Jump to content

Recommended Posts

СЪРЦЕ.

Като изпраща кръвта по тялото, сърцето трябва да има предвид всички клетки на организма, да не остане нито една клетка ненахранена.

Чрез сърцето си човек е свързан с йерархия, наречена „Престоли", т. е. Божествен разум. Биенето на сърцето показва, че сме свързани с тази йерархия. Защо се страхува човек от спиране на сърцето? Да не прекъсне тази връзка. Ако спре сърцето, човек изгубва разума си.

Здраво ли е сърцето ви, какви сърдечни изпитания ви очакват това зависи от духовния живот на човека и от отношението му към ангелския свят.

Докато сте свързани с духовния свят, сърцето ви ще действа правилно.

Щом спре пулсът, и сърцето спира.

Щом спре сърцето, човек престава да диша. Искате ли сърцето ви да бъде здраво, ще държите в изправност мозъка си, дето минават електрическите течения на Природата, и слънчевия възел, дето минават магнетичните течения.

Ако сърцето ви е болно, Любовта не е дошла там.

В човешкото сърце мир не съществува. Следователно, като минава през сърцето, Божията Любов, вместо да твори, разрушава. Хората плачат за тази любов, търсят я, но докато не очистят сърцето си, тя всякога ще руши. Ще дадете сърцето си на Бога, той да го очисти. И тогава, като влезе Любовта Му в него, човек ще се радва на дълъг живот. Значи на Земята ще останат само онези хора, в сърцата на които живее Божията Любов. В чистите сърца Любовта твори и съгражда.

Утайките в сърцето причиняват злото.

Под „чистота на сърцето" разбирам живот без разлагане, без гниене. Най-слабото гниене в сърцето показва, че човек е водил нечист, грешен живот.

Чистата вода усилва сърцето.

Много методи има за чистене на човешкото сърце, но той сам трябва да си избере метод, съответен за него.

Всяко добро чувство, реализирано навреме, подобрява състоянието на човешкото сърце.

Сърцето се нуждае от любов, която произвежда горение и топлина... Любовта не гори, но поддържа горението. Това, което гори, е материалната Любов. Любовта е здравословно състояние на сърцето, а безлюбието болезнено.

Всички болести на сърцето произтичат от недоимък на топлина.

Можете ли да носите в сърцето си желания, които произвеждат голямо разширяване? От голямо разширяване сърцето на човека може да се пръсне... Има закон, който определя възможностите на човека. Наруши ли се законът, нарушава се хармонията на силите в човешкия организъм.

Когато в сърцето ви проникват неприятни, горчиви чувства, ще се стремите да се освободите от тях. Боли те сърце. Защо? Защото не си изпълнил това, което сърцето ти изисква.

В сърцето се раждат болести от чрезмерната алчност на хората.

Който се оплаква от порок на сърцето и неправилно дишане, той няма правда.

Правдата трябва да легне в основата на сърцето, да направи човека здрав. Питате ме защо ви е нужна правдата. Казвам: Правдата държи в изправност дейността на сърцето и на белите дробове.

Сърцето се стяга от завистта.

Какво правите, когато на сърцето ви се яви някаква топка, когато имате някаква мъчнотия? Дойде някой ваш приятел, вие му се оплаквате и подир малко ви олекне. Вие сте предали топката на вашия приятел. Той отиде на друго място, разказва за това нещо, предаде топката. И така, тази топка ходи от едно място на друго, докато се върне при човека, от когото е първо излязла... Правилно е да разкажете мъката си на онзи, който ще влезе в положението ви и ще ви облекчи, или да влезете в размишление и молитва. Така топката ще се махне.

Някой казва, че сърцето му е изстинало. Радвай се, че е изстинало сърцето ти микроби нямаш. Ако е много горещо, ще има микроби и ще се явят различни болести. При голямата Любов се развиват различни болезнени състояния.

Нормално сърце наричам това, което не се дразни от малките работи. Сърцето трябва да чувства.

Сегашните хора страдат главно от сърце. Сърцето става реално, когато усетиш болка в него. И тогава, достатъчно е да туриш ръката си на него, за да изчезне болката. Ако друг тури ръката си върху сърцето ти, след това той трябва да си измие ръцете в гореща вода, за да се освободи от мисълта, че е възприел нещо от болния. Иначе, той психически се свързва с болката.

Никога не пресищайте сърцето си с излишни чувства.

Ако сърцето ви не чувства правилно, вие сте в дисхармония с червения цвят.

Рече ли човек да повери сърцето си другиму, а не на Бога, той ще излиза от тялото си и няма да може да се връща в него. Това състояние наричат „вампиризъм", от което много хора умират.

Слабо сърце и оток на краката.

Да седне на земята по турски с десния крак отгоре, а с левия отдолу. Когато се измори, да смени краката: десният да бъде отдолу, а левият отгоре. В това положение да прави дълбоки вдишки със задържане на въздуха и с бавно издишване.

Всяка вечер да мие краката с топла вода, а през вечер слабините.

Всеки ден да излиза на разходка сред природата. Да се пече на Слънце умерено, а не продължително, като покрива сърдечната област с някакъв плат.

Да поддържа спокойствие, да не се тревожи.

сърдечен спазъм Един брат се скарал с една жена... и тогава го заболял сърдечния мускул. Учителя му каза: Ако бяхте изтърпял, не щеше да има и болки, но понеже силно сте се скарал, дойде и болестта.

Измивайте краката си, слабините и слънчевия възел всяка вечер.

Пийте топла вода.

Сърцебиене.

Когото срещнете, все ще чуете да се оплаква от сърцебиене. Много естествено. Поради неестествен живот той е натрупал в организма си млечна и пикочна киселина, които се отразяват вредно върху сърцето и кръвообращението.

Често сърцебиенето произтича от притеснения, смущения и безпокойства. Това се обяснява така: биенето на сърцето се дължи на електрическо течение, което минава през него, но при вълнение, страх и тревоги правилният му ритъм се нарушава и вследствие на това може да се яви сърцебиене или други някои сърдечни болести. Това е една от важните причини за сърдечни болести. Ето защо, за да оздравее, човек трябва да събуди в себе си вътрешни духовни сили, с които да отстрани тревоги, безпокойства, страх. От вътрешния духовен живот на човека зависи възможността да отстрани сърдечен удар и други сърдечни болести. Но, разбира се, човек трябва да вземе и външни мерки за излекуването си.

Дълбоко дишане. Постарайте се да задържате въздуха колкото се може по-дълго време.

Всяка сутрин изпивайте по една чаша студена вода на глътки, като ги задържате в устата си, докато се стоплят. Това правете четиридесет дни подред.

Трябва да пиете топла вода и да излизате на разходки.

Измивайте си краката вечер до колената с топла вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...