Jump to content

Пъп / Пъпки / Пърхот / Равновесие


Recommended Posts

ПЪП.

Допуснете, че някога ви измъчва едно желание, което нещо често се случва, и затова някаква топка ви е легнала на сърцето, което болно се свива... Съвременната наука казва, че телата от студа се свиват, а от топлината се разширяват. Следователно, когато усетите, че сърцето ви се е свило, казвам, че у вас има отрицателни желания и мисли, като омраза, завист, негодувание и пр. Тази омраза може да е във вашето съзнание, да я виждате, а може да излиза кармически от вашето подсъзнание, да не знаете причината й, и да усещате сърцето си свито. От това свиване на сърцето, често пъпът се развива. Мнозина страдате от развит пъп... Ще ви обясня какво нещо е развитият пъп. Знаете, че когато детето е в утробата на майка си, се храни чрез пъпа си. Когато храните вашите деца с биберон, ако той се развие и отпуши, детето не може да се храни... Най-големите страдания на хората, казвам ви, са в това развиване на пъпа: щом се развие пъпът в духовно отношение, човек не е нормален, в неговите чувства има някаква аномалия. Навиването на този стомашен мозък не е нищо друго освен поставяне силите му в активно състояние, сиреч да станат те положителни.

Сърцето функционира чрез стомашния мозък.

ПЪПКИ.

Някой се оплаква, че на окото, на носа или на ухото му излязла някаква пъпка. Понеже минава за учен, той казва, че тази пъпка се дължи на нечиста кръв.

Това обяснение не е достатъчно. Той трябва да знае защо пъпката е излязла на окото, а не на носа. Или защо е излязла на носа, а не на ухото. Ако пъпката е излязла на окото, с това Природата му обръща внимание да бъде изправен към Истината; ако пъпката е на носа, той трябва да се научи да мисли право; ако е на ухото, да слуша добре, да бъде мъдър. Пъпката се мести от едно място на друго, движи се по целия организъм, докато човек научи урока си. Не научи ли урока си, Природата го тръшка на легло и той започва да вика за помощ.

ПЪРХОТ.

Как да махнем пърхота от косата? Като живеете редовно. Нередовният живот е причина за пърхота. Кожата обеднява поради нередовния живот.

РАВНОВЕСИЕ.

Чиста мисъл, чисти чувства уравновесяват силите на човешкия организъм. Съвременните хора са загубили своето равновесие и трябва да го възстановят... Обаче, съществуват ред методи за възстановяване на вътрешното равновесие в организма. Като метод за придобиване на това равновесие, индусите препоръчват съзнателна работа за развиване на ума, сърцето и волята на човека. Когато развие тези велики сили в себе си, човек може правилно да използва енергиите в Природата.

Човек стиска чрезмерно устните си, когато се нарушава вътрешното му равновесие. Щом изгубиш равновесието си, не стой прав, а седни на земята. Иначе можеш да паднеш и да се удариш. Ако това не помага, легни на гърба си. Тури едната си ръка на корема, а другата на гърба. Концентрирай мисълта си към центъра на Земята и към центъра на Слънцето. След няколко минути равновесието ти ще се възстанови. Нови енергии ще потекат в организма ти. Нова мисъл ще влезе в ума ти и ще разбереш, че няма смисъл да се обезсърчаваш и отчайваш.

Престъпленията се отразяват не само на мускулите на лицето, но и върху равновесието на човека. Когато греши, когато върши престъпления, човек губи равновесието си, вследствие на което постоянно пада. Праведният пази своето равновесие. Той ходи прав, с пластични движения. Съзнанието му е всякога будно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...