишане.

Кривата мисъл влияе върху правилното кръвообращение, а оттам и върху дейността на всички органи.

Как може да се подобри кръвообращението? С разтривки, с вани.

Ако храносмилателните органи действат добре, кръвообращението става правилно.

Ако ръцете са горещи или студени, а челото и предната, горна част на главата топли, трябва да приложите волята си, да урегулирате кръвообращението си.

Щом човек подобри кръвообращението си, и праната се възприема правилно от организма му.

КРЪВОСПИРАЩО СРЕДСТВО.

Серива (непрана) вълна ще се изгори в чиния и от пепелта ще се вземе малко с върха на ножче, ще се тури в устата и ще се държи, докато се стопи, и ще се гълта лека-полека плюнката. Това ще се прави всеки ден два пъти сутрин и вечер. Пепелта ще се взема на гладно сърце. Това се прави пет дена наред; изобщо прави се няколко дена, докато се спре кръвоизливът; ако той спре по-рано, да не се взема повече прах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...