Jump to content

Recommended Posts

ТРЪН.

Как ще си помогнете, ако влезе трън в ръката ви? Ще вземете щипци, ще хванете върха на трънчето и веднага ще го изтеглите. Колкото по-бавно го теглите, толкова повече боли. Затова изтегляйте тръна изведнъж. След туй намажете мястото, дето е било трънчето, с дървено масло (зехтин). Така болката ще се смени с приятност.

ТУБЕРКУЛОЗА (ОХТИКА).

Какво е охтика? Живият човек го изядат. Влязат тези неканени гости в дробовете и започват да го ядат и го изядат. Ако не искаш да те ядат, тогава ще туриш една огнена стена, ще прекараш силни токове и ще имаш силен мозък, пълна батерия. Ще пратиш на болното място това електричество и ще започнеш да обстрелваш. Неприятелите ще си идат с артилерията.

От какво се ражда охтиката? Или от страх, или от омраза. Всяка мома може да стане охтичава: вземете й любовника, лишете я от надеждата, че ще има друг, и у нея ще се яви стеснение, омраза, и тя ще стане охтичава.

Когато момъкът се разочарова в момата, или момата в своя възлюбен, създават се условия или за нервно разстройство, или за туберкулоза.

Туберкулозата е болест на чувствата. Туберкулозата не е органическа болест. Тя се дължи на неестествени чувства и желания в човека. Туберкулозният обикновено е подозрителен, завистлив. Той не може да търпи хората около себе си.

Отровните и вредни чувства накърняват имунитета на дробовете, които лесно се поддават на туберкулозните бацили. Дробовете са здрави, докато имат имунитет. Затова се препоръчва на човека да се храни със светли мисли и благородни чувства.

Туберкулозата не е само външна, органична болест, но тя има отношение към мислите и чувствата на човека. Изопачените мисли и чувства са условия за туберкулозата. Те произвеждат отслабване на дробовете. Следователно, ако внесете в ума си прави и светли мисли, а в сърцето си прави и благородни чувства, туберкулозата сама по себе си ще изчезне.

За да се запазите от тези неприятели, дръжте в ума си светли и прави мисли. Щом мислите ви са прави, те ще чистят сърцето от отровните и вредни чувства.

Туберкулозата се явява вследствие на чувствата, при което умът и сърцето са в противоречие.

За едно лице, заболяло от туберкулоза, Учителя каза: Причината на болестта му се крие в неговия астрален живот. Той имаше връзки с няколко жени, но те бяха проникнати от астрални чувства и при това умът и сърцето влязоха в противоречие помежду си, вследствие на това дойде туберкулозата.

На младите трябва да се говори и да се осветляват върху мисълта, че човек, за да се освободи от каквато и да е болест, у него трябва да гори силен копнеж да служи на Бога, да работи за Бога всичките си сили да впрегне в работа за Бога от Любов! И тогава ще оздравее.

Туберкулозата се дължи на дисхармония на чувствата. И когато те възстановят своя правилен характер, тогава тази болест изчезва. Това е най-силният начин за лекуване на туберкулозата. Белодробната туберкулоза е една утайка на чувствата в белодробните клетки и затова белият дроб заболява. Тогава започва гниене и се явява почва за микробите. Туберкулозата се ражда от изгубена Любов, при разочарование в Любовта. Всеки, който изгуби Любовта, може да заболее от туберкулоза, ако не трансформира състоянието си...

Как може да се лекува? Ще възстанови в себе си изгубената хармония. Човек, който обича Господа, ако е бил болен от туберкулоза, тя си отива от него. Туберкулозният трябва да има Любов, трябва да се свърже със здравите хора.

Има един нисш живот, който може да влезе в човека, да нападне дробовете и да ги яде. Някой път при страх се образуват също така утайки на туберкулозата. Когато човек изгуби голяма сума, може да стане туберкулозен, ако не трансформира своето състояние на стрес. Туберкулозата идва и когато човек се простуди, а и от други външни причини. Понякога тя иде, когато душите се скарат. Караницата създава лош дъх. Когато човек се разгневи, от него излиза лошо ухание и това става причина за туберкулозата.

Лекуване:

Болният да изпива наведнъж една след друга по четири-пет чаши гореща вода. Това да прави няколко пъти на ден и ако се изпоти, веднага трябва да се преоблече. Пиенето на гореща вода е добро средство за лекуване на тази болест, тогава микробите изгубват почва в организма. Употребяването на гореща вода да става в първите периоди на туберкулозата.

В първия период на туберкулозата болният може да практикува дълбоко дишане: запушване на дясната ноздра и вдишване през лявата, после обратно. Такива упражнения трябва да се правят три, шест или десет пъти сутрин, на обед и вечер. Да се правят разтривки с дървено масло по гърба и гърдите и да се остави то да попие в кожата.

Десет вечери подред да се измиват с топла вода слабините, после да се направи почивка от няколко дни. Този цикъл да се повтори, потрети и продължи.

Всяка вечер без прекъсване да се измиват краката с топла вода.

През летния сезон туберкулозният да пребивава на планина, висока 2000 м и да излиза на дълги разходки, през които да предизвика изпотяване и да се преоблича. Ако не е възможно да прекара на 2000 м височина, може да се качи поне на височина 1000 м, но по-добре е планинският релеф да е над 1000 м.

