Jump to content

Recommended Posts

РЕВМАТИЗЪМ.

Жизнените сокове в ставите престават да действат и се явява ставен ревматизъм.

Ревматизмът се дължи на твърдите частици, натрупани около ставите. Недоволството е причина за ревматизма.

Ревматизмът, това са натрупани мисли. Представете си, че в рамото или в ръката ви се яви ревматизъм. Какво ще направите? Първата ви работа е да намерите някой масажист, да ви разтрие; после ще търсите лекар, да ви даде някакви лекарства. През това време ще викате, ще охкате, всички около вас ще разберат, че ви боли нещо. Това са все стари методи. Ако сте разбрали новите методи, вие трябва да се обърнете към Бога с благодарност, че е изпратил този ревматизъм, да ви научи нещо. Пейте на ревматизма и го благославяйте! Благославяйте Бога, светиите, ангелите, добрите хора по света и като се свържете с тях, няма да забележите как ревматизмът ви ще изчезне. Могат да минат месец, два, три и повече това нищо не значи. Продължавайте да го благославяте, докато най-после той светне.

Ти се уплашиш, че те боли ръката. Това показва, че в дадения случай приемаш повече сила, а по-малко възможности тази сила да се проявява. Имаш ревматизъм. Завърти малко ключа на топлата вода, трябва ти повече любов. Любовта лекува всички болести, но трябва да знаете как да я употребите.

Някой заболее от ревматизъм и търси лекар да му помогне. Дойде лекарят, направи една-две инжекции, но болестта не минава. Месеците вървят, болестта не изчезва. Това показва, че вярата му е слаба. Вярата на човека се изпитва чрез болестите. Следователно, като заболееш, приложи вярата си, да видиш колко е силна.

Ако някой заболее от ревматизъм, той трябва да хване ревматизма, да го разтърси малко и да започне да му говори, че е сбъркал пътя си и трябва да напусне организма му. Ако ревматизмът се е загнездил някъде в плешката или в рамото, човек трябва постепенно да го насочва към лакътя си, после към пръстите на ръката си, докато го изкара навън. След като се разговаря с него ден, два, три, седмица, най-после ревматизмът излиза вън от човека и го освобождава.

Как може човек да се справи със своя ревматизъм, запример? Преди да пристъпи към лекуване, той трябва да разбере от какъв произход е неговият ревматизъм: растителен, животински, човешки или дяволски. Ако ревматизмът му е от растителен произход, той трябва да го клъцне с брадва, както сече дърва; ако е от животински произход, трябва да го подмами по някакъв начин с мляко. Ревматизмът, като змията, обича мляко. Той ще се отправи към млякото и ще освободи човека. Ако ревматизмът е от човешки произход, въпросът лесно се урежда: ще му говори, ще му внушава да го напусне, докато най-после го изпрати. Най-мъчно се лекува ревматизмът от дяволски произход. Тук нищо не помага нито брадва, нито мляко, нито внушение. Единствената сила, която може да изпъди дяволския ревматизъм от човека, е вярата... Тук именно се познава доколко вярата на човека е силна.

Всяко нещо има сила, когато е направено навреме. Като казвам, че ревматизмът може да се лекува по четири начина с брадва, с мляко, с внушение и с вяра, това са четири различни формули, които имат приложение в четирите свята. Брадвата като формула има приложение във физическия свят, млякото в астралния, внушението в умствения, а вярата в причинния.

Когато имате ревматизъм в крака си, не бързайте да викате лекар, а проверете дали можете чрез мисълта си да пренесете болестта в ръката си и оттам да я изхвърлите навън. Ако действате чрез вярата си, ще премествате токовете на вашето електричество и магнетизъм от едно място на друго в организма си и ревматизмът ви ще мине.

Ако страдаш от ревматизъм, стопли вода, измий краката, слабините си и кажи: „В името на Божията Любов, ревматизмът ще ме напусне."

Ако имаш надежда, ще кажеш на ревматизма: „Ти ще отидеш в палците, после в рамото, оттам в другото рамо." Ще го разхождаш из тялото си и най-после ще му обърнеш внимание, че е сбъркал пътя си и трябва да си отиде, да не прави пакости в тялото ти, и ревматизмът ще изчезне.

Ако страдате от ревматизъм в краката си, кажете дълбоко в себе си, с вяра и упование във Великото: „Бог е Любов и в Любовта болести не съществуват." Кажете ли тия думи два три-пъти, болката ви ще изчезне, и вие ще се изправите на краката си здрав, както някога сте били. Кажете ли думите: „Бог е Любов", веднага станете от леглото си. Не чакайте да дойде някой отвън да ви помогне... Не може ли да произнесе тия думи с вяра, човек остава в леглото си и чака външни благоприятни условия.

