Jump to content

Recommended Posts

ОРГАНИЗЪМ.

Вашият организъм е такова здание, което Бог сам строи. Вие имате материала на разположение, а Бог е предприемачът на това здание. Това здание още не е окончателно завършено... Бог ви е изпратил на Земята, като ви е дал на разположение материал и пари за работниците всичко 35 милиона лева. Вие трябва да надзиравате работниците, да се срещате често с инженера, да измервате линиите във вашето здание, да не би някоя от тях да се наклони на един сантиметър от отвесната линия. За да построите вашето здание правилно, вие трябва да бъдете в постоянна връзка с главния предприемач на постройката. Бог е главният предприемач, от когото зависи успешното завършване на зданието.

Физическият, духовният и умственият свят са така тясно свързани, както този и онзи свят. Ето защо, в който свят греши човек, това се отразява върху целия му организъм.

Сегашният ни организъм е плод на нашата мисъл.

Каквато болест и да се яви в човешкия организъм, тя се дължи на мисълта на човека. Всяка отрицателна мисъл в човека ражда и съответни състояния.

Всичко чуждо, неестествено в човека произвежда реакция в организма, от която той заболява. Това е едно от обясненията на болестите.

Гневиш ли се по няколко пъти през деня, организмът ти е изложен на отравяне.

Когато енергията в човешкия организъм не може да се отправя към посоката, която й е определена, тя създава известни страдания на човека.

Голямата сухота и голямата влага, голямата горещина и големият студ са ненормални прояви на организма.

Всяка мисъл, всяко чувство и всяко действие, които разстройват човешкия организъм, не са хигиенични.

Правата мисъл помага за преустройване на човешкия организъм.

Който има вяра и упование в Господа, той страда по-малко и страданията му са осмислени. Прилагайте вярата... да преустроите своя организъм.

А някои от вас не работят. И ето, вследствие бездействието, започва известна деформация в организма.

Страданията показват, че човешкият живот съдържа много утайки от миналото, които трябва да се премахнат. Чуждите вещества в организма причиняват страдания.

Първото нещо е да се освободите от утайките, т. е. наслояванията във вашия организъм.

Имайте предвид, че след като сте живели двадесет години безпорядъчен органически живот, не ще можете в една седмица или в един месец да се изправите, да подобрите вашия организъм.

ОТОК.

Един наш брат, инвалид от войната... търси начин как да лекува крака си... Кракът го заболява сериозно, набъбва, явява се оток. Туря компреси, лекува се, но никаква полза. Отива при лекар, показва му крака си и той казва: „Някъде дълбоко вътре има инфекция, затова трябва кракът да се разреже, та да изтече навън всичката нечиста материя." Той ми пише: „Учителю, да се подложа ли на операция?" Казвам: На никаква операция няма да се подлагаш!.. Ела тук, един виден професор ще ти направи такава операция, при която ни най-малкото парче живо месо няма да се отреже."... Дохожда най-после и в София. Пита ме: „Каква операция ще ми направите?" Казвам: ще вземеш мляко, ще го свариш и после ще го пресечеш с лимон. Ще вземеш пресеченото мляко и от него ще си направиш компрес.

Няколко такива компреси ще подобрят положението ти. Той направи 23 такива компреса и положението му се напълно подобри. Кракът набъбна на това място, дето е нечистата материя, отвори се една малка дупка, отдето изтече всичко нечисто. Температурата му спадна, мястото се пречисти и след няколко дни раната започна да заздравява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...