Jump to content

Състояния мрачни / Тегло / Температура / Треска


Recommended Posts

СЪСТОЯНИЯ МРАЧНИ.

За да не изпадате в мрачни състояния, трябва да подобрите дихателната си система и черния дроб. Щом подобрите дишането и чувствата си, подобрява се състоянието на нервната и симпатична система. Това се постига чрез системно изпотяване. Ето защо, през летния сезон направете 20 потни бани, в продължение на 20 деня. След всяка баня пийте по две чаши гореща вода, облейте се с топла вода и се преоблечете.

ТЕГЛО.

Когато слиза на Земята, теглят го. Когато се връща от Земята, пак го теглят. Ако се констатира микроскопическо увеличаване или намаляване на теглото му, по него съдят за живота, който е прекарал на Земята. При всички състояния, през които човек минава, теглото му ту се увеличава, ту намалява. Днес вярва в нещо, повдига се духът му, той печели теглото му се увеличава. Утре изгуби нещо материално с него заедно губи и вярата си... Днес е доволен, печели нещо. Печалбата увеличава теглото му. На другия ден е недоволен, губи нещо. Със загубата заедно губи и част от теглото си.

Чрез мисълта си човек може да увеличи и намали теглото си. Достатъчно е да мисли само за земни работи, за да увеличи теглото си; като мисли за възвишени работи, за небето, теглото му се намалява. Той става лек, подвижен, едва стъпва на земята.

ТЕМПЕРАТУРА.

Температурата на човешкото тяло е едва 37 градуса. Увеличи ли се три-четири градуса, човек заминава за другия свят.

Ако температурата на болния се е повишила до 41 градуса, положението му става опасно. Детето на една майка се разболяло, има висока температура, около 40 градуса, и тя плаче, чупи ръцете си, не знае какво да прави. Казвам на майката: Не плачи, но помогни на детето си. Дай му очистително, след това да изпие една-две чаши гореща вода. Като се пречисти стомахът му, свари му лека картофена чорба или компот от ябълки или сливи. Разтрий го малко, да се стопли добре. Като направиш това, детето ще оздравее.

Имате голяма температура, да кажем, треска имате, 40-41 градуса. Може да си турите инжекция или може да вземете една баня, или каквото и да е, но аз казвам: Аз ако съм, ще се разтривам тук зад ушите, тия кости, ще направя най-малко 99 разтривки и ще произведе в мене по-добър резултат, отколкото ако туря 10 инжекции. Защото тук е един център, който е свързан с устойчивостта на живота. Това са токове. Това са два тока, положителен и отрицателен, събужда се животът. Ако вярваш, Единият ще се изяви, ще влезе в съобщение с всичките здрави хора, ще потече всичката енергия, няма да се мине един-два деня и ще стане в тебе веднага един вътрешен преврат. Хубаво, у някои хора тази част е издадена; тази част, която е издаддена, ред поколения са били здрави. Той не умира. Душата на косъм виси, но той живее. Онзи, на когото тук е слабо развито, умира лесно. Онзи се връща, не умира, дълго време живее... Дълговечните хора устойчиви са, затуй живеят 100-120 години.

Топлина на организма.

На физическия свят човек трябва да пази нормалната топлина на организма си. От нея зависи здравето му.

ТРЕСКА.

Треската, както и всички други болести, се дължат на живи същества.

При треската горението се забелязва на повърхността на тялото, при което температурата на болния се повишава с няколко градуса. Значи в организма става едно повишено горение.

Има хора, които треска ги хваща през ден. Тресе ги през ден. Щом мине треската, температурата, в тебе се зароди едно желание да ядеш глад. Тая треска, която те кара да ядеш, тя отива с месеци, 23 години. На третия ден пак те втриса. Пак минава треската, пак ядеш и т. н. Ще кажеш: От какво произтича това? Съвсем е друг характерът на този глад. Не яж! Нищо повече! Опитай се малко да постиш. С този глад и с това ядене ти поддържаш треската!

Някои употребяват пелин против треска. Като й дадеш пелин, тя бяга вече навън.

И треската може да се лекува с предизвикване страх в болния. Като видите някой трескав човек, бързо излейте върху него един котел студена вода, без той да знае това. И тогава, от една страна изненадата, от друга страна страхът, ще предизвикат в трескавия силна реакция. Той ще се уплаши и треската ще изчезне. Освен това, можете да бутнете трескавия от пет-шест метра височина във вода, дълбока три-четири метра, но с условие да има човек, който веднага да го извади от водата. И този опит трябва да изненада болния. Който прави опита, той трябва да бъде много сръчен. Това са научни методи, които са били употребявани в древните времена и то в краен случай, когато никакви други методи не са дали резултати. Треската запример се лекува с пелин или хинин...

Като се нахрани достатъчно, треската си заминава.

Както трескавият взима хинин и се лекува с него, така и ученикът, когато страда от треска, ще влезе в своята невидима лаборатория, мислено ще вземе хинин и ще оздравее... За това се изисква вяра. Който има вяра, той ще си служи с алхимията, ще преобръща елементите.

Много хора, особено българите, ядат люти чушки. Лютите чушки помагат против треска, но за здрав човек те не се препоръчват.

Как познавате кога даден човек е спечелил от лотария?... Ако е бил болен от треска, болестта веднага го напуща. Мисълта, че е спечелил 500 000 лева, произвежда в него сътресение, на което треската не издържа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...