Лесно се лекува ревматизмът. Не знаете ли как се лекува?.. Ще накараме 56 пчели да ви ужилят. Който от вас има ревматизъм, да накара 56 пчели да го ужилят, да ги раздразни и да го ужилят. („Коприва не може ли?") Пчелата е по-добре. Съвременните лекари правят следното: има места, гдето развъждат 50 милиона пчели, около 1000 кошера. Та има момичета, които държат тънка попивателна хартия и хващат тия пчели. Те ужилят книгата и като ужилят книгата 10-15 пчели, тая отрова, мравчената киселина, я изваждат после и лекуват с нея ревматизма и други болести.

Ако две пчели ужилят човека, те ще му помогнат против ревматизма, но ако сто пчели го ужилят, те могат да го умъртвят.

Някой се оплаква от ревматизъм и казва: „Аз познавам какво ще бъде времето цяла седмица, преди да се развали. Започвам да усещам болка в ръката, в крака, в гърба." Това не е ревматизъм, но апарат в тебе, с който възприемаш и най-малките атмосферни промени. Благодари на своя ревматизъм, на главоболието, на коремоболието. Това са привилегии, с които се ползвате на Земята.

Представете си, че краката на някого се схванат от ревматизъм и не може да върви... Вземи седем глави червен лук, нарежи ги и ги счукай ситно. Тури в тях 25 грама сол. Тури този лук на стъпалата на краката си и го дръж 10-12 часа. През това време ще усетиш малко сърбеж на краката. Сутринта ще махнеш лука и ще усетиш микроскопическо подобрение на краката си. След това ще направиш още два такива компреса и ще можеш вече да се движиш.

РЪЦЕ.

Ако ръцете и краката те болят, това показва, че в любовта ти към растенията има нещо неправилно. Ръката на здравия човек не е нито много влажна и топла, нито много суха и студена. И едното, и другото представят крайности. Като пипнете дясната ръка на здравия човек, усещате приятна хладина; от лявата му ръка се отделя слаба топлина. Обаче, при най-малкото заболяване, физическо или психическо, тези течения се смесват в организма, вследствие на което се явяват различни неразположения: напрежение в слепите очи, зад ушите, в задната част на мозъка и т. н.

Който е несправедлив, ръцете му са счупени. И ако те боли ръката, знаеш ли какво казва ръката? „Господарю, съжалявам, че ти за много работи си ме употребил, но за същественото, за което аз съм предназначена, ти не си ме употребил."... Твоята ръка е направена да обърше сълзите на онзи, който плаче; тя е направена на гладния да дадеш храница; тя е направена за онзи човек, който погинва, да го избавиш с ръцете си.

Който свири с китката си само, той развива своя мозък; който свири с цялата си ръка, той развива главно стомаха си, но ако равновесието между стомаха и мозъка се наруши, човек започва да страда от главоболие.

Ще погледнете ръката си и ще видите, че на известна възраст ви е определено да прекарате една тежка криза. Вие щяхте да видите, че на линията на живота у вас има една черна точка, която предвещава тази криза. И ако разбирахте тия неща, вие щяхте да вземете предохранителни мерки, за да избегнете тази криза.

Боли те плешката или ръката пак благодари. Вземи малко гореща вода, направи си един компрес и болката ще мине. Ако в това време дойде някой приятел на гости, помоли го да прекара ръката си по плешката или болната ти ръка, и болката ще мине.

Изобщо, за да бъде човек здрав, ръцете му трябва да имат приятна, умерена топлина. Същевременно те трябва да бъдат малко влажни.

Ръцете трябва да имат приятна топлина, да не бъдат нито горещи, нито студени.

Поставете ръцете си пред устата, като за молитва. Успокойте се, вземете положение, като че нищо не ви занимава. Духайте тихо в ръцете си, като кога искате да хванете това, което ще излезе от устата ви. (3 пъти)... С това духане вие урегулирвате вашите магнетически течения и топлината се връща в ръцете ви.

Ако ръката му е чрезмерно суха, той трябва да й предаде малко влага. Как се постига това? Ще вземе една влажна кърпа и ще я прекара няколко пъти по дължината на ръцете си. Ако пък ръката му е много влажна, нека я изтрие няколко пъти със суха кърпа. Голямата сухота и голямата влага не са за предпочитане.

Ако ви заболи ръката, пак ще потърсите причината на болката в нарушаване на някакъв закон във физическия, сърдечния или умствения свят. Като намерите причината на това заболяване, ще потърсите начин да го премахнете. Щом махнете причината на дадена болка, тя сама по себе си ще изчезне.

Ако ръцете го болят, той е нарушил Божията правда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...