Jump to content

Recommended Posts

ПАДАНЕ.

Съвременните хора имат крака, но като не познават законите на правилното ходене, често изкълчват единия или другия си крак. Една от причините за падането на човека и за изкълчването на ръката или на крака му се крие в отсъствието на координация между мислите и чувствата му.

ПАМЕТ.

Коя е причината за отслабване на паметта? Една от причините се дължи на разстройство на нервната система.

Слабата памет се дължи на осакатяване на нервните влакна. Щом се подобри състоянието им, паметта се усилва. Това става по много начини. Един от тях е храната, която човек възприема... Препоръчват се и различни растения. Учените хора се занимават с растенията и търсят между тях такива, които могат да въздействат на нервната система.

Мнозина се оплакват от отслабване на паметта и отдават това на възрастта си. Те мислят, че са остарели. Паметта отслабва от натрупване на стари идеи в ума... Изхвърлете старите идеи от ума си и вие ще се подмладите, ще усилите паметта си. Ако вложите вашите стари идеи в ума на едно дете, и то ще изгуби паметта си.

Когато се наруши хармонията между мислите и чувствата, и паметта отслабва. Изобщо, когато чувствата взимат надмощие над мисълта, човек се разсейва и губи паметта си.

Мнозина се оплакват, че паметта им отслабнала, започнала да им изневерява. Лесно може да се възстанови първоначалната сила на паметта. По какъв начин? Чрез възстановяване единство на съзнанието. Как става това? Като изхвърлите от ума и сърцето си всички ония мисли и чувства, които ви смущават. Раздвояването на съзнанието е причина за отслабване на паметта.

Търговец си. Цял ден правиш сметки и сделки. Вечер, като си легнеш, още продължаваш със сметките си. Ученик си, през деня учиш. И вечер, като си легнеш, пак мислиш за уроците си. Така и търговецът, и ученикът се осакатяват. Не осакатявай паметта си. Ако изгубиш паметта си, ти ставаш нещастен. Не обременявай паметта си с лоши спомени и отрицателни образи. Някой помни само лошите неща, а забравя добрите. Силна памет е тази, на която се отпечатва всичко.

От човека зависи да усили своята памет. Има хора, които разполагат с феноменална памет, която е резултат на усилена деятелност в това направление. Следователно, работете и вие да развиете своята памет.

Ако паметта ви е слаба, молете се да се усили, да се възстанови първоначалната ви памет.

Ако иска да усили паметта си, ученикът трябва да работи върху себе си, да хармонизира своите чувства.

Пишете върху темата: „Първата играчка или първият предмет в детинството ми, който ми е направил силно впечатление." Така ще проверите от коя възраст сте започнали да задържате впечатления в паметта си. Добре е от време на време човек да се връща към детинството си, да види какви впечатления и спомени носи оттам, какви стремежи и желания са го вълнували.

Има метод за усилване на паметта, в два-три месеца може да се постигне това. Първото нещо ще се концентрираш, да се изолираш от външния свят и като си в него, да не се безпокоиш и смущаваш от нищо.

Искам да усиля паметта си. За да постигнеш това, трябва да имаш вътрешен мир и спокойствие.

Ще ви дам едно упражнение за усилване на паметта. Които имат силна памет, те са свободни, могат да не правят упражнението. Онези, на които паметта е слаба, ще правят упражнението в продължение на един месец. Упражнението е следното: Ще турите ръцете си на кръста. След това ще вдигнете десния си крак и ще го допрете колкото може по-нагоре на бедрото на същия крак. През това време ще стоите само на левия крак. После ще свалите крака си и ще направите същото упражнение с левия крак. Така ще правите ту с десния, ту с левия крак в продължение на десет минути. Това упражнение развива стабилност, устойчивост на организма, а също така оказва влияние и върху паметта. Ако искате да имате резултати, правете упражнението редовно. Какво ви струва да отделяте всеки ден по десет минути от времето си за подобрение на своя организъм?

Не съм паметлив. Коя е причината за това? Причината може да е в сегашния ти живот, а може да е в миналото прераждане. Ако разбираш законите, може да изправиш този недостатък. Интересно е да знаеш в какви случаи паметта ти е слаба: дали при запомняне на имена, на дати или събития. Забелязано е, че когато мозъкът заболява, първо се забравят съществителните имена, после прилагателните, глаголите и най-после съюзите. Когато паметта се възстановява, става обратното: първо си спомня съюзите, глаголите, прилагателните и най-после съществителните.

ПАРАЛИЗА.

Съвременните лекари мъчно лекуват парализирани хора. Има паралитици, които лежат на едно място с години и мислят само за болестта си. Ако някой лекар психолог успее да ангажира мисълта на парализирания с някой важен въпрос, болният може да забрави болестта си. Ако в това време лекарят заповяда на болния да стане от леглото си и да тръгне, той ще изпълни заповедта му и ще забрави, че е болен.

В един санаториум в Южна Америка имало двама паралитици, болни цели 20 години. Като ги преглеждали, лекарите се произнесли най-после, че са неизлечими... Един ден една змия, голяма боа, напуснала мястото, дето живеела, и тръгнала към болницата. Хората хукнали да я гонят, но тя успяла да се скрие в стаята, дето лежали двамата паралитици. Като видели боата срещу тях, двамата паралитици скочили от леглата си и избягали вън от болницата.

В една болница имало двама болни парализирани, които считали за безвъзвратно изгубени и затова ги поставили сами в едно отделение. За тяхно щастие, един ден болницата се запалила и в бързината, успели да изнесат вън всички болни от болницата, като забравили само двамата паралитици. Както лежали, те усетили, че огънят започнал да ги понапича. В този критичен момент за живота си, те забравили, че са болни и изскочили навън от болницата. Като се видели здрави, те благодарили на Бога, че болницата се запалила, за да оздравеят и да се освободят от това велико робство. И вие кажете сега: „Да изгори тази болница, за да излезем ние, паралитиците, и да кажем: Слава Богу, можем да мислим вече тъй, както Бог иска, а не както хората искат."

Да се прави разтривка на гръбначния стълб с дървено масло. Разтривката става по отвесна линия на гърба и ръцете се движат отгоре надолу.

За да се поправи нервната система, се препоръчват дихателни упражнения. Сутрин, обед и вечер дълбоко дишане с по седем вдишки и да се задържа въздухът колкото се може по-продължително време.

Пиене на гореща вода.

Всяка сутрин болният да прави слънчеви бани на гръбнака. Гръбнакът е акумулатор на слънчевите енергии. Ранните слънчеви лъчи действат лечебно при тази болест. Гръбнакът да се излага на слънце, а главата да бъде на сянка. Почва се от половин час и времето се увеличава постепенно, докато се стигне до час и половина. Начален час е 7 часа сутринта.

Вегетарианство.

Болният да бъде тих и спокоен, без тревога и нервиране. Да се моли, да му четат Евангелието, беседите и лекциите.

Жива вяра.

Всяка вечер да си мие краката с топла вода.

Три пъти на седмица да си измива слабините с топла вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...