Jump to content

Recommended Posts

СУХОТА.

Хората понякога страдат от сухота, а понякога от повече влага.

Увеличи ли се сухотата, човек започва да се топи. Не е добре човек да има много мазнини, но ако изгуби всичките си мазнини, той става сух и корав.

В американците е силно развита мозъчната система, вследствие на което те са повече сухи, слаби хора.

Когато електричеството преобладава и има надмощие в организма, човек се изтощава, става сух, неговите мисли и желания образуват чрез електричеството онази вътрешна сухота, която постепенно почва да руши вътрешното единство на организма. Щом почне да се възстановява надмощието на магнетичната сила, у заболелите неврастеници става следното: те почват да усещат, че ги облива отдолу приятна топлина.

Електричеството изсушава човека, прави го тънък, деликатен. Някога може да го изсуши толкова много, че да изтъни нервите му, да не може да издържа окръжаващата среда.

Сухите хора са много активни. Не, всичко трябва да бъде умерено.

Ако си само справедлив, ти си сух, костелив. Сухотата е неразбрана справедливост.

Когато водата преобладава в човека, той има много влага в организма си. Такива хора са флегматици. Когато организмът е лишен от влага, човек страда от сухота. Този човек е нервен, сприхав, егоист. За да се освободи от егоизма си, той трябва да даде място на милосърдието в себе си. Милосърдието внася вода в човека, т. е. прави го мек.

Ако стомахът не работи добре, човек постепенно отслабва, изсъхва и осиромашава.

Мекотата прави човека пластичен, подвижен като водата, която, дето мине, всичко чисти и освежава. Изгуби ли мекотата си, човек става сух.

Ако държите ръцете си халтаво, отпуснато, вие всякога ще бъдете слаби... Но друго нещо има: сухите хора имат обикновено много стегнати ръце. Ще бъдете в едно средно положение.

Ако страдат от сухота, кожата на ръцете им става суха и груба. В този случай те се нуждаят от влага. Срещате някой селянин сух, слаб, като чироз. След време селяните го избират за кмет на селото си. Какво става с този човек? Не се минава много време, година или две най-много, той надебелява, развива благоутробие и всякаква сухота изчезва. На какво се дължи това надебеляване? На развиване на симпатичната нервна система. В симпатичната нервна система се крият корените на живота. Щом се дадат условия на корените да се развият, човек надебелява. Отнемете ли богатствата на човека, той започва да мисли и отслабва. Слабият, сухият човек повече мисли, а пълният повече чувства, философите, критиците са повече слаби, сухи хора. Някой иска да напълнее малко. За да постигне това, трябва му милосърдие.

Често съм слушал да казват за някого, че не е пълничък. Хлябът прави човека пълен.

СЪРБЕЖ ПО ТЯЛОТО.

В сухото тяло винаги се произвежда един особен сърбеж. Лекарите ще кажат, че това е признак на бъбречна болест. Аз пък казвам, че всички бъбречни болести се дължат на недостатък на живата вода в организма, която е необходима за неговото пречистване. Следователно, сухо ли е тялото ти, ти трябва да внесеш малко от живата вода в него. Как ще приемеш тази жива вода? Ще влезеш в банята, ще се съблечеш, ще пуснеш горещия душ колкото можеш да търпиш и през всичкото време, докато водата пада върху тебе, ще четеш „Отче наш". Като правиш така няколко пъти, тази вода ще проникне в порите ти и болестта ще изчезне, всякакъв сърбеж ще излезе навън... Тъй щото къпеш ли се, прочети „Отче наш", плавно, спокойно, съзнателно. Ще я прочетеш един път за ума си, един път за сърцето си и един път за тялото си. Като прочетете молитвата три пъти, няма да влезе всичката вода у вас, но само толкова, колкото е потребна за тебе. Порите ще се отворят и ще приемат само част от тази вода, която ще влезе в тялото ти и ще внесе новия живот във вас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...