Jump to content

Самоубийство / Сили / Скрофули / Слабост


Recommended Posts

САМОУБИЙСТВО.

Лесно е човек да каже, че ще се самоубие, но самоубийството и убийството не разрешават въпросите на живота. Щом се обезсърчи, човек трябва да пости, докато се роди в него желание да живее. Който мисли за самоубийство, той не може да се нарече човек. Някой се обезсърчи и започва да мисли как да се самоубие... Какъвто начин и да избере, това не е геройство. Истински герой е онзи, който с радост понася всички изпитания и страдания.

Какво значи да кажеш, че ще се самоубиеш и какво може да ви постигне от изговарянето на тези думи. В другия свят се нуждаят от такива работници. Като се самоубие някой, в другия свят го хващат, турят го на работа, като му дават още по-трудна задача от тази, която имал на земята, и той трябва да я реши.

СИЛИ.

Човек черпи жизнените сили от няколко източника от храната, от въздуха, водата и светлината. Той черпи енергия още и от мисълта, чувствата и постъпките си.

СКРОФУЛИ.

Да прави слънчеви бани преди обяд. Главата да бъде на сянка. Скрофулите се лекуват чрез Слънце. Ще почне с петнадесет минути и постепенно ще увеличава времето на слънчевите бани.

СЛАБОСТ.

Слаби са онези, които абсолютно не мислят за себе си.

Ако си слаб, болезнен, излизай рано всяка сутрин и облягай гърба си на някой дъб. Като правиш това един месец, по 10-15 минути на ден, ти ще се обновиш физически и умствено.

Физически слабите хора трябва да развият средния си пръст. Само по този начин те могат да продължат живота си.

В Сливен имаше един наш приятел, който беше слаб физически и ред години боледуваше. Няколко души отиват на разходка до върха Кутелка и към тях се присъединява и този наш приятел. Този връх е много стръмен, затова всички вървели много внимателно и съсредоточено. Един господин от компанията си събува обущата, понеже те му препятствали на мисълта, а искал да бъде по-съсредоточен. И наистина, той преминал пътя благополучно, но стигнал върха цял уморен и в пот. Нашият приятел обаче не свалил обущата си, понеже мисълта му била заета с нещо по-възвишено и благородно, и затова стигнал леко и безпрепятствено на върха. От този момент болезненото състояние го напуща, той се освежава и добива вяра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...