Jump to content

Recommended Posts

ЛУДОСТ.

Към ума спадат всичките ония заболявания на полудяване, т. е. обезумяване на хората.

Кой човек е луд? Който не може да намери пътя си.

Да се умопобърка човек, да не може да се владее, това говори за някакви анормални състояния в него.

Всички аномалии в живота на човека водят към умопобъркване.

Чувате да казват, че някой мъж или жена полудели. Не са полудели, но трън е влязъл в ума или сърцето им. Приближете се до тях, турете ръката си на главата и бързо изтеглете тръна навън. Щом извадите тръна, те ще дойдат в първото си състояние.

Казват, че при сегашните земетресения (1928 г.) много хора са полудели от страх. Да, ще полудеят, те са пред неизвестност, а неизвестността е страшно нещо!

Наскоро в пловдивската гимназия полудя една ученичка. Учителите, лекарите търсят причината за полудяването, но не могат да я намерят. Аз съм изучавал този въпрос цели десет години и зная причините за полудяването. Казвам: внесете в ума даже на най-силния човек две противоположни мисли и той непременно ще се побърка. Те произвеждат голямо сътресение на нервната система, нарушаване на вътрешната хармония в човека, или, на окултен език казано, излизане на човешкия двойник вън от тялото. На негово място се настанява друго същество. Който разбира законите, може да върне двойника назад и да възстанови нормалното състояние на човека. Ученичката, която заболяла, по наследство от майчина линия, носи разположение към полудяване. Някога и майката била разстроена. Аз зная дълбоката причина за това. Всяко полудяване се дължи на някакви любовни връзки. Когато млада мома се разстрои, това показва, че имала любовни връзки с някой момък и той я изиграл. Отблъсната от него, от родителите си и от обществото, тя не може да издържи това голямо напрежение и заболява.

За да бъде човек нормален, между ума и сърцето му трябва да има хармония. Нормален човек е само онзи, в който умът, сърцето и тялото са в хармония, т. е. тялото се подчинява на ума, а умът се подчинява на сърцето... На Земята, сърцето е по-силно от ума.

Кога полудяват хората? Хората полудяват, когато в ума им се внесе мисъл, противоположна на тази, в която са убедени. Не внасяйте в ума на човека мисълта, че това, в което е убеден, не е вярно.

Причината за полудяването на сегашните хора се крие в техните минали съществувания. Днес те се натъкват само на някакъв повод за полудяване, но причината се крие в тях. Както малката искра може да причини голям пожар, така и един малък повод в живота на човека може да причини големи катастрофи.

Често хората се шегуват помежду си съвсем не на място. Запример, някой човек спи. Вие се приближавате тихо до него и на краката му поставяте една малка книжка, която после запалвате. Този човек моментално се събужда и извиква. Той може да полудее от тази изненада. Самообладание се изисква от хората!

Когато хората са близо, между тях става сблъскване. Щом се сблъскат, двойниците им могат да се преплетат, при което единият от тях може да се умопобърка. Когато е сам, човек никога не може да полудее, но като мисли за някого, често стават катастрофи. Ето защо, когато човек тръгне на път, между много хора, той трябва да мисли само за Бога.

Когато между двойниците на двама души става преплитане и двамата се мъчат: единият се мъчи, че не може да се разплете, а другият се мъчи, че не може да се освободи от влиянието на първия. Щом се разплетат, и двамата благодарят, че са се освободили.

Двама младоженци пътували с трен от един град до друг. В пътуването им се случило нещастие два трена се сблъскали. От голямото сътресение, младоженикът се побъркал, заради което веднага бил отведен в болница. Той прекарал в една болница цели 16 години. Един ден той успял да избяга от болницата и направо отишъл на гарата. Качил се в един вагон и потеглил за някъде, без да знае къде отива. И този път се случило същото нещастие два трена се сблъскали. От голямото сътресение, което болният втори път преживял, умът му се наместил и той оздравял. Той дошъл на себе си и се върнал у дома си.

На какво се дължи полудяването на хората? Много причини има за полудяването на хората, но в дадения случай то се обяснява така: при първото сблъскване на треновете, двойникът на младоженика излязъл вън от него и се преплел с този на неговата възлюбена. При това положение и той, и тя се измъчвали, страдали, но не могли да си помогнат. При второто сблъскване на треновете, вследствие на сътресението, което болният преживял, станало разплитане на двойниците и той оздравял.

Човек, който мисли здраво, не полудява. Казват за някого, че полудял от много мисъл. Не, човек не може да полудее от много мислене.

Високоорганизираният човек никога не може да се умопобърка от страдания, колкото големи и да са те.

Когато действа закона на внушението, може да се случи следното нещо: Природата действа със своите положителни сили върху вас, но и вие искате да бъдете положителни. Тогава вие влизате в стълкновение с нея и се образува триене, вследствие на което се явяват мозъчни сътресения, и хората полудяват. Всеки, който се бори с Природата, полудява. И всеки, който се бори с Бога, полудява.

Трябва да знаете, че когато дойде едно негативно състояние у вас, Природата действа със своите положителни сили, които са разумни... Когато не сте разположени, трябва да знаете факта, че Природата действа върху вас със своите положителни сили. Това е за добро. И когато вие сте в най-добро разположение на духа си, трябва да знаете, че Природата тогава работи със своите негативни сили. Трябва да знаете, че и в единия, и в другия случай, това е за ваше добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...