В първата фаза на болестта, когато тя не е напреднала, болният да излага гърба си на Слънце рано сутрин след изгрев Слънце, през по-тънки дрехи, но това зависи от температурата на времето и от чувствителността на лицето. След 9 часа да не прави слънчеви бани. Разбира се, ако има температура, не трябва да прави слънчеви бани. Да се употребява един-два лимона на ден.

Вегетарианска храна.

През май да се съберат сто връхчета от млади борови клонки, ще се турят в един литър вода, за да врат един-два часа, докато омекнат. След това ще се прибави и един килограм захар и ще поври докато се стопи, тогава смолата на боровите връхчета ще бъде извлечена във водата. Това ще се приема заедно с боровите връхчета, по една супена лъжица сутрин, на обед и вечер, преди ядене.

За да почерпи жизнен магнетизъм болният трябва да прекара няколко летни месеци при овце. В кошарата им ще си направи едно по-високо легло и там ще преспива. Магнетизмът на овцете лекува.

Болният да яде суров чесън. Но, разбира се, трябва да се спазва съчетанието на храните. Например, не може да се съчетава прясно мляко с чесън. Освен това чесънът предпазва от зараза и да се яде от здрави за здраве.

Болният да има вяра, да разучи Евангелието, за да се измени психологически, да си създаде една атмосфера на обнадеждаване и обновяване. В каквото вярва човек, това става.

Болният да пие житена вода. След като се свари житото, да пие от сока.

След като ври царевицата един час, да пие от царевичната вода.

Всеки ден да прави бавни разходки сутрин и вечер общо два часа. Сутрин ако ходи, може вечер да не ходи. Всеки ден да увеличава разходките, но да бъдат сред гора, за да се приемат магнетичните еманации на дърветата. От застой често се влошава положението на болния: тогава у него се явява едно инертно състояние и постоянно си внушава отрицателни неща.

Всяка сутрин и вечер преди лягане да приема по една лъжица чисто дървено масло. Ако има кръвоизлив от белия дроб, не се правят дихателни упражнения, за да не се разкъсат повече капилярни съдове и да се усили кръвотечението.

Слабогръдни, предразположени към туберкулоза.

Да употребява корите на киселите ябълки. Да ги дъвче дълго, за да приеме всички сокове от тях, и след това да ги изплюва.

Да изпраща мислено светлина върху тялото си с всички краски и особено върху белите дробове. Да си представи мислено, че върху него се излива душ от бяла светлина; после да си представи, че върху него се излива душ от портокалени лъчи и така да смени всички краски.

Да размишлява в пълно уединение и вдълбочаване върху най-възвишените стихове на Писанието, например: „Които чакат Господа, тяхната сила ще се обнови." или върху стиха „Аз дойдох, да им дам Живот и да го имат преизобилно."

Да употребява сладък червен кромид лук. Да го яде като дъвче хубаво най-малко една глава на ден, а може и малко повече.

Всяка вечер да си мие краката с топла вода с малко сол.

Дълбоко дишане.

Мислено да прави разходки по високите места.

Да бъде бодър, да не го е страх. Щом човек реши и обещае да служи на Бога, няма какво да го е страх. Човек, който служи на Бога, не трябва да го е страх, защото Бог е на негова страна и ще го пази. Да се страхува онзи, който не служи.

Да си измива слабините всяка вечер с топла вода, в която има малко сол.

Всяка ден да чете по един псалом и да заучава най-силните стихове.

Болен си, заразен от туберкулоза. Лекарят казва, че няма да издържиш болестта. Какво да правиш? Приеми мъдростта и на нея уповавай. Излизай всеки ден на планината, най-малко на височина до 1500 м. След три месеца ще имаш 75% подобрение, а след една година 85%. След две-три години ще бъдеш съвършено здрав. Ще се качваш на планината и ще благодариш на Бога. И зиме, и лете ще ходиш по планината, добре облечен, с манерка гореща вода и отвреме навреме ще пиеш После смело ще си кажеш: „Има една разумна сила в света, която помага във всички случаи, дето човешката помощ е безсилна."

Не, наука трябва на тия хора! Те трябва да направят един решителен опит със себе си... Питам: Готови ли са да посветят живота си за благото на човечеството? Те трябва да знаят, че има лек против туберкулозата.

Ако някой страда от туберкулоза или рак, да яде кисело мляко. Трябва да ядеш най-малко 3 години, по три пъти на ден, по 100 грама на всяко ядене, за да има микроскопическо подобрение.

Охтиката, треската се лекуват чрез страх. Целта при това лекуване е да се предизвика голям страх в болния. Страхът ще го излекува. Ако болният е туберкулозен, ето какво може да се направи. Както лежи и охка, изнесете болния на чист въздух, в проста дървена барака, и запалете бараката, като оставите вратата й отворена, да може веднага да излезе вън. Като види, че стаята се запуши от дим, че нещо гори, той ще се уплаши и веднага ще бяга вън, ще забрави, че е болен, че не може да се дигне от леглото. Като се види вън, спасен от пожара, в него ще се събуди мисъл и ще благодари на Бога, че го избавил. Тази мисъл ще събуди в него подтик за нов живот. Този опит може да се направи, когато болният е в първия период на болестта си. Вие можете да направите опита лятно време, но така естествено, болният да не разбере, че нарочно сте запалили бараката. Ако разбере намерението ви, методът няма да даде никакъв резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...