Jump to content

Песимизъм / Пилор - стеснение / Плеврит / Пневмония / Потене / Простуда


Recommended Posts

ПЕСИМИЗЪМ.

Някои хора са мрачни, песимисти. Причината на техния песимизъм се крие в миналото, в живота на дедите и прадедите им. Песимистът е крайно страхлив, със слаба вяра и надежда. И те са наследили тази черта от своите деди и прадеди.

ПИЛОР СТЕСНЕНИЕ.

Сутрин, на обед и вечер един час преди лягане се взема по една кафена чашка зехтин.

ПЛЕВРИТ.

Една сестра получи плеврална болка от лявата страна. Болеше я при ходене и при лежане, без бодежи.

Млечен компрес и дълбоко дишане.

При срастване на плеврата: селски квас, намазан с мед и насолен с нишадър се туря на местото, където са плевралните сраствания.

ПНЕВМОНИЯ.

Каква пакост може да причини въздухът? Много пакости може да причини той. Представи си, че си принуден да дишаш влажен или студен въздух. В един момент можеш да се простудиш и да заболееш от пневмония.

Млечен компрес. Вендузи.

ПОТЕНЕ.

Ако не искаш да се потиш, болен ще бъдеш. Ако искаш да си здрав, ще се потиш.

Ако се потите много, изтривайте тялото си с влажна кърпа.

ПРОСТУДА.

Облича ли се зимно време с тънки дрехи, човек лесно се простудява и губи силата си. Кой не се радва на своята дебела и топла дреха, която го предпазва зиме от лошите и неблагоприятни външни условия?

Ако лятно време, силно изпотен, седнеш под сянката на някое дърво, ти непременно ще се простудиш.

Някой се простуди. Явява се хрема, кашлица, дишането се затруднява. Причината за това се крие в свиване на капилярните съдове. За да се възстанови кръвообращението, болният трябва да се разтрие с дървено масло или с камфоров спирт.

Ще си сварите вода и ще пиете, докато е гореща.

После ще турите краката си в топла вода.

За да се освободиш от простудата, ще изпиеш четири-пет чаши гореща вода, докато се изпотиш. После ще направиш една топла баня, ще се преоблечеш и като се освободиш от нечистотиите в кръвта, ще ти олекне.

Простудите ли се... туряйте горещи компреси на болното място. Потопете парче памук във вряла вода и бързо го поставете на болното място, да стои една-две минути. После пак го турете във вряла вода и оттам на болното място. Като направите този компрес десетина пъти, болката ще мине.

Щом се простудиш, първата мярка е да вземеш нещо очистително, да се очистят стомаха и червата ви от всички ненужни вещества. Всичко туй трябва да се изчисти навънка. Един, два дена въздържане от ядене, 3-4 чаши гореща вода, две чаши спаначен сок със солчица, две паници супа направена от картошки с малко солчица. По малко ще сърбате, няма да преядете, и всичко ще мине много лесно.

Тресе ви или сте се простудили, един начин за лекуване само вяра. Едно правило: ще извадите първата чаша, ще я изпиете. Може чай да пиете, може гореща вода 1, 2, 3, 4, 5, 6 чаши, докато у вас се образува една реакция на изпотяване. Хубаво, снемете си ризата, изтъркайте се. Седнете пак наново, една чаша, две чаши... вземете и малко дървено масло, намажете си краката и ръцете, и си легнете.

За да не се простудява, човек трябва да се огражда. Това се постига по два начина: чрез концентриране на мисълта и чрез молитва. Някои мислят, че като метод, молитвата е лесно приложима. Зависи каква ще бъде молитвата. Ако се молите механически, никакъв резултат няма да постигнете... Концентрираната мисъл и съзнателната молитва са условия за ограждане на човека, за да се запази от лоши външни условия. Щом е ограден, човек не се простудява и нищо чуждо отвън не може да го нападне.

Дохожда при мене един мой познат и ми се оплаква, че силно се простудил, опасява се да не заболее от пневмония. Казвам му: „Ще пиеш гореща вода!" „Пих гореща вода, но не ми помогна." „Как пи горещата вода?"

„В продължение на два часа изпих две-три чаши." - „Не, така не се пие гореща вода. Ето, аз ще ти покажа как трябва да пиеш гореща вода." Накарах го да донесе един самовар с вряла вода и после започнах да му давам да пие вода: в продължение на половин час той изпи пет-шест чаши гореща вода, след което се изпоти изобилно. От изпотяването настана бърза реакция в организма и той веднага се почувства добре. Тъй щото, който иска да пие гореща вода, за да се лекува, ще пие както трябва. Някой се заеме да пие гореща вода, но едва я пие. Два начина има за лекуване с вода. Първият начин е чрез изпотяване, като се пие много гореща вода, по няколко чаши една след друга. Вторият начин е чрез абсолютно отказване от вода за няколко дни. През това време болният или простуденият ще пости пет-шест дни, без да приема абсолютно никак вода и храна. Тогава порите на организма силно се отварят и възприемат водата, която се намира в пространството, във въздуха.

Оплакваш се от простуда кашлица, хрема, ревматизъм, не можеш да си помогнеш. Защо не приложиш волята си, да се излекуваш?

Тези хора, които не се простудяват, имат много магнетическа сила.

Синаповото семе има свойството да образува пришки на кожата и да изтегля простудата от човешкия организъм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...