Jump to content

Тумори / Тяло - човешко / Удар (апоплексия)


Recommended Posts

ТУМОРИ.

Слушате, че този имал тумор в стомаха, онзи в мозъка и т. н. За да се справят с тия болести, лекарите трябва да отварят корема, черепа на човека, да режат тумора. В това отношение всички хора са бременни с нещо чуждо в себе си. За да се освободят от чуждите тела в своя организъм, хората трябва да мислят право.

ТЯЛО ЧОВЕШКО.

Живи тела са ония, в които става постоянно втичане и изтичане на енергия.

Здраво тяло е това, което е добре организирано, в което няма никакви мазнини, никакви излишъци. Здравото тяло подразбира абсолютна хармония между клетките на мозъка, на дробовете, на стомаха на всички удове. При това положение човек изпитва радост и като мисли, и като чувства, и като действа. Това значи нормално състояние на организма. Щом всички органи в тялото му са здрави, той не трябва да мисли, че е болен.

Мислите, чувствата и волята на човека оказват влияние върху всички органи на тялото му. Като знае това, той трябва да бъде внимателен, да води чист живот, за да не накърни правилността на своите органи. Когато органите са били създадени, те са имали правилни форми, подчинявали са се на известни закони.

Докато сте свързани с Божествения свят, главата ви ще действа правилно; докато сте свързани с духовния свят, сърцето ви ще действа правилно; докато сте свързани с физическия свят, тялото ви ще бъде здраво и ще върши правилно своите функции.

Ако човек се постави при благоприятни условия за развиване на своя ум, той ще има добре развито тяло.

Тялото е резултат на вашите мисли, чувства и постъпки от миналото.

Малко хора имат предвид всички органи на тялото си. Едни се интересуват повече от очите, други от ушите, трети от ръцете си и т. н. Благодарение на този частичен интерес, те пренебрегват нуждите на целия организъм, вследствие на което се явяват различни болести.

Изобщо, между всички функции на органите има известна връзка. Наруши ли се функцията на един от тях, отразява се и върху останалите.

Ако човек постоянно боледува, жилището, т. е. тялото му не е съградено по правилата на хигиената.

Пази тялото си чрез чистотата! Тялото си дръжте винаги чисто!

Онзи човек, който има едно хилаво тяло, но разбира законите, може да подобри състоянието на своето тяло. Как? Като излезе да пече гърба си на Слънце и да съсредоточи ума си към всички добри хора на Земята, да изпълни мисълта си само с добри и благородни мисли. Тогава няма да се минат и 20 дни, и той ще получи един добър резултат. В това време той ще се свърже с добрите хора на Земята, и те ще му помогнат.

Първото нещо, което се иска от ученика, е да тренира своето тяло. Като тренира тялото си, той лесно ще трансформира енергиите си.

Да тренира човек тялото си, това значи да го пречисти, да го освободи от всички утайки и наслоявания на миналото.

Тренираният не се гневи, не се дразни. Както и каквото да му кажат, той не губи равновесието си.

Спазвате ли съответното време за всичко, вие ще придобиете особена пластичност и здравина на тялото си.

Да работи човек върху себе си, това не значи да господарува на тялото си, но да го разбира; да разбира състоянията, през които минава, и да ги различава, да знае кое от тях е право и кое не е право.

Здравият и силен човек може да работи добре и в умствено отношение. Затова е казано: „Здраво тяло, здрав и бодър дух."

Всяка частица от човешкото тяло има свойствата на материята на Земята. Следователно, ако не може да се хармонизира с материята на Земята, човек усеща едно бълникане, колебание между частиците на тялото си. И в резултат на това колебание или бълникане той се усеща физически неразположен. При това положение той не може да мисли, да чувства и да постъпва добре. За да се хармонизира с материята на Земята, човек трябва да спре движението си за една-две минути.

Докато сте в сегашното си тяло, непременно ще боледувате. За да се справите с болестите, трябва да преустроите тялото си.

УДАР (АПОПЛЕКСИЯ).

Дишането трябва да бъде ритмично. Допуснете ли обаче в себе си омразата или лъжата, дишането ви ще се измени. Достатъчно е човек да допусне в себе си стотина такива мисли и желания, за да му се причини апоплектичен удар. Натрупването на тези мисли ще подейства на дишането, дишането на сърцето, и животът веднага ще се прекрати.

Тази сила, която се съдържа в азота, е свързана с нервната система и с мозъка. Ето защо, щом почне да се намалява или да се губи азотът, в ума на хората се заражда едно безпокойствие. Това, че някои хора полудяват или получават апоплектически удари, се дължи на липсата на азот, липса на неговите сили в мозъчното вещество, вследствие на което се изгубва равновесието на организма. Щом се изгуби равновесието, кръвообращението вече не става правилно в мозъка, явява се прилив на повече кръв в главата, която кръв, като не може да се оттегли назад, блокира известни центрове на мозъка, предизвиква удар и тия блокирани органи се парализирват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...