Jump to content

Recommended Posts

СПАНЕ.

Колкото по-добре спи човек, толкова по-здрав става.

Колкото по-рано ляга човек, толкова по-добре за него.

Засега седем часа сън са необходими за вас. И пет часа сън могат да ви задоволят, но при условие да спите непробудно, без да се обръщате на една или друга страна.

Първото нещо, което се иска от ученика, е да тренира своето тяло. Като тренира тялото си, той лесно ще трансформира енергиите си. И тогава, при каквото състояние и да се намира, той лесно заспива. Когато пожелае да заспи, той може да направи това. Мнозина се въртят с часове в леглото, докато заспят. Те мислят за миналото, за младините си и най-после казват: „Остаряхме вече." Не, и младият, и старият трябва да мислят за бъдещето.

Вечер човек трябва да се храни преди залез Слънце. Не е ли ял до това време, по-добре да не яде. Нека пие една чаша гореща вода или чай и да си легне с празен стомах. Така ще спи леко и приятно.

Вечер, като си лягате, отворете всички кранове на тялото си, да излезе излишната пара навън. Това значи, да си даде човек сметка за постъпките си през деня и да се освободи от всички заблуждения и погрешки.

Когато не можете лесно да заспивате, причината за това е излишната енергия в мозъка. За да се освободите от нея, трябва да правите такива упражнения, чрез които да я отправяте по другите части на тялото. Това става по няколко начина: или чрез концентриране на мисълта си към върха на носа в продължение на пет минути, или чрез измиване краката си в топла вода, да привлечете част от кръвта в главата си, да слезе надолу.

Ако нервната система е крайно възбудена, човек не може да спи. Щом не можеш да спиш, започни да мислиш и насочи погледа си към върха на носа. Няма да се мине половин час и ти ще заспиш. Преди да заспиш, фиксирай в ума си мисълта да се събудиш в 5 или 6 часа.

За да спи, той трябва да подобри кръвообращението си. За тази цел човек трябва поне два пъти в седмицата да предизвиква изпотяване чрез пиене на гореща вода.

Когато човек спи, Бог работи усилено върху него. Затова, когато се приготвя за сън, човек трябва да остави настрана всичките си раници, да се успокои, за да може Духът свободно да работи върху него... Колкото по-добре спи човек, толкова по-здрав става. Направете опит в продължение на един месец да спите спокойно, без никакви смущения в мислите и чувствата и ще видите, че състоянието ви се е подобрило.

Ако страдате от неврастения, ще се излекувате. Ако искате да бъдете здрави, пазете се от лоши мисли и желания... Ако спите, оставете Природата да върши свободно работата си.

Днес много хора се оплакват, че не могат да спят добре. За да заспят, трябва да мине половин, един, а някога и два часа. Това показва, че не са тренирани физически. В такива случаи добре е човек да стане от леглото си, да изтрие тялото си с кърпа, потопена в топла вода, да измие краката си също с топла вода и без да се изтрива със суха кърпа, да си легне. Като си легне и се затопли, той ще усети приятно раздвижване на кръвта и сънят ще дойде.

Когато болният заспи, състоянието му се подобрява